Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2023-06-28, 01:00
  #1
Avstängd
Tanken och syftet med denna tråd är att vi tillsammans ska resonera om fallet Robert Barestrand.
I ett förhör med vittnet Anna Hage så beskrivs han där som "ynglingen".

Dels är meningen att vi här kan diskutera Roberts vittnesbeskrivning.
Men tråden är dessutom tänkt att tjäna ett högre syfte, nämligen att användas som en plattform där vi tillsammans har möjligheten att hitta samband och ledtrådar i Roberts skildringar som kan matchas med andras vittnesmål och utsagor.
Vi rekommenderar att man sätter sig in i hans berättelse för att på det sättet kunna tillgodogöra sig materialet i tråden bättre.

Vi lämnade in detta som ett tips till Polisen under sommaren 2023. Därefter hörde Hans Melander av sig till Robert och hans medhjälpare. Han var polisen och förundersökningsledaren i den tidigare Palmegruppen. Syftet från hans sida var att bilda sig en uppfattning av Roberts vittnesmål och undersöka tipset närmare.

I och med att Palmemordsfallet är nedlagt så läggs det inte några speciella resurser på att utreda fallet vidare. Därför är vi öppna för att ta del av andras kunskap rörande mordet på Olof Palme i samband med Roberts berättelse.
Namnet som vi trådstartare har valt är ”-Robert Ynglingen- ”. Bakom användarnamnet så är det bland annat vi som är medhjälpare till Robert som skriver här. Men det kan också vara Robert själv som använder kontot och kommenterar och svarar på eventuella frågor. Detta görs i mån av tid och möjlighet.

I skrivande stund 2023 så är det dryga 37 år sen detta skedde. Vi är fullt medvetna om hur detta
skulle kunna tänkas tas emot av vissa individer.
Naturligtvis så minns inte Robert precis allt som hände vid tillfället, precis som andra vittnen inte minns allt, även om han har ett bra minne. Dessutom är vi ödmjukt medvetna om att det han beskriver just är hur han mindes det då som 16-årig grabb, 1986. Han förstod inte hela innebörden av allt som skedde runt mordet och därför gör vi heller inte fullt anspråk på att det han beskriver kan förstås annat än som en tolkning av det självupplevda. Men betänk just de ovannämnda omständigheterna och fundera själv på om du själv skulle minnas allt exakt korrekt. Man gör det man har förstånd och minne till och beskriver efter bästa förmåga. Det är precis vad Robert också gör. Han berättar det han minns, utan att för den skull lägga in någon speciell tolkning av händelserna mer än det han förstår.

/ Robert och hans medhjälpare
Citera
2023-06-28, 05:23
  #2
Medlem
pn222jws avatar
Varför skulle inte GM suttit i en bil utanför biografen - följt efter paret - sedan vänt om efter skotten, stigit in i sin bil och kört Sveavägen norrut? Vad är bevisen för Magnum revolvern - de är ju sannolikt utplanterade. Varför spärrades inte Stockholm av den natten?
Citera
2023-06-28, 09:36
  #3
Medlem
OPK123s avatar
Hej Robert! Jag mejlade dig tre fotografier tidigare. Har du fått dem? Är det något du reagerar på eller inte alls? Tack!
Citera
2023-06-28, 10:16
  #4
Avstängd
rrbans avatar
Gudars..det har jag missat fullständigt kan du maila de bilderna igen är du snäll eller bara skick på fb messenger så kollar jag det direkt....mvh Robert.
Citera
2023-06-28, 11:22
  #5
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av -Robert-Ynglingen-
Därefter hörde Hans Melander av sig till Robert och hans medhjälpare. Han var polisen och förundersökningsledaren i den tidigare Palmegruppen.

"Tryckfelsnisse" var visst inne och skrev
Hans Melander var Spaningsledaren i den tidigare Palmegruppen (inte förundersökningsledare som står)
Citera
2023-06-29, 04:50
  #6
Medlem
Robert var någon i gruppen lång och blond med en grön rock på sig?
Citera
2023-06-29, 05:18
  #7
Avstängd
rrbans avatar
Där var 2 killar som lekte i tunnelbanan och skrämde slag på en kärring som de uttryckte det när de kom till containrarna för ett möte kanske 15 minuter innan mordet en var blond och båda hadde snackat lite tyska då och lekte något åt arme style. De hadde på sig lite töntiga gröna utstyr och läder boots. Men bytte kläder sen.
Citera
2023-06-29, 05:22
  #8
Avstängd
rrbans avatar
Den andra var blond han med men mer tunnhårig längre och kraftigare byggd runt anslikte. Det går att nå mig på fb messenger... Robert Barestrand
Citera
2023-06-30, 17:24
  #9
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av rrban
Där var 2 killar som lekte i tunnelbanan och skrämde slag på en kärring som de uttryckte det när de kom till containrarna för ett möte kanske 15 minuter innan mordet en var blond och båda hadde snackat lite tyska då och lekte något åt arme style. De hadde på sig lite töntiga gröna utstyr och läder boots. Men bytte kläder sen.
Från vilken av tunnelbaneuppgångarna kom dessa killar?
Citera
2023-06-30, 18:29
  #10
Avstängd
Från den närmast mordplatsen. Håkan hadde nycklar till grinden
Citera
2023-07-01, 08:17
  #11
Medlem
Otto Ekevi kommenterar "ynglingens" , i hans tycke, helt orimliga lögnhistoria i ett Youtube-klipp.

https://youtu.be/1W94_FfC3ZM
Citera
2023-07-01, 09:15
  #12
Avstängd
Och vad tycker du Jag ska göra åt det? Jag vet vad jag var med om under min tid i Sverige. Och Otto får ju fortsätta med det han tror på. Om inte annat att han får han folk att öppna ögonen och se sanningen hur man innom rättsväsendet har gjort allt för att dölja mig från utredningen för att jag viste för mycket. Fast några tidningar han gå ut med sanningen direkt efter mordet. Tack!
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback