• 39 012 online
  • 1 203 035 medlemmar
  • 62 253 155 inlägg
  • 1
  • 2
2018-02-01, 21:24
  #1
Medlem
Vad är det som händer i Kiruna kommun bland tjänstemännen? I tidningarna står det om mindre förskingringar av kommunala medel, stulna möbler mm. Är detta bara toppen av ett isberg eller är det bara NSD som vanligt dåliga Journalistik som hetsar upp folk i onödan? Mygel och fiffel kommer man aldrig ifrån oavsett område men vad kan omfattningen vara i detta fall?
__________________
Senast redigerad av Hakkaskalle1 2018-02-01 kl. 21:28. Anledning: Ändring av rubrik
Citera
2018-02-02, 10:31
  #2
Medlem
Jag får det till att det är inom socialförvaltningen som det har hänt. Kopplar man samman följande så kommer man till den slutsatsen. :

"Med anledning av det som nu har avslöjats om möbelinköpet inom en förvaltning i Kiruna kommun och kommunchefens beslut att göra en polisanmälan samlades kommunens revisorer till ett möte under torsdagen. Ordförande Roger Aitomäki konstaterar att nämnden som ansvarar för den omskrivna förvaltningen tycks ha hamnat i en rejäl uppförsbacke.
– Jag tycker att man har gjort ett riktigt dåligt arbete med att implementera och kontrollera upp saker som man måste kontrollera. Vi har suttit i revisorsgruppen i dag och varit bekymrade, det hjälper inte att vi ger förslag om man inte gör något åt det. Och det har man verkligen inte gjort här, säger Roger Aitomäki.
2015 presenterades revisorernas granskning av internkontroll när det gäller inköp. Samma år färdigställdes även en granskning av den misstänkta tjuvtankningen, något som Norrbottens Media berättade om i en tidigare publicering."


http://www.nsd.se/nyheter/revisorern...nm4755030.aspx


"Följande revisionsfråga har formulerats för uppdraget: Är socialnämndens interna kontroll tillräcklig när det gäller användningen av drivmedelskort?
Efter genomförd granskning är vår sammanfattande bedömning att socialnämndens interna kontroll inte är fullt tillräcklig."


http://www.kiruna.se/globalassets/ga...medelskort.pdf


Att börja leta efter specifika personer inom socialförvaltningar är som att leta efter en viss märkt fisk i Atlanten. Det kryllar av anställda inom socialförvaltningarna. En stor del sjukskrivna, en lika stor del sysselsatta med att internadministrera sig själva och en del frustrerade som jobbar.
Citera
2018-02-03, 06:22
  #3
Medlem
Märkligt att man inte tar tag i problematiken när revisorerna ändå påpekar uppenbara problem. Det är trots allt skattebetalarnas pengar som missbrukas. Det måste kännas som ett hån för dom som sliter för dåligt betalt i olika kommunala instanser när tjänstemännen gör sånt här
Citera
2018-02-06, 08:37
  #4
Medlem
Avdelningschef för särskilda boenden i Kiruna är Ylva Eriksson.
Citera
2018-02-06, 10:53
  #5
Medlem
Mysteriet tätnar. Möblerna verkar nu att ha dykt upp i anonyma sopsäckar. Ditplacerade av vem?


"Kiruna Mystiska plastsäckar dök plötsligt upp utanför en kommunal verksamhet i Kiruna på måndagsmorgonen. Innehållet kan enligt uppgift vara de försvunna möblerna.
.
.
En stund senare söker vi chefen per telefon. En annan person svarar.
– XX kan inte prata just nu, XX sitter i ett möte. Men vi har inga kommentarer.
Inga kommentarer till vad?
– Inga kommentarer. Nu måste jag lägga på luren. Hejdå."http://www.nsd.se/nyheter/kirunaskan...nm4757552.aspx
Citera
2018-02-06, 15:55
  #6
Medlem
Säckarna har dumpats utanför boendet rosengården att döma av bilderna i nsd. Det speglar lasarettet i bakgrunden.
Citera
2018-02-06, 17:46
  #7
Medlem
Kommer någon ihåg Kirunahärvan i början på Nittiotalet? Då höll tjänstemännen varandra om ryggen när det visade sig att oegentligheter i Kiruna FF bara var toppen på ett isberg. Kommunala tjänstemän som blivit fartblinda av allt mygel där man hade hållhakar på varandra och därför höll tyst. Denna tystnad verkar nu åter ha lägrat sig i Kiruna Stadshus...

Sedan kan man fundera över om det kommunala möbelavtalet med Kinnarps inkluderar lyxmöbler med fårskinn? Om så är fallet undrar jag om detta ligger i linje med Kiruna Kommuns spariver där man sparar in på utgifter inom omsorgen vilket direkt drabbar brukarna?

Hoppas att denna händelse blir en väckarklocka för kommunens ledning och att man verkligen går till botten med oegentligheter samt tillsätter en extern granskning. Som militären sa - "Förtroende är bra men kontroll är bättre".

Till sist vill jag ge en eloge till enhetschefen som anmälde händelsen.
Citera
2018-02-06, 20:46
  #8
Moderator
nihilverums avatar
Trådrubrik förtydligad.

/Moderator
Citera
2018-02-06, 21:15
  #9
Moderator
Pentyls avatar
Aktuella brott och kriminalfall --> Korruption och missförhållanden i offentlig verksamhet
/Moderator
Citera
2018-02-07, 08:10
  #10
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Lompisbo
Avdelningschef för särskilda boenden i Kiruna är Ylva Eriksson.

Ursäkta jag hänger inte med. Kan du förtydliga yl*a E*iks*on roll i det här? Är det henne man håller om ryggen?
Citera
2018-02-07, 08:58
  #11
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Hakkaskalle1
Ursäkta jag hänger inte med. Kan du förtydliga yl*a E*iks*on roll i det här? Är det henne man håller om ryggen?
Säger inte att man håller henne om ryggen. Konstaterar bara att det är hon som är avdelningschef för berörd enhet. Enligt artiklarna i tidningarna så är det ju avdelningschefen som de misstänker ha gjort något fel.....
Citera
2018-02-07, 09:52
  #12
Medlem
Ok då är ja med. Det borde finnas vittnen kan man tycka
Citera
  • 1
  • 2