2019-11-24, 00:05
  #517
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av Sverigebilden
Utländska medier:

Telegraph: Iraq's defence minister accused of benefit fraud in Sweden
https://www.telegraph.co.uk/news/201...-fraud-sweden/RT: Welfare fraud in Sweden by Iraqi MINISTER?! Reports claim foreign defense chief was getting child support & sick pay for YEARS
https://www.rt.com/news/474178-iraq-...-sweden-fraud/VG: Irakisk minister truer med å saksøke svenske medier
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i...svenske-medierNew York Times: Reports: Iraqi Minister Suspected of Fraud in Sweden
https://www.nytimes.com/aponline/201...-minister.html

Euronews: https://arabic.euronews.com/2019/11/...-s-nationality


Härligt att detta sprider sig och bara blir större tack vare ers excellens försvarsministerns Reaktion.

Till slut maste ju regeringen uttala sig

Groggnäsan: Mit Europa har Inga murar vi maste sta upp för asylrätten och betala bidrag till alla arabiska regeringsmedlemmar
Citera
2019-11-24, 00:07
  #518
Medlem
Eric.Dulnys avatar
Irakiske försvarsministern Najah al-Shammaris Twitterkonto: https://twitter.com/NajahAlshammare/

Nyheter Idags Chang Frick (@ChangFrick) för en knapp timme sen till Najah al-Shammari på Twitter (@NajahAlshammare):
Citat:
Dear mr defence minister of the great repuclic of Iraq. There is many boys on swedish Grindr missing you! And i also believe Försäkringskassan wants to talk to you. Best regards from Sweden.
https://twitter.com/ChangFrick/statu...66765237067776
Citera
2019-11-24, 00:09
  #519
Medlem
Y2KKs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Luzern
Till slut maste ju regeringen uttala sig
Nej nej .. Löven har fullt upp med att bekämpa SD, det är det enskilt största hotet mot Sverige just nu, har du inte kolla på det? :-)
Citera
2019-11-24, 00:16
  #520
Medlem
HotPopcorns avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Eric.Dulny
Irakiske försvarsministern Najah al-Shammaris Twitterkonto: https://twitter.com/NajahAlshammare/

Nyheter Idags Chang Frick (@ChangFrick) för en knapp timme sen till Najah al-Shammari på Twitter (@NajahAlshammare): https://twitter.com/ChangFrick/statu...66765237067776

Underbart! Detta är årets tweet.

Fast man måste tänka på vad den stackars irakiska ministern har gått igenom. Vad bär en snubbe som honom med sig i bagaget?
Citera
2019-11-24, 00:26
  #521
Medlem
Y2KKs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HotPopcorn
Underbart! Detta är årets tweet.

Fast man måste tänka på vad den stackars irakiska ministern har gått igenom. Vad bär en snubbe som honom med sig i bagaget?
Hundratals liv på sitt samvete senaste månaderna, självklart så ska han ha en fristad i Sverige, hit är alla välkomna, inga undantag. Känns nog tryggt för honom att han kan återvända till Sverige om det börjar osa hett i Irak efter alla hans mord.
Citera
2019-11-24, 00:50
  #522
Medlem
Passepartouts avatar
Chang Fricks tweet kommer göra honom odödlig, men förstår han vidden av att reta upp Iraks försvarsminister; en av Saddam Husseins tidigare hantlangare?

Flashbacktråden om försvunna Wilma nära 3000 läsare, antal som läser denna tråd nära 300; säger en del om det ljumma intresset.
Citera
2019-11-24, 00:51
  #523
Medlem
Eric.Dulnys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MuhamtaCurry
Otroligt mycket ilska riktad mot Irakiern.

Är det inte mot den regering som kastar bort surt förvärvade skattepengar man bör rikta sitt missnöje?

I hans skor hade jag kanske gjort samma sak. Han utnyttjar bara ett sjunkande skepp.
Nja. Ilskan riktas nog mest mot Sverige, de som ligger bakom att Irak-försvarsministern Najah al-Shammari har kunnat blåsa på som han gjort, att han givits möjlighet att fista upp ett solkigt långfinger i aschlet på Sverige.
Citat:
Ursprungligen postat av Turbohaler666
Har han flera olika identiteter?
Inte så osannolikt att han har det.
Citat:
Ursprungligen postat av Salavat-Julayev
Varför orkar ingen journalist i media söka upp ansvarig tjänsteman på Migrationsverket och utkräva svar hur en Saddam Hussein officer kunnat klassas som flykting, trots medlemsskap i Baathpartiet?
Som Hanif Bali twittrat finns dessutom regeringsbeslut på att personer som arbetat för dylika regimer ska vänta i minst 25 år på att få något beslut om medborgarskap.

Hur mycket korruption frodas på Migrationsverket egentligen? Är det ingen journalist som är sugen på ett riktigt scoop?
Den tjänsteman på Migrationsverket som signat det svenska medborgarskapet kommer nog få sina fiskar varma framöver. Både alternativmedia och en del av MSM kommer granska detta...
Svårt att veta hur mycket korruption och missförhållanden det är på Migrationsverket, men det lär finnas en eller annan oegentlighet där som väntar på att...
Scoopet i detta nyhetsfall (huvudsakligen via Nyheter Idag) är redan outat.

Citat:
Ursprungligen postat av FedupFlorence
Men skälen och behovet av skydd är i hans fall ovidkommande. Han har ju återvänt. Han har alltså inte haft något behov av annat medborgarskap.
Skälet till att han fått svenskt medborgarskap är helt klart intressant, du är ute och cyklar.
Citat:
Ursprungligen postat av Svenne-i-Banan
fått det på falska grunder men det spelar ingen roll vår vår socialistregering, de vill gulla med honom ändå.
Just därför är det intressant att se på vilken grund han fick medborgarskapet.
Citera
2019-11-24, 01:10
  #524
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Methos
Intressant, så du vill påvisa att ministern har varit vållande till uppsåtligt "folkrättsbrott" här i Sverige. För Sverige kan inte åtala någon för brott begångna i andra länder, med väldigt få undantag.Som vi bevisligen ser på NIs bild liknar inte passfotot ministern och således är det inte ministerns identitet som har bytt medborgarskap. Det finns inget publicerat som antyder på att passet och ministerns publika besök är samma person.
Poäng tagen. Men denna dörr är väldigt svår att öppna då det krävs att Irak faktiskt säger att ministern var på en privat resa till Sverige. Annars är denna dörr väldigt svår att gå igenom då det skulle vara väldigt lätt för en värdnation att påstå att en representant inte var i nationen för att representera nationen. Detta är heller inte tillämpbart på statschefer då de alltid är representativa (såsom presidenter konungar etc.).
Passidentiteten är svensk medborgare om man ska tro den bild på ett passfoto som NI mer eller mindre olagligt har publicerat (man får inte publicera ID-handlingar). Men tittar du noggrannare ser du att bilden inte stämmer överens med mannen som står på podiet i samma bild.

Citat:
Ursprungligen postat av Verkisto2
Att han är svensk medborgare gör väl att han har rätt att rösta i svenska riksdagsvalet? Undrar just vad han kan tänkas rösta på, Miljöpartiet kanske?

Han har inte bara rösträtt, han är också valbar. Om V eller Mp bara kunde gå all-in i sina mångfaldsdrömmar kunde de väl sätta upp honom på valbar plats. S skulle säkert acceptera honom som försvarsminister här om Mp krävde det.
Citera
2019-11-24, 01:16
  #525
Medlem
crawlys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av LBeria
Han har inte bara rösträtt, han är också valbar. Om V eller Mp bara kunde gå all-in i sina mångfaldsdrömmar kunde de väl sätta upp honom på valbar plats. S skulle säkert acceptera honom som försvarsminister här om Mp krävde det.

Coolt. Vi skulle kunna bli det första landet i världen med en person som är försvarsminister i två olika länder samtidigt.
Citera
2019-11-24, 01:20
  #526
Medlem
Får mig att tänka på kända orden ”vi har varit naiva”. Är mörkrädd men inte längre det minsta förvånad över detta spektakel. De flesta av politikerna har tappat greppet och gett upp för länge sedan.
__________________
Senast redigerad av Roxyn 2019-11-24 kl. 01:22.
Citera
2019-11-24, 01:20
  #527
Medlem
crawlys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av jj299792458
Många inlägg orkar inte läsa, jag har två frågor?

Vilket asylskäl som ledde till att han fick han uppehållstillståndet om han försätter jobba som militär i Irak?

Borde inte svenska staten dra in hans medborgarskap och hans asylansökan omprövas?

Bra och självklara frågor som dock klassificeras som ren och skär rasism i alla officiella kretsar och sålunda inte kunnat utredas.

Att f.d. flyktingar åker hem på semester till landet som är för farligt att åka till är ju standard sedan länge. Det är nog bara att inse att det handlar om helt andra saker. Landet ska tömmas på pengar helt enkelt. Resten är svepskäl.

De som verkligen behöver hjälpen sitter fast i flyktingläger och fattiga byar i ursprungsländerna samtidigt som vi sponsrar eliten.
Citera
2019-11-24, 01:27
  #528
Medlem
Agent.Smiths avatar
Och samtidigt tycker SD att det är helt ok med dubbla medborgarskap. Lita inte på något riksdagsparti.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback