• 1
  • 2
2022-08-09, 08:17
  #13
Medlem
Förra torsdagen kom domen.

Kassem Younes och Nikola Blazic döms till fängelse i två år vardera för grov utpressning och grovt olaga hot. Kassem Younes döms därtill för narkotikabrott.

Linn Vretström döms till fängelse i fyra månader för penningtvättsbrott. Någon skrev till mig i ett PM att Kassem Younes begick brotten för att ha råd med alla hennes läppförstoringar och narkotikaberoende.

Sanningshalten i det kan väl ifrågasättas, men i domen framkommer följande:
Frivården har i yttrande anfört att det av Kriminalvårdens journaler framkommer att Linn Vretström ingår i en umgängeskrets där kriminalitet och missbruk är vanligt förekommande och att hon i vart fall tidigare har haft ett narkotikamissbruk. Enligt frivårdens yttrande (avgivet den 18 juli 2022) har Linn Vretström uppgett att det var "åtta månader" sedan hon missbrukade narkotika. Linn Vretström har enligt frivården en bristande impulskontroll, konsekvenstänk och bristande problemlösningsförmåga. Hennes tanke- och beteendemönster och hennes sociala nätverk är särskilt riskhöjande för återfall i brott. Hon har också en historia av omfattande misskötsamhet under frivårdspåföljd och erhöll varning i april 2022.
Andra som understött Kassem Younes och Nikola Blazic vid deras utpressningar är 41-årige Fredrik Persson, 31-årige Fredrik Maximilian Bengtsson, 30-årige Linus Hellgren och 30-åriga Fanny Edfeldt, samtliga från Härnösand. De döms för penningtvättsbrott till villkorlig dom och dagsböter, förutom Fanny som endast döms till dagsböter för penningtvättsförseelse.

Ångermanlands tingsrätt:
Citera
2022-08-09, 11:26
  #14
Medlem
UncleBenssnopps avatar
Fy fan,vilket smuts till människor
Att bara få 2 år är ju ett skämt när dom egentligen borde ha dömts till typ 6 år..
Citera
2022-08-09, 11:35
  #15
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av UncleBenssnopp
Fy fan,vilket smuts till människor
Att bara få 2 år är ju ett skämt när dom egentligen borde ha dömts till typ 6 år..
Att de ens befinner sig i landet är ett skämt.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback