• 30 636 online
  • 1 213 842 medlemmar
  • 62 615 136 inlägg
  • 2
  • 3
2018-08-28, 19:39
  #25
Medlem
G.Zamanis avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Briascca
För att hantera en situation som du beskriver måste V också lagstifta om att det inte är möjligt att det får finnas privatägda företag, alternativt att arbetarägda företag aldrig kan privatiseras även om arbetarna själva skulle vilja det. Vänsterpartiets frihet är inte reversibel och socialister litar bara på arbetare så länge de tänker och agerar socialistisk. Det är därför socialism och kommunism måste ha politiska officerare som kontrollerar att arbetarna inte blir klassförrädare. För blir arbetare småborgerliga har de förrått klasskampen. Gissar att det är Vänsterns sätt att förhindra att en arbetarstämma säljer iväg sitt företag.

Då blir det alltså planekonomi i renaste form. Planekonomi är bäddat för att landet ska bli fattigt och utkonkurrerat från andra länder.

Hur skulle Vänsterpartiet aggera då om arbetarna börjar rösta höger? Antar att Vänsterpartiet avskaffar demokratin i samband med kapitalismens avskaffande för att förhindra att arbetarklassen blir småborgerlig?

Citat:
Som jag har uppfattat det är vänsterns och socialisternas motstånd mot privata företag att de förhindrar arbetarna att sätta klasskampen först och som socialisterna och kommunisterna ser som det viktigaste målet för samhällsbygget. Om arbetarna får en enskild egendom blir de par definition borgerliga och ackumulerar kapital som kapitalister. Socialdemokraterna ville t.ex tidigt på 30-talet att människor skulle få bygga sina egna småhus och äga dem. Det sveket ses av många socialister som ett exempel på socialdemokratins förräderi mot klasskampen.

Varför är det så fel att arbetarna bygger egna hus? Jag vet att du nämde "förräderi", men inte bakgrunden. Vad kan hända om Svenska folket tillåts att bygga egna hus och bygglagarna kan enkelt skrivas på en A4 papper?

Citat:
Synen på egendomsfrågan är nog den starkaste ideologiska frågan i svensk politik, även om den inte talas om så där direkt i den pågående valrörelsen. T.ex förvånas jag över den helt frånvarande diskussionen om det samlade skattetrycket i staten ska öka, minska eller vara lika som de är nu. Trots att skattefrågan, och människors ägande av sin arbetsinsats, reglerar alla andra politisk löften och frågor. Men det är en avsteg från den här trådens debatt.

Håller med. Jag tycker att klasskampsfrågan har totalt blivit uteslutet. Jag misstänker att vänstern har gjort bort sig angående "Allas lika värde" där borgarklassen nu ingår. Då kan man inte stå och skrika "Inga fascister på våra gator - Kärlek till alla" samtidigt som man uppmanar till dåd och terror mot alla som har borgerliga åsikter eller identifierar sig som borgerliga.
Citera
2018-08-28, 20:06
  #26
Medlem
cutesnowblocks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av G.Zamani
Vad har har han för rätt att ta ifrån andras ägande? Att införa planekonomi är ju bara dumt och endast oförtjänta vinner på detta.
Varför sprider du uppenbart fulredigerade klipp? Titta på den riktiga versionen på SVTPlay och återkom.
Citera
2018-08-28, 20:09
  #27
Medlem
G.Zamanis avatar
Citat:
Ursprungligen postat av cutesnowblock
Varför sprider du uppenbart fulredigerade klipp? Titta på den riktiga versionen på SVTPlay och återkom.

Inte visste jag att det var redigerat. Men det kvarstår ändå att V vill avskaffa kapitalismen i onödan.
Citera
2018-08-29, 19:36
  #28
Medlem
cutesnowblocks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av G.Zamani
Inte visste jag att det var redigerat.
Att du inte förstår något är inte ett argument.

Det är uppenbart när man tittar på videon, särskilt runt 01.45 där Sjöstedt kropp plötsligt flyttar sig till en helt annan position på en millisekund. Att du anser att fakevideon fungerar som diskussionsmaterial förvånar inte mig ett dugg med tanke på din tidigare aktivitet i forumdelen.
Citera
  • 2
  • 3