Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2018-04-06, 10:47
  #1
Medlem
Som snart alla vet stackar sig problemen på hög i Sverige och allt fler svenskar har börjat inse detta, det gör att valresultaten i höst kan komma att rita om rådande politiska karta - i Sverige...

...men något som ännu tyvärr smyger under radarn är den politiska balansen inom EU-parlamentet. Vid senaste EU-valet 2014 lyckades socialisterna (V/Fi/MP/S) mobilisera alla sina väljare i Sverige att gå till valurnorna medan övriga låg på sofflocket. Till och med Fi lyckade skicka en Ledamot. Resultatet är att Sveriges mandatfördelning i EU knappast speglar befolkningens vilja eller politiska åskådning.

Fördelningen av svenska ledamöter är:
Socialistiska-/vänsterblocket = V 1st, MP 4st, Fi 1st, S 5st = 11st. Om man då även räknar in att C idag närmast är ett vänsterparti i sin öppna famnen-ideologi så blir det 12st med deras 1st ledamot. Dvs svenska socialistiska-/vänsterblocket = 12 ledamöter
(utan C blir det 11st)

Borgerligheten lyckades skrapa ihop = M 3st, L 2st, KD 1st = 6st ledamöter
(med C blir det 7st)

SD som inte välkomnas av vardera blocket har idag 2st ledamöter.

http://www.europarl.europa.eu/sweden...2014-2019.html

Dvs Sverige är idag representerat av en mkt stark majoritet socialister i EU-parlamentet och då så många av våra svenska politiska beslut hänförs till dessa så finns risken att det i många fall inte spelar någon roll vem som "vinner" valet här i Sverige i höst, det kommer ändå i allt större utsträckning vara EU som styr över oss... Så i nästa EU-val 2019 måste alla som inte vill att Fi med fl skall styra över vår vardag i praktiken pallra sig ur sofforna och går och rösta.

Ovanpå detta så ligger ett lager av att av EU-parlamentets 751 platser så har idag rödgröna socialliberala "socialisterna" ca 50% av platserna och de traditionella "konservativa" ca 30%. Dessa konservativa består i stort av tyska CDUs åsikter ungefär och är ansvariga för mycket av dagens utveckling i Europa i stort. Utöver dessa så delar de olika EU-kritiska och/eller mer eller mindre nationalistiska partiernas grupper på de ca 20% återstående stolarna. Kort sagt socialister och vänsterkonservativa har ett klart grepp om parlamentet idag. Om UK inte får rösta 2019 så försvinner en stor del av de sista EU-kritiska rösterna i parlamentet då många av dem kommer därifrån, liksom ett stort antal konservativa då de varit mer jämnt fördelade från UK.

Risken är därför stor att vi blir sittande med en mycket starkt socialistisk överförmynderi om inte svenskar och alla andra traditionellt borgerliga, konservativa, EU-skeptiska eller "nationalistiska" röstare masar sig ur sofforna och går och röstar i EU-valet 2019

https://sv.wikipedia.org/wiki/Val_ti...opaparlamentet
https://sv.wikipedia.org/wiki/Europa...ritannien_2014

Lång trådstart tyvärr, men kom gärna med synpunkter på detta eller stilla min oro om ni anser jag har fel.
Citera
2018-04-06, 10:56
  #2
Medlem
rostigamazons avatar
Helt rätt, det är inte regeringen som styr Sverige, utan det är EU. Därför ska man focusera på dom som verkligen har makten, och inte på springpojkarna.
Citera
2018-04-06, 12:43
  #3
Medlem
MonkeysOnParoles avatar
Bra poäng.

Dock är Sverige extremt även med europeiska mått. De värsta aspekterna av vår invandringspolitik är helt och hållet internt beslutade och åtgärdas inrikes.

Riksdagsvalet är fortfarande mer betydelsefullt för just Sveriges framtid.
Citera
2018-04-06, 16:33
  #4
Medlem
flaggvakts avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MonkeysOnParole
Bra poäng.

Dock är Sverige extremt även med europeiska mått. De värsta aspekterna av vår invandringspolitik är helt och hållet internt beslutade och åtgärdas inrikes.

Riksdagsvalet är fortfarande mer betydelsefullt för just Sveriges framtid.

Precis. Om man tycker invandrarfrågan är det viktigaste för Sverige så är riksdagsvalet det viktigaste.
Citera
2018-04-06, 19:51
  #5
Medlem
M Nordströms avatar
Citat:
Ursprungligen postat av MonkeysOnParole
Bra poäng.

Dock är Sverige extremt även med europeiska mått. De värsta aspekterna av vår invandringspolitik är helt och hållet internt beslutade och åtgärdas inrikes.

Riksdagsvalet är fortfarande mer betydelsefullt för just Sveriges framtid.

Instämmer, det som sker i vårt land har högsta prioritet. Visst är även EU valet viktigt men som sagt för min del så prioriterar jag det som sker i vårt land. Min önskning är ju naturligtvis att vi går ut ur EU och blir mera självständiga och tecknar ett avtal som det typ Norge har ett ESS avtal istället.
Citera
2018-04-07, 08:48
  #6
Medlem
flaggvakts avatar
...tja, med både olja, NATO och EES på plats, så minskar uppsidan för Norge avsevärt.
Citera
2018-04-08, 09:57
  #7
Medlem
Instämmer med er föregående inlägg och svar, riksdagsvalet i höst är av högsta vikt och kanske sista gången vi ens får chansen att rösta innan det tilltagande överförmynderiet förverkar oss den rättigheten i praktiken genom myndighetsbeslut och juridiska krumbukter. Det sluttande plan Sverige utgör måste rätas upp.

Men ju fler "svenska" beslut som hänförs till EU, desto viktigare blir EU-valet. Inte enbart för oss utan för alla Européer. Jag är orolig att gemene man inte förstått detta absoluta faktum. Vänstern och miljörörelserna har det och har därför hengrant mobiliserat redan 2014 - det avspeglar sig nu tydligt i EU:s direktiv och förordningar som sakta men säkert implementeras i den svenska politiska vardagen.

Ja rösta för bövelen i riksdagsvalet, men gör det även i EU-valet och börja upplysa folk omkring er om vikten av det... Valdeltagandet var 2014 i Sverige endast 51,07%. Därav att socialistblocket "vann" så stort.
Citera
2018-07-17, 09:44
  #8
Medlem
JustZlatans avatar
Jag längtar redan till EU-valet 2019. Bara ett halvår efter riksdagsvalet. Polske parlamentsledamoten Dominik Tarczyński tror att Europas vänster kommer gå mot en stor förlust. "Valet kommer att bli en jordbävning. Vänstern kommer att försvinna på soptippen." Detta blir grymt.

https://nyheteridag.se/polske-toppol...agar-i-europa/
Citera
2018-07-21, 01:20
  #9
Medlem
EU är en intergovernmental organisation. parlamentet har inte mycket makt i praktiken det är medlemsstaterna som styr skutan så lugna ner er. Med det sagt så får ni inte glömma att rösta i EU-valet det spelar viss roll när det kommer till marknadsreglering t.ex.
Citera
2018-07-22, 16:54
  #10
Medlem
stone_sleepers avatar
Jag har märkt att några av de största EU-skeptiska partier har på sistone sakta ändrat sin retorik om EU. De är numera inte lika mycket emot EU som tidigare. Jag tror det har att göra med att man har bra chans att bli den största gruppen i EU parlamentet, kanske redan i detta val.
Då får man även stor inflytande över val av nya EU ledare, som EU-ordförande, presidenten av centralbanken, osv. Tänk att ersätta Juncker med... Marine Le Pen? Fast då måste nog Frankrike nominera henne, det är inte möjligt just nu. Men Italien kan nominera Salvini t ex.
Citera
2018-10-06, 16:46
  #11
Moderator
GreffueAnthoniuss avatar
EU skall satsa på en stor kampanj för att öka valdeltagandet "Den här gången röstar jag" skall den heta.

Nu vet jag alldeles säkert att jag stannar på soffan. Ingen legitimitet från mig.
Citera
2018-10-07, 13:06
  #12
Medlem
Liberalerna positionerade sig för EU-valet redan i riksdagsvalet. De hade ju ingenting annat att satsa på. Miljön var redan upptagen, feminism likaså, konservatism som är det nya svarta gick inte, tuffa tag mot brott likaså, skolan hade de redan misslyckats med, öppna gränser hade blivit no-go-zone. De var tvungna att haka på Cecilia Malmström

Moderaterna börjar positionera sig. Reinfeldts statssekreterare Katarina Areskoug Mascarenhas, som nu avlönad av EU-kommissionens kontor i Sverige vill att Sverige inte ska trilskas om höjda medlemsavgifter till EU. Kommer mer makt och pengar till EU vara moderaternas kampanjslogan i valkampanjen?

https://sverigesradio.se/sida/artike...rtikel=7060995
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback