Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 6
  • 7
2023-09-11, 10:31
  #73
Medlem
Puddleglums avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Haajib
Jag och en vänn gick Upplandsleden för länge sen, det började bli skymningen och vi försökte hitta en schysst plats att slå upp lägret. Tillslut hitta vi en bit mark som var slät och fin, upp med tältet. Några timmar senare kommer strålkastaren och någon som tutar, vi har utan vår vetskap slagit läger på en skogsväg till någons gård.

Vi bad om ursäkt och flyttade på tältet.
Ha ha! Det var platt och bra antar jag?
Citera
2023-09-11, 10:32
  #74
Medlem
Puddleglums avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frdk
Satt i en mindre sänka 50 meter under en 2k topp i sarek när det värsta åskoväder den sommaren drog in från bakom bergsryggen. Vi valde fel dag för topptur kan man lugnt säga. Ingen täckning 3 dagar före och slarvig väderkoll på väg upp var väll till skuld.

Var en helt ABSURD känsla, sitta mitt i ett åskmoln och höra knaster runtom sig och håret som stod rakt upp, small 5-10 blixtrar i minuten åt alla håll, närmsta gick inte höra skillnad på ljus och ljud.
Temperaturen föll med 2-siffrigt ner till minusgrader så hypotermia slog in ganska snabbt, hade bara tunt regnställ och vatten med.

Halvtimme in så var vi så nerkylda att det inte gick sitta kvar, var tvungen att börja gå även fast det blixtrade för fullt fortfarande. Var 3h ner till ryggsäckarna och tält, sen gick all whisky vi hade med oss åt.
Aldrig varit med om värre pers, mirakel man lever.
Farligt på riktigt. Hade också sänkt whiskyn!
Citera
2023-09-11, 10:34
  #75
Medlem
Puddleglums avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HugoZHackenbush
Är ingen friluftsmänniska men misstag kan man göra ändå. Åkte för många år sedan på bilsemester med brodern. För att hålla nere övernattningskostnaderna och kunna lägga kassan på väsentligare saker tog vi med hans tremanstält. Litet men bra och acceptabelt utrymme för två. Felet var att vi glömde huvudregeln: Kolla att vi fått med allt.
På stadscampingen första natten i en liten stad i Tyskland upptäckte vi att vi fått med tält inkl regnskyddet och de långa tältpinnarna. Tyvärr inte någon av de små pinnarna som man förankrar med och spänner linor i… Det var inte jättesent men sportaffärer och varuhus hade stängt. På bensinmackarna hittade vi inget användbart. På vägen tillbaka till campingen hittade vi en skogsdunge, parkade bilen och gick in där. Efter ett bra tag hade vi hittat grenar i lämplig storlek som vi lyckades kapa av och ta med för att tälja tältpinnar av. På vägen ut från dungen rev han upp benet på en skarp gren och det började blöda. Vi hade några pappersservetter som fick duga tills vi hade chans att leta fram plåster. När vi kommit till campingen märkte vi att vi glömt plåster också. Det fick bli ”bandage” av vita McDonaldsservetter fastsatta med silvertejp på skenbenet. Sedan hade vi jobb ett bra tag men pinnarna blev bra så vi struntade i att köpa nya utan klarade oss med de handgjorda under resten av resan. På morgonen när vi skulle fälla tältet och packa fick vi både roade och misstänksamma blickar av grannarna på campingen när de såg ”bandaget”.
Lite Kajsa Warg på den!
Citera
2023-09-12, 12:30
  #76
Medlem
Puddleglums avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MAKHASHANAH
När stockholmarna kom till fjällen under pandemin. Dagsturer i 30 graders värme, klädda för att bestiga Mount Everest.
Hett hett! Ovana fjällvandrare kan bli både varmt och farligt.
Citera
  • 6
  • 7

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback