• 47 904 online
  • 1 194 174 medlemmar
  • 61 872 258 inlägg
2018-02-09, 20:55
  #1
Medlem
Nyligen uppmärksammades Norges karläggning av brottslighet bland invandrare i svensk media:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/p...h-brottslighet

Där påstås bland annat att det knappt föreligger någon överrepresentation alls av invandrare i sexualbrott. Mer exakt så påstås det att andel misstänkta för sexualbrott är bland:

Invandrare: 1.0
Barn till invandrare: 1.4
Övrig befolkning: 0.8

Detta utgör förvisso en viss överrepresentation, men kontrollerat för kön och ålder är siffrorna:

Invandrare: 0.9
Barn till invandrare: 0.8
Övrig befolkning: 0.8

Med andra verkar det knappt finnas någon överreprsentation alls om man tar hänsyn till faktumet att det är många invadrare är just unga män, vilket är en våldsbenägen grupp bland såväl invandrare som övrig befolkning. Att det är många unga män bland invandrare kan förvisso betraktas som problematiskt i sig, men jag är ändå förvånad över att inte överrepresentationen är betydligt högre...

Hur rimmar dessa siffror med tidigare uppgifter? Exempelvis konstaterade man 2009 att samtliga överfallsvåldtäkter under en tidsperiod i Oslo begåtts av invandrare:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/...oslo/a/561939/

Liknande uppgifter uppdagades 2011i NRK:

https://www.youtube.com/watch?v=d3LL...ature=youtu.be

Finns säkert med uppdaterad information.

Beror denna diskrepans på att sexualbrotten minskat de senaste åren?
Är det särskilt för våldtäkter som överrepresentationen är så pass markant? Någon som pratar norska som kan gå igenom rapporten och undersöka detta i sådana fall?
Andra tankar om siffrorna?

EDIT: Här verkar vara en länk till den aktuella rapporten som publicerades i december 2017:

http://www.ssb.no/sosiale-forhold-og...ts=16035d6f0d8
__________________
Senast redigerad av HenryMortonStanley 2018-02-09 kl. 21:16.
Citera
2018-02-09, 21:52
  #2
Medlem
Utopiantoss avatar
Kanske härstammar Norges invandrare från lite andra länder än Sveriges invandrare? Oavsett vilket så är jag mycket skeptisk till denna rapport, som jag inte har läst. Andra rapporter, bland annat den av Joakim P Jonasson, visar en totalt motsatt bild, en bild som man enkelt kan få bekräftad genom att läsa artiklar om olika våldtäkter i dagstidningar.

http://www.friatider.se/ny-unders-kn...-av-invandrare
Citera
2018-02-09, 22:23
  #3
Medlem
NickSonnys avatar
Spontant känns det som fakenews, som det brukar vara från Statlig Vänster TV.. De är nog rätt desperata nu när det är valår; de försöker med alla medel att få färre att rösta SD. Stackarna..
Förstår inte riktigt hur de tänker. Det är alldeles för skev statistik som pekar rakt åt motsatt håll mot alla andra rapporter från både Norge och andra västländer. Tror de verkligen att folk går på detta?
Citera
2018-02-09, 22:31
  #4
Medlem
GormDenGamles avatar
Va?!
Det kom en rapport nu för ett tag sedan om att invandrare var överrepresenterade i Norge.
Ska se om jag finner artikeln.
__________________
Senast redigerad av GormDenGamle 2018-02-09 kl. 22:35.
Citera
2018-02-09, 22:35
  #5
Medlem
GormDenGamles avatar
Norskfødte med innvandrerforeldre er overrepresentert på krimstatistikken. - Det er en generell trend vi også ser i andre land, sier FAFO-forsker.

Vi finner at det er en høyere andel gjerningspersoner blant både innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre sammenliknet med øvrig befolkning. Andelen gjerningspersoner er høyest blant norskfødte med innvandrerforeldre, noe som er et nytt funn i norsk sammenheng», heter det i rapporten.

https://www.dagbladet.no/nyheter/kri...eg-ut/69012078
Citera
2018-02-09, 22:39
  #6
Medlem
666tens avatar
Om detta stämmer är det kanske ett tecken på att Norge lyckats bättre än Sverige med att få utlänningarna att bete sig mer som Normännen, civiliserat. I så fall har det föga betydelse för situationen i Sverige.

En annan möjlig förklaring kan vara att Sverige nått tipping point, medan Norge inte gjort det, då andelen utlänningar är lägre där än här. Alltså att när det finns över en viss procent MENA-män i ett civiliserat samhälle känner de sig trygga nog att inte försöka anpassa sig och istället börja våldta.
Citera
2018-02-09, 22:42
  #7
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Utopiantos
Kanske härstammar Norges invandrare från lite andra länder än Sveriges invandrare? Oavsett vilket så är jag mycket skeptisk till denna rapport, som jag inte har läst. Andra rapporter, bland annat den av Joakim P Jonasson, visar en totalt motsatt bild, en bild som man enkelt kan få bekräftad genom att läsa artiklar om olika våldtäkter i dagstidningar.

http://www.friatider.se/ny-unders-kn...-av-invandrare

Ett litet ödmjukt inlägg kan det inte vara på det viset att vi i Sverige bara haft oturen att få hit olyckligtvis, slumpen så många våldtäktsmän och att det är som när man spelar Löjliga Familjen och blir sittande med Svarte Petter?
Citera
2018-02-09, 23:17
  #8
Medlem
Uphills avatar
För några år sedan rapporterades att ALLA överfallsvådtäkter i Osloområdet hade invandrare som gärningsmän:
https://www.youtube.com/watch?v=fGDb5Nh3W_8
Citera
2018-02-09, 23:25
  #9
Medlem
Sperssons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av HenryMortonStanley

Där påstås bland annat att det knappt föreligger någon överrepresentation alls av invandrare i sexualbrott...

Problemet är att i gruppen invandrare räknas även svenskar och danskar och finländare, som har en mycket låg förekomst bland sexualbrotten.

Jag vill se en undersökning som endast visar antalet dömda araber och afrikaner.
Citera
2018-02-12, 17:11
  #10
Medlem
Ken Drydens avatar
Norska statistiska centralbyrån fick i uppdrag att inte peka ut utlänningar i onödan. När det gällde sexualbrott klumpade man därför ihop alla former av olika sexbrott, från blottande och pornografibrott till överfallsvåldtäkter under en och samma kategori.
Detta gör att utlänningar inte sticker ut.
Hade man brutit ned det hela på olika lagöverträdelser hade man sett - som i Oslopolisens statistik för Oslo stad - att utlänningar hade dominerat de verkligt grova sexbrotten.
Nu syns inte detta i rapporten och detta är ett medvetet val från norska myndigheter.
Citera