2022-04-04, 22:41
  #193
Medlem
Finland avser tydligen att lämna besked om NATO redan före påsk d.v.s. nästa vecka. Tidigare stadsministern Alexander Stubb tror att en finsk natoansökan kommer lämnas in "om några veckor, max två månader.":

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a...enska-debatten


Det kan gå fort nu även för Sveriges del, förutsatt att S är med i matchen.
Citera
2022-04-04, 22:42
  #194
Medlem
flyer1s avatar
Självklart borde vi gå med i NATO, då det det visat sig det är det enda som Ryssen har respekt för.
Inget land ska behöva slåss mot Ryssland ensamt som Ukraina, och som även Finland fått göra tidigare.
Citera
2022-04-04, 22:50
  #195
Medlem
gärningsmannens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Libertarismus
Bör Sverige och/eller Finland blev en del av Nato?
Är Sverige neutralitetsprincip gynnsam för oss?
Kan verkligen Sverige idag räknas som en neutral part?

1. Ja, vi borde gått med redan 2008.
2. Inte nu längre.
3. Nej.
Citera
2022-04-04, 22:50
  #196
Medlem
Ryssland kommer inte attackera oss, så vi bör absolut inte göra något förhastat. Vi bör däremot sluta med krigsretoriken emot ryssland.
Citera
2022-04-04, 23:07
  #197
Avstängd
Att gå med i NATO nu vore mer än korkat av Finland och Sverige förutom att kasta enorma pengar i sjön så lär det inte leda till mindre friktion i världen.
Vår neutralitet var oslagbar på många sätt. Men har tyvärr urholkats på senare år. Galet korkat!
Citera
2022-04-04, 23:55
  #198
Medlem
Ja,
Sverige kommer ansöka om Nato medlemskap detta år. Finland innan.

Sv er ige kan inte möta Ryssland självt.
Citera
2022-04-04, 23:57
  #199
Medlem
Polis2010s avatar
Svaret på Trådskaparens fråga ser vi ju dagligen på västorienterad media. Ja, enligt dem. De som förstår hur farlig denna diskussion är just nu och några år framåt säger ju naturligtvis Nej. Putin är livsfarlig i dagens läge. Han lever inte länge till då kan Nato anhängarna dansa på hans grav. Jag hoppas vi Gud att Finland inte går med I panik nu. Då ligger både jag och Sverige risigt till. Jag tror inte Putin är främmande för kärnvapenkrig längre. Som jag skrivit tidigare så har Nato, EU, USA och Ukraina valt en dåraktig väg. Vi får betala priset, vi vanliga människor. Om nu inte hela skiten springer i luften.
Citera
2022-04-05, 02:28
  #200
Avstängd
Reiwas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wwr
Nej. Men den högsta prioriteten för politiker är att skydda det egna landet. Det gör man inte om man gränsar mot Ryssland och skulle tillåta att missiler riktade mot Ryssland ställdes ut. Att utgöra buffertzon vad gäller missiler vore ett rimligt krav. Vad skulle USA säga om ryssarna började laddda upp på Kuba?

Hur många gånger ska den här lögnen upprepas av er? De baltiska länderna har varit medlemmar i NATO i nästan 20 år och inga kärnvapenmissiler har placerats ut. Inga kommer placeras ut i Finland heller. Ni verkar leva i villfarelsen att kärnvapen delas ut hursomhelst.

Det är Ryssland som placerar ut kärnvapen vid gränsen och riktar dessa mot oss, Finland och resten av Europa. Inte tvärtom. Det är fakta.

Bland annat har Ryssland inte mindre än fyra stycken kärnvapenbaser precis vid gränsen till Finland och Norge men detta nämner ni aldrig givetvis. Varför?

https://nuclearforces.org/country-profiles/russia

Det är Ryssland, och inte NATO, som är den aggressiva parten. Det är Ryssland som placerar ut kärnvapen precis vid gränsen till NATO-länder (och andra länder), inte tvärtom.
Citera
2022-04-05, 02:42
  #201
Medlem
Knut-Annes avatar
Jag tror att Finland söker redan i vår och Sverige, lite senare, kanske i sommar.
Då är vi en del i samhörigheten och där vi hör hemma, i väst.
Citera
2022-04-05, 03:49
  #202
Medlem
No6s avatar
Det räcker med att se vilken makt NATO har för att förstå att Sverige bör gå med. Dessutom såg jag alla Putins fulla tal och herregud vilken jävla propagandashow. Putin är inne i en fas där han tror på sina egna lögner. Ryssland kommer aldrig återhämta sig efter detta, han sitter på fullaste allvar och tror att Ryssland kan bygga upp sin ekonomi igen i nuvarande situation.

Så jag kommer rösta ja. Inte för att jag är rädd för att bli putonated dock.
Citera
2022-04-05, 06:41
  #203
Medlem
TimmieStarks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MrEGrey
Vad har du tänkt Ryssland skall ladda upp med på Kuba? Värdelösa rubelsedlar? Om du inte märkt det så går det inte så jättebra för Ryssland med den militära verksamheten i Ukraina…


Ja men pengar till vapen har dom ju alltid.

Jag menar bara att istället för att (försöka) att invadera Ukraina så hade dom ju kunnat rusta upp med atomvapen på Kuba.
Citera
2022-04-05, 08:37
  #204
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Hew18
Ryssland kommer inte attackera oss, så vi bör absolut inte göra något förhastat. Vi bör däremot sluta med krigsretoriken emot ryssland.
Krigsretorik mot Ryssland, det var det dummaste jag hört.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback