• 13 259 online
  • 1 199 308 medlemmar
  • 62 130 129 inlägg
  • 1
  • 2
2018-08-03, 15:02
  #13
Medlem
spoilers avatar
Låter inte så imponerande, skulle kunna vara i Sverige.

"Den fange, der onsdag aften flygtede fra Vestre Fængsel og fik politiet til at lukke Københavns Hovedbanegård, slap ud ved at bytte identitet med en besøgende.

Det oplyser Kriminalforsorgen.

Flugten skete omkring klokken 19.30 i forbindelse med, at den varetægtsfængslede mand fik besøg i fængslet. I besøgsafdelingen lykkedes det de to at bytte identitet.

Episoden blev opdaget kort tid efter. Men det var på det tidspunkt lykkedes den varetægtsfængslede at forlade besøgsafdelingen, skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

- Det er selvfølgelig noget, der ikke må ske, og det er naturligvis dybt beklageligt, siger områdedirektør Anne Erlandsen fra Kriminalforsorgen Hovedstaden."

https://www.bt.dk/krimi/fange-stak-a...med-besoegende
Citera
2018-08-11, 14:15
  #14
Medlem
Finspångbon Anwar Daadoue är fortfarande på flykt. Beskrivs som en av de största europeiska finansiärena till al-Nusra/al-Qaida:

Via google translate:
Citat:
Han har varit i rampljuset på italienska polisen sedan 2011. Och den första avlyssning i en stor terrorist komplex med 46-åriga syror AD som centrum gjordes 2014.

Det framgår av italienska juridiska handlingar som Jyllands-Posten har förvärvat.

Med andra ord, satsat stora resurser polisen gripa och åtala mannen som skulle utlämnas till Italien, men den 1 augusti - efter att ha bytt identitet med en gäst - gick ut ur västra fängelset och försvann.
----
"Det har varit en krävande och komplicerad operation. Det är inte lätt att komma i kontakt med brottsliga nätverk och finansiering av terrorism. Men vi fick betydande resultat, och AD var en av de mest centrala siffrorna i nätverket ", säger Maurizio Romanelli, biträdande chef för Italiens nationella antiterroristenheten till Jyllands-Posten och hoppas att AD hittas igen.

En dom i Court of Cagliari som sedan har följts upp av en europeisk arresteringsorder, som beskrivs AD som en av Europas främsta ekonomiska stöd för att finansiera al-Nusra, "en betydande terroristgrupp i Syrien, som tidigare hade kopplingar till al- Qaida.
https://jyllands-posten.dk/indland/E...liensk-politi/
Citera
  • 1
  • 2