2023-09-19, 13:45
  #1
Medlem
Vet någon hur polisens möjlighet ser ut till att varna andra boende i direkt närmiljö till personer med koppling till rådande konflikter? Eller är det full sekretess på sånt?

Jag tänker tex lägenheter i flerfamiljshus där ”vanliga” oskyldiga medborgare riskerar att drabbas av felskjutningar eller sprängningar o till o med riskerar sitt liv pga att man råkar dela adress. Som taktiken ser ut just nu så ökar ju risken för oskyldiga markant när man ger sig på familj/släkt. Det är ju inte självklart att man har stenkoll på sina grannars släktskap!!

Tex Rävens svärmor som inte haft kontakt med sin dotter på flera år o som plötsligt blir måltavla o därmed utsätts hennes grannar för ökad risk att bli drabbade.

Eller personer som polisen vet är direkt inblandade i konflikten som bor i lägenhet.

Polisen måste väl kunna varna grannar även om dom inte uppger namn på den som har hotbilden mot sig o varför??
Citera
2023-09-19, 13:56
  #2
Medlem
Nej, polisen varnar inte medborgare på det sättet.
Citera
2023-09-19, 14:38
  #3
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av mr.korrekt
Nej, polisen varnar inte medborgare på det sättet.

Ok, så även om dom inte gör/gjort det innan, finns det något rättsligt hinder att man skulle kunna göra det i nuvarande situation som helt ändrat spelreglerna tydligen! När det så uppenbart är direkt fara för tex grannar.
Citera
2023-09-19, 17:16
  #4
Medlem
MisterCluelesss avatar
Det går förmodligen emot någon snedvriden lag om integritet. Om man har suspekta grannar med hotbild mot sej lär man först få veta det efter att det har smällt.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback