• 2
  • 3
2022-04-02, 23:55
  #25
Medlem
Medicate mes avatar
Företag tänker alldeles för lite på sina anställda och gör dem det är det inte bra heller.
Självklart är det viktigare att personalen har det så bra som möjligt på sin arbetsplats där de spenderar mycket av sin tid.
Det skadar inte dig de minuter du är där, personalen utsätts inte bara fysiskt utan även psykiskt pga korkade idioter de stöter på som är otrevliga, aggressiva och klagar på precis allt.
Det minsta de förtjänar är ett bra golv.
Citera
2022-04-02, 23:58
  #26
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
...visst visar det att numera prioriteras personalen på bekostnad av kunderna. All konkurrens har upphört.
Kann du utveckla det där? Jag inser inte sambandet mellan "prioriteras personalen" och "all konkurrens har upphört".
Citera
2022-04-03, 08:08
  #27
Avstängd
wwrs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av A.Selkirk
Kann du utveckla det där? Jag inser inte sambandet mellan "prioriteras personalen" och "all konkurrens har upphört".
Företaget har mycket god ekonomi, verkar det. Många kunder. Modern utrustning redan före ombyggnaden. Men en större ombyggnad resulterar i en försämring för kunderna - färre terminaler att checka ut vid och ett golv som är svårt att skjuta vagnarna på. Det skulle inte inträffa om företaget hade konkurrens av andra företag. Då skulle företaget finna lösningar som underlättade för kunderna utan att påverka personalen negativt.

Numera styrs inte systemet av folket längre utan EU styr politikerna. Folket och Magdalena Andersson vill sänka dieselpriset. Men EU säger att vi inte får sänka dieselskatten. EU har tagit kontrollen. Inom EU styr företagen genom lobbying och mutor (styrelseposter) i Bryssel. Därför kan företagen gå samman mot kunderna. Ingen politiker utnyttjar heller detta tillfälle att angripa S och EU.

Hur en stor ombyggnad kan försämra för kunderna är märkligt. För att förstå hur det kan ske måste man se mönstret. Här kommer lite fler exempel på hur konkurrensen är borta ur samhället. Folks inflytande har minskat när våra val inte längre påverkar.

* Det första inlägget i denna tråd visar hur lite företagen är intresserade av att hjälpa kunderna, numera.
(FB) Sprider storföretagen konfliker i Sverige?

* Man ser mycket färre konsumentartiklar och program i media

* Se denna tråd
(FB) Ny trend: Idioter får utrymme i kvällspressen.
En mängd personer som ofta haft problem med myndigheter och företag idiotförklaras. Självklart har inte alla betett sig på smartaste sätt. Men motsvarande ifågasättande av företagen sker sällan.

* Elon Musk är en oligark som styr stora företag utan att ge presskonferenser eller ens svara på medias förfrågningar. Hans företag har begränsad konkurrens. En del finns från andra större företag som VW. Men skulle man försöka lösa klimatkrisen borde inte Tesla och vissa andra tillåtas dominera utan små, billiga kinesiska EV:s skulle ges större utrymme i media och få mer hjälp att klara EU-regler.

* massmedia styrs av oligarker och har alla samma åsikter över världen

* Corona lockdown knäckte många mindre företag

* SEB och kanske andra banker har slopat oplanerade kundbesök och bankfack. Bankerna bryr sig inte längre om vilken bank du använder.

* energikrisen ger jättevinster för energibolagen

* Northvolt dånar in i Sverige med jättekapital från EU, pensionsfonderna, Goldman Sachs, VW och planerar stora fabriker på flera platser. Ingen kan konkurrera med dem.

* Våra politiker konkurrerar inte längre. Alla har samma åsikt. Nu skall snart alla gå med i NATO. När vi fick betala 200 miljarder till EU 2020 så protesterade inget parti trots att många debattörer ifrågasatte utgiften, etc Alla partier utom SD stöder invandringen och SD hölls länge utanför samarbetet. Alla stöder i praktiken EU. De konkurrerar inte med varandra om rösterna.

Det om terminalerna och golven är del i ett större mönster.
__________________
Senast redigerad av wwr 2022-04-03 kl. 08:33.
Citera
  • 2
  • 3

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback