Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2020-05-12, 10:54
  #13
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av SkogsSaab
Du har helt rätt men detta är inget unikt för bemanningsbranchen, det gäller alla typer extrajobb man tar.
Huvudarbetsgivare oberoende av branch skall dra efter skattetabell, alternativt efter beslutad jämkning, vilket kan vara bra att göra om man bara jobbar en bit av året och har mer akut behov av kontanter.
Korrekt, vet inte varför det skulle ifrågasättas skillnad beroende på bransch, så länge det är inkomst av tjänst är det givetvis likartad beskattning.
Citera
2020-05-12, 12:11
  #14
Medlem
Hossejns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Nordiad
Korrekt, vet inte varför det skulle ifrågasättas skillnad beroende på bransch, så länge det är inkomst av tjänst är det givetvis likartad beskattning.

Ibland händer det att bemanningsföretagen drar lite mer skatt än nödvändigt. Detta för att säkerställa att det inte skattas för lite.
Om du inte känner för att låta ut pengar till staten och ta det som återbäring så går det att få din lön utbetald enligt tabell.
Citera
2020-05-12, 12:59
  #15
Medlem
lfhs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av RaccoonWithBroom
Gäller 20% även som bemannare?

Som sagts, ja. Inkomstskatt betalar du på dina löneinkomster, det är samma oberoende av vad du jobbar som eller hur din anställningsform ser ut.

Arbetsgivaren är skyldig att betala in skatten åt dig, enligt en tabell som finns på skatteverkets hemsida. Men inkomstskatt räknas ut på din årslön, vilket oftast arbetsgivare inte tar i beaktning. Det betyder att om du börjar jobba nu, säg 1juni så är din totala årslön=19000*7(månader kvar på året)=133tkr för hela året. Eller ett genomsnitt på dryga 11tkr/mån.

Om du slår in 11tkr/mån i någon av räknarna som länkats så ser du att du betalar ännu lite mindre skatt nu första året eftersom din årslön inte är så hög. Skillnaden kommer du få tillbaka nästa år under deklarationen som görs på våren, då räknar Skatteverket fram allt detta åt dig och du godkänner om du inte har något du vill ändra. Alternativt kan man ”jämka”, då ansöker man till Skatteverket om att få dra mindre skatt detta år så att man får pengarna direkt istället för att vänta, sen ger man det beslutet till arbetsgivaren. Men dom flesta brukar nog skita i det och vänta till nästa års skatteåterbäring skulle jag tro.
Citera
2023-03-15, 11:44
  #16
Medlem
LegendenLarsVilkss avatar
det var inget, ta bort
__________________
Senast redigerad av LegendenLarsVilks 2023-03-15 kl. 12:00.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback