2019-11-20, 00:31
  #37
Medlem
Gullegubbens avatar
Avgörande artikel för Nyher Idag. Har de rätt, så har de ett rejält scoop. Har de fel kommer smutskastarna få vatten på sin kvarn.
Citera
2019-11-20, 00:56
  #38
Medlem
maxorrs avatar
Då har han ju säkert insider information med gubbe Löfven hur vi inte ska kunna försvara oss. Dubbla medborgarskap ska väl slopas snart från dessa korrupta konspiratoriska länder
Citera
2019-11-20, 01:07
  #39
Medlem
Passepartouts avatar
Kan regeringen tvingas avgå om uppgiften är sann?
Citera
2019-11-20, 01:26
  #40
Medlem
Sooks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Passepartout
Kan regeringen tvingas avgå om uppgiften är sann?
Såklart inte.

Men det är intressant. Vet man nåt om hans politiska värv? Jag tänker att han måste ju bott i Sverige för att bli svensk medborgare. Om han gått SFI så lär han ju varit här fysiskt. Sen undrar jag lite varför han låtit nån fotografera passet.

Jag tvivlar faktiskt på detta. Det borde ju vara rätt enkelt att veta om denna människa i Vårby existerar, har personen fått bidrag och var har då de pengarna tagit vägen.
Citera
2019-11-20, 01:36
  #41
Medlem
Pestoleras avatar
Om det ligger någon sanning i detta så är det en stor skandal vi pratar STOR, självklart så kommer man försöka tysta ner detta, nu jävlar får vi gräva för detta går inte att ignorera.
Citera
2019-11-20, 04:14
  #42
Medlem
Till deras försvar. Om de inte väljer någon som är svensk medborgare finns det inte många kvar. Snart har väl samtliga i mellanöstern varit till Sverige och lyft bidrag.
Citera
2019-11-20, 05:56
  #43
Medlem
Herostratoss avatar
Citat:
Ursprungligen postat av wimbledun
Mod får ändra om det är fel forum.

Enligt tidningen Nyheter Idag är Iraks försvarsminister svensk medborgare.
https://nyheteridag.se/plus/iraks-fo...lkbokford-har/

Mannen har varit ”sjukskriven” i Sverige en längre tid.

Tänk om någon på 1890 talet hade hört att en irakisk minister hade ett svenskt medborgarskap och åtnjöt svenska skattepengar medans han sitter i den Irakiska regeringen.

Frågan jag ställer mig eftersom han förmodligen åkt tunnelbana i Stockholm:
Har vi en svensk man som försvarsminister i Irak?
Ännu ett bra scoop av Nyheter Idag. Om DN och liknande dinosauriemedia tar upp detta så kommer de väl ej nämna att han är bidragsskojare. Tvärtom blir det en positiv spin på hur ”svenske Ali Baba” har lyckats ute i världen. 🤡🤡🤡🤡🤡
Citera
2019-11-20, 06:01
  #44
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av PatricHbg
Vilka myndigheter tänker du på då, för numera samkörs det ganska intensivt
Om så är är det än mer obegripligt att detta kan ske. Och att man inte agerar på ALLA liknande fall.
Citera
2019-11-20, 06:23
  #45
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av MittPorrKonto
Till deras försvar. Om de inte väljer någon som är svensk medborgare finns det inte många kvar. Snart har väl samtliga i mellanöstern varit till Sverige och lyft bidrag.

Citat:
Ursprungligen postat av sm910dif
En man med de uppgifter som finns på det pass som Nyheter Idag publicerat finns på Ratsit (med ett annat efternamn än vad som anges för den irakiska försvarsministern men i övrigt vad det verkar matchande uppgifter). När man gräver djupare är det dock en del märkligheter. Bl.a. är vad som verkar vara en son med samma namn skriven på den adressen, en person som förekommer i belastningsregistret för ett antal grova brott. Knivrån, olaga hot mot dennes svenska flickvän (om att kasta in molotov-cocktails i familjens lägenhet m.m), rattfylleri, försök att kasta kniv på nämnda flickvän, narkotikabrott, ofredande, misshandel, olovlig körning m.m.

Skulle en Irakisk försvarsminister, då vid den tidpunkten högt uppsatt general i Irakiska armén, tillåta sin son eller i vart fall någon med samma namn på samma adress springandes runt och begå den typen av uppmärksamhets-tilldragande brott? Eller låta honom vara ihop med någon random svenska, som sonen dessutom behandlar som skit, om man inte vill riskera att det uppmärksammas och kommer ut att här är en stor irakisk militär ledare skriven? (Och, som nämnts i tidigare inlägg, det har dementerats i irakisk press att han skulle vara svensk medborgare, så de verkar ha ett intresse av att dölja den kopplingen om det vore sant.) Nog för att mina förväntningar på de här människorna kan vara låga, men det vore ju exceptionellt om han inte skulle ha mer pli på sin familj i en sådan situation.

Saken har uppenbarligen varit uppe i irakisk media och dementerats, ursprungskällans trovärdighet går att diskutera och hon verkar ha ett intresse av att attackera den nuvarande irakiska regeringen och militären. Jag vet inte om man kan utesluta någon sorts förväxling och/eller fabrikation än. Passbilder är ju tyvärr inte offentliga handlingar längre, annars hade det varit enkelt att se om den är äkta eller fabricerad. (Bilden har ju onekligen stora likheter, om den är äkta i kombination med uppgifterna på passet är det onekligen ett hyfsat gott tecken för NIs del.)

Kanske man borde se om man kan komma över Nyheters Idag artikel ändå för att se om de har besvarat de här frågetecknen redan.
Tror du shejker som hyr svenska influencertjejer för att bajsa på dem berättar det för familjen?

Irak skiter väl fullständigt i om en minister har en kaosarab till son i Sverige. De garvar nog bara.
Citera
2019-11-20, 06:56
  #46
Medlem
i.b.ms avatar
Först en fundering, han var general i Irakiska försvarsmakten och är 52 år, detta borde väl innebära att han var en av Saddams generaler? Eller åtminstone att han började sin karriär med att strida för Saddam? Ger vi i Sverige asyl och medborgarskap åt generaler från tvivelaktiga regimer?

Hade med dagens politik Sverige kunnat vara en tillflyktsort för nationalsocialistiska krigsförbrytare från Hitlertyskland?

Sedan är det synd att han inte var Oljeminister i stället så att han hade kunnat betala tillbaks till Sverige vad han och hans familj kostat det svenska samhället genom fördelaktiga oljeleveranser...
Citera
2019-11-20, 07:24
  #47
Medlem
53280s avatar
Någon förvånad? Att vi irkakier ens får asyl i Sverige är en skam som våra barn kommer få leva med. Har aldrig funnis asyl skäl för Iraker i Sverige, ändå dela sossarna ut Asyl till den här gruppen. KORRUPTION!
Citera
2019-11-20, 07:41
  #48
Medlem
Sedan står Sveriges politiska elit och kliar sig i huvudet och undrar varför inte Sveriges ekonomi går ihop.

Det var en film, ganska gammal där en amerikansk president fick en hjärtsmäll och en helt vanlig invånare med den egenskap att han var väldigt lik presidenten fick hoppa in som StandIn.

Jag vill minnas att han kontaktade sin brorsa, en mindre egenföretagare som räddade hela situationen.

När fokus på de åtgärderna man gör är hur många röster man kan få och inte vilken nytta det ger då är något jäkligt fel...
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback