2022-08-19, 17:22
  #1
Medlem
Citat:
Flera polispatruller är på plats vid köpcentrat Emporia efter ett larm om en skottlossning.

Enligt uppgifter till tidningen är två personer skadade.

Enligt uppgifter från platsen är det kaosartat och personer har låst in sig.
https://www.sydsvenskan.se/2022-08-1...ing-pa-emporia
https://www.expressen.se/nyheter/lar...ng-pa-emporia/
================================================== ==================
Citat:
Ursprungligen postat av Mapping
******** Sammanfattning ***********

Jag har försökt mig på en sammanfattning plus lite utredning kring aktuella konflikter som Shahin varit indragen i.

2022-08-19 klockan 17.08 fick Polisen i Malmö anmälningar om skottlossning på shoppingcentret Emporia, som ligger i Malmös sydvästra del. Emporia är 70.000 kvadratmeter stort och har ca. 150 butiker.

Vittnen har rapporterat om skottlossning på två ställen: utanför Willys (plan 1) och utanför Zara (plan 2). Detta är dock inte belagt utan enligt Polisen har det endast skjutits utanför Zara.

BO1 = Shahin Amiri (hette tidigare Shahensha i förnamn) som är en mycket känd gängkriminell i Malmö. Han konstaterades avliden ganska snabbt efter att han blivit skjuten. På foto från platsen framgår det tydligt att han är avliden. Enligt uppgift ska han timmarna innan ha varit besökare på en rättegång gällande mordförsöket på Hans*n W*lid (se länk längre ner i denna post) på Tingsrätten i Malmö.

BO2 = En 39-årig kvinna, som enligt polisen bara ha varit en förbipasserande. Polisen bekräftar även att den skjutna kvinnan var en turist som var på fel plats vid fel tillfälle och hon vårdas nu fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. 2022-08-20 var status att hon fortfarande är allvarligt skadad men att läget är stabilt.

Enligt en besökare på Emporia, som är sjuksköterska och som initialt hjälpte till med HLR, var Shahin skjuten 3 gånger i bröstet. Oklart om han haft mer skador än det.

Klockan 17.29 grep polisen en MGM, som fortfarande hade ett vapen innanför byxlinningen. Han fotograferades av en privatperson vid gripandet, då han var upptryckt mot en taxibil. Oklart om han hade för avsikt att lämna platsen i taxin eller om det bara var en slump att han greps vid den bilen.

Bilder/Video
MGM https://anonfiles.com/Pcoe2e47y0/298...07849769_n_jpg
BO1 https://anonfiles.com/C5pc2941y4/IMG_1693_MOV
BO2 (sha) https://anonfiles.com/n5qc2247yf/IMG_1694_MOV
Den så kallade "Farbror Barbror"-bilden på Shahin från en FUP: https://anonfiles.com/QcR4M5m8u2/Sk_...._16.46.37_png


Under en presskonferens klockan 10.15 den 20/8 säger polisen följande:
  • Personen som är gripen som MGM är 15 år gammal och har nyligen rymt från en LVU-placering.
  • 15-åringen är från Göteborg, och även om han begått brott tidigare är han INTE känd av Polisen i Malmö för att begå brott där
  • Polisen utgår från tesen att det är EN skytt och inte flera. Låter ju konstigt eftersom det har pratats om skottlossning på flera olika ställen, men det kan ju vara missförstånd av folk på plats på Emporia, vad vet jag
  • Polisen har under natten frihetsberövat flera personer i Malmö, men Polisen vill inte säga huruvida detta har med skottlossningen att göra, eller om det rör andra mål
  • Kvinnan som sköts har INGA kopplingar till Shahin utan var bara på fel plats på fel ställe
  • Polisen känner väldigt väl till Shahin Amiri, och har gjort så i många år. Polisen tror INTE på en snabb vedergällning som hämnd, oklart varför. Däremot tror polisen att andra delar av konflikterna i Malmö riskerar att eskalera i samband med mordet på Shahin Amiri (oklart om det är p.g.a. mordet, eller om det bara är för att det redan pågår andra konflikter).

Bakgrundsinformation om Shahin Amiri
För oss som hängt i ABoK-forumet och med fokus på Malmö känner till Shahin sedan många år tillbaka. De senaste fem åren har han suttit häktad stora delar av tiden, men i slutändan friats från de flesta misstankarna. 2017 var han misstänkt för mordet på sin svåger ( (FB) 30-årige Fazalkarim Nasiri skjuten till döds på Lantmannagatan i Malmö - 2017-06-10) men friades av Tingsrätten p.g.a. brist på bevis.

Shahin är känd för att ha bomber i olika former som sitt modus operandi för att skrämma folk. Det skedde bland annat sprängningar 2018-2019, varav en av dem var den på Södra Gulsparvsgatan där Leon Bangour* von Rosen blev allvarligt skadad när han sprängde en bomb i ett trapphus ( (FB) Explosion i Söderkulla, Malmö (2018-12-09)). Leon har sedan själv blivit utsatt för bland annat skottlossning där han sköts i benet ( (FB) Man skjuten vid Kronprinsen i Malmö 2022-01-08)

I November 2020 anhölls både Shahin och hans halvbror Naqibulla för människorov av en 38-årig man i Malmö. Shahin dömdes till fängelse i 3,5år av Tingsrätten, men friades i Tingsrätten ( (FB) Utpekade nätverkskriminella fast för kidnappning och utpressning i Malmö).

I början av 2022 sköts Naqibulla ihjäl i Malmö, och vissa hävdar att det var Shahin som utförde mordet eller låg bakom det, men det är inte bekräftat eftersom målet har inte lett till åtal ( (FB) Man hittad ihjälskjuten på Värnhem, Malmö (2022-01-14)).

Shahins gäng eller rättare sagt gruppering
I Malmö finns egentligen inga uttalade gäng, utan man får se det mer som konstallationer, där de kan förändras över tid, och lojaliteter ibland skiftar. Såhär sammanfattar polisen relationerna i en FUP:

"SHAHIN AMIRI
Shahin Amiri är kopplad till gänget Satudarah (tillsammans med P*kå Bakir, Mil*d Safi,
S*mer Qasim m.fl.). Shahin är dömd för vålsbrott och anses ha ett stort våldskapital, han är
också framträdande i de våldsamma konflikterna i Malmö. Shahins bror, Naqibullah Amiri,
blev mördad i en lägenhet i Malmö 2022-01-14.
Under 2021 och 2022 har ett flertal grova brott begåtts i Malmö bland annat som resultat av
konflikter mellan två kriminella grupperingar. Den ena grupperingen med Shahin Amiri som
ledare och den andra grupperingen med Imad Alzuriey som ledare."

Andra personer som kopplas till Shahin på olika sätt (behöver inte stå honom jättenära men finns i hans närhet) av polisen är: Leon Bangour* von Rosen, Momodou Jow, Abo B*ker Khattab, Ahmad
Z*mzam, H*mza Khattab och Ali Al-Rub*ie (Hussein
Al-Rub*ies bror).

Konflikt kopplat till Amir Mekky
I det stora Encro-målet där den så kallade "Alliansen" med bland annat Dani Jude i spetsen satt ett pris på huvudet på ett antal personer i Malmö så räddade polisen Salam "Salle" Al-Jawahiri från ett mordförsök på ett hotell i Ängelholm i maj 2020 ( (FB) Nyckelperson i Malmös gängkrig anhållen för mordförberedelser, 2020-08-15). Salle var enligt polisen nära vän med Achraf Tofigh som sköts ihjäl den 31 oktober 2019. Achraf var mycket nära Amir Mekky och sades vara Mekkys "bankir". Det fanns alltså en tydlig koppling mellan Salle och Mekky.

Det finns inspelningar där P*kå Bakir (lierad med Shahin) tuffar sig mot Salle i ett video/telefonsamtal. Salle sköts ihjäl i Köpenhamn 2022-02-04 ( (FB) Man ihjälskjuten, Vesterbrogade i Köpenhamn 2022-02-04), ingen är dömd för mordet. Det finns nu teorier om att mordet på Shahin har att göra med mordet på Salle, d.v.s. att det skulle vara en hämnd för det. Mekky sitter häktad i Spanien för mord i samband med Los Suecos-händelserna, men hans bror Fakhry och en annan person i Mekkys krets (Hamade) har under 2022 släppts mot borgen p.g.a. en regel i Spanien om att man kan sitta häktad max i fyra år i väntan på rättegång. Teorier finns om att det skulle vara dessa, eller andra i Mekkys krets som ligger bakom mordet på Shahin.


Konflikt kopplat till Imad Alzuriey
Imad Alzuriey har en lång historia inom den kriminella banan, och har varit medlem i Brödraskapet Wolfpack tillsammans med bland annat Alex Ghara den äldre (som sköts på ett taxikontor i Malmö 2011). Det sägs att konflikten bland annat handlar om att Dobreva-bröderna betalat Shahin för att klippa Imad. Imad fick 13 års fängelse för mordet på brödernas pappa Ziki, som skedde utanför en svartklubb på Norra grängsbergsgatan 2011 ( (FB) Mord på Ziki Dubreva på Norra Grängesbergsgatan i Malmö).

I konflikten mellan Shahin och Imad greps P*kå, Mil*d och Samer Q*sim för mordförsök 2022-02-07 på Hassan W*lid som är lierade med Imad ( (FB) Skottlossning mot bil i Bunkeflo/Malmö 2022-02-17).

Enligt användaren Superurban08 är följande personer lierade med Imad: "Bröderna moghr@bi: im@d,h@ssan W, NNV, Nikol@ G (som har bröderna driwhall runt sig) S@@D - före detta M falang MM (kopplingar till Helsingborgs ligan med)."
(FB) Malmö - Skottlossning på köpcentret Emporia en person avliden, en skadad (2022-08-19)

Video på BO Shahin strax efter skottlossningen: https://anonfiles.com/Ve38lb54y5/IMG_1717_MOV

Sammanfattning inlagd.

/Mod
__________________
Senast redigerad av Chantre 2022-08-25 kl. 04:53.
Citera
2022-08-19, 17:22
  #2
Moderator
Chantres avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Right-humanist
Här är nu häktningsframställningarna från förra veckan. I vilken mån de fyra utöver Ahmad Q och Omar El verkligen blev häktade vet jag inte.

Malmö TR B 8583-22. (Mordet på Shahin)
Ahm*d Q*sim https://easyupload.io/7odm7z
(Begärdes häktad för mord, men häktades för medhjälp enligt Sydsvenskan.)

Malmö TR 8580-22. (Tillslaget på Grängesbergsgatan där målet nu svällt och även innehåller synnerligen grovt och grovt narkotikabrott i Malmö, Kalmar och Helsingborg i slutet av september.)
Om*r El Ali. https://easyupload.io/7d1s5x
Zach*rias Kar*tas (född -99, från Helsingborg) https://easyupload.io/8wrrtc
Ali Ridh* Mashaall*h (född -90, från Malmö) https://easyupload.io/ko7wgk
Magd*len* El Zein (född -96, från Malmö) https://easyupload.io/5btx53
Osam* El H*chem (född -00, från Helsingborg) https://easyupload.io/ncfzws

(*=a)

Omar El är misstänkt för sprängämnen på Grängesbergsgatan men också för grovt narkotikabrott från 12/9 till 27/9 då han greps. Alltså borde inte han ha legat grymt lågt?
De fyra övriga är ”endast” misstänkta för synnerligen grovt respektive grovt narkotikabrott 27/9.

Hur hänger de här människorna samman? (Ali Ridh* och M*gd*lena bor på samma adress, men i övrigt?)
(FB) Malmö - Skottlossning på köpcentret Emporia en person avliden, en skadad (2022-08-19)

Häktningsframställningar tillagda.

/Mod
Citera
2022-08-19, 17:25
  #3
Medlem
21.savages avatar
Enligt uppgifter till tidningen är två personer skadade.
Enligt uppgifter från platsen är det kaosartat och personer har låst in sig

Expressen https://www.expressen.se/nyheter/lar...ng-pa-emporia/
Aftonbladet https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...edEntry=940899
__________________
Senast redigerad av 21.savage 2022-08-19 kl. 17:29.
Citera
2022-08-19, 17:26
  #4
Medlem
SkogsKonungs avatar
Två skadade uppger expressen.
Citera
2022-08-19, 17:28
  #5
Medlem
Missade nog detta med typ 4 minuter.
Citera
2022-08-19, 17:29
  #6
Medlem
Dottern kom precis ut därifrån när de sköts
Citera
2022-08-19, 17:30
  #7
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av BabyBear
Dottern kom precis ut därifrån när de sköts
Berätta mer
Citera
2022-08-19, 17:32
  #8
Avstängd
kullamannenns avatar
Tv4 sänder live..

https://www.tv4.se/artikel/2QlCMFTA8...ntrum-i-malmoe
Citera
2022-08-19, 17:33
  #9
Medlem
Fettsugnings avatar
Det nya spännande Sverige leverar igen!

Finns väl två alternativ, blattegänguppgörelse eller någon psyksjuk som fått spelet, men de har ju sällan skjutvapen i Sverige.
Citera
2022-08-19, 17:33
  #10
Medlem
NukeTheWhaless avatar
Skottlossning på två ställen, vid Willy:s och vid Zara.

Oklart om GM är gripen.

Sägs att personen "sköt på måfå".

1 förs ut från platsen på bår.

ÄR DET MUSLIMER?!?!
Citera
2022-08-19, 17:34
  #11
Medlem
Troians avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Fettsugning
Det nya spännande Sverige leverar igen!

Finns väl två alternativ, blattegänguppgörelse eller någon psyksjuk som fått spelet, men de har ju sällan skjutvapen i Sverige.

Eller terrordåd…
Citera
2022-08-19, 17:36
  #12
Medlem
NukeTheWhaless avatar
19 augusti 17:07, Skottlossning, Malmö

Skottlossning, Emporia.

Det har varit en skottlossning på köpcentret Emporia i Malmö. Polis är på plats med ett stort antal resurser och platsen är avspärrad.

Händelsenotisen kommer att uppdateras löpande så fort det finns mer information att lämna.

Publicerad
19 augusti 17:32
https://polisen.se/aktuellt/handelse...ossning-malmo/
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback