2 stora problem:
1. Grundskolan och gymnasiet har skiftat mer till en "analytisk" utbildning, snarare än en kunskapsmässig sådan. Nu premieras det mer att beskriva vad man "känner" inför ett problem, snarare än att lösa problemet.
Även om PISA-resultaten sjunkit rejält vittnar studier om att kunskapen bland infödda inte sjunkit särskilt mycket, vilket kan få en att misstänka att det är betygen för kunskaperna som bereder tillträde till utbildningen istället är vad som förändrats.
2. Den ökade fientligheten mot oliktänkande som propageras av media och politiker i samhällsklimatet i samband med ökat införande av pseudovetenskaplig genusvetenskap i lärarutbildningen (och materialet) ökar på den snedfördelningen ytterligare, och premierar de som ställer in sig i ordningen, medan de som drar egna slutsatser och har kapacitet att analysera situationen inte sällan får se sina betyg sjunka något steg då de inte lever upp till värdegrunden i skolan.
Det ovan behöver inte ens beröra så mycket som 15% om alla elever, men kommer ändå att orsaka en så pass stor förändring att det blir ett märkbart kunskapsskifte bland de som belönas med betyg bra nog att få äran att studera på KI i landet där alla ska med.
När man förbereder sina elever för genusvetenskap kommer de inte att vara särskilt framgångsrika på kunskapsintensiva program. Bristen på kunskap har tidigare rapporterats från t.ex. tekniska utbildningar.
Citat:
Ursprungligen postat av
SirDuke
Man är teoretiskt intelligent men kanske oduglig inom andra dimensioner. Patienten behöver någon som kan tolka, resonera, interagera och sätta i sammanhang. Detta börjar uppmärksammas något, Linköping var skapligt tidiga, medan KI verkar vara efter.
Jag ser gärna att min läkare kan tolka till arabiska, resonera om könsmaktsordningen och sätta värdegrunden i sammanhang.
Jag ser dock helst att den har en duglig utbildning så att jag inte dör. Om jag vill ha det andra räcker det med att jag slår på SVT.