• 32 160 online
  • 1 212 586 medlemmar
  • 62 556 030 inlägg
  • 3
  • 4
2017-11-04, 15:38
  #37
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Erik Öst
Det säger väl allt om dina känningar när de , ,,enligt dig ,inte ens är religiösa.

Va fn har dom där att göra?
Är dom inte svenskar?

Var lärde du dig att tänka, egentligen?

Flera av dem är etniska svenskar, men ingen av dem är religiösa. Vill du veta mer om den internationella brigaden, vad som drev medlemmarna på 30-talet och vad som driver dem idag, finns google. Din läsning börjar lämpligen här: https://www.google.se/search?q=international+brigade
Citera
2017-11-07, 23:56
  #38
Medlem
SnyggaJims avatar
Citat:
Ursprungligen postat av villavolvovovve
Som bekant har den syriska staden Raqqa just befriats från islamiska statens skräckvälde. På frontlinjerna har frivilliga antifascister från hela världen slutit upp i den internationella brigaden. https://aktuelltfokus.se/afa-aktivis...en-besegrades/

Hur tror ni att detta kommer förändra bilden av antifascismen? AFA räds uppenbarligen inte att slåss mot varken islamister och nazister.
Jag tror att bilden av AFA kommer att vara ungefär densamma som alltid (bland de få som öht bryr sig om AFA vill säga), dvs knappast charmerande (tycker att Trevor Noah visat ungefär den gängse bilden av AFA i The daily show rätt klockrent). AFA ses inte som några hjältar egentligen utan synen på AFA är i det närmaste odelat negativ (förutom bland en del journalister och kulturpersonligheter) eller så saknar folk någon åsikt då AFA knappast är speciellt allmänt kända. Men visst, bra att de strider mot IS kan jag tycka. Men väl hemma i Europa och Nordamerika tycks motståndet mot islamismen vara blygsamt, ja i det närmaste obefintligt. Jag har aldrig sett en massdemonstration från AFA:s sida mot salafister eller jihadister eller ens hört talas om någon sådan (motbevisa mig med länkar och klipp på massiva AFA demonstrationer mot islamism om jag har fel). Så att det skulle förändra bilden av AFA om några tiotals tyska anarkister åker ner och slåss för sina meningsfränder i YPG är jag ytterst tveksam till. Det tycks f.ö. vara sällsynt att vänster- eller högergrupper slåss för andra än sina meningsfränder, vilket får mig att tro att deras främsta motiv till såna här insatser är politiska snarare än en vilja att hjälpa.

Sen har ju också FBI kommit ut med en rapport som visat hur amerikanska AFA och IS samarbetat tidigare så njae, jag är tveksam till att synen på AFA någonsin blir speciellt positiv eller att AFA kommer ses som spjutspetsen i kampen mot IS:
http://www.dailymail.co.uk/news/arti...lein-book.html

Så mitt svar på TS fråga är att jag inte tror att synen på AFA kommer att förändras tack vare detta. Snarare har synen på AFA försämrats de senaste åren och färre och färre tycks ansluta sig eller sympatisera med dem. Det hänger också ihop med den radikala vänsterns sammanbrott och minskade inflytande som beror på diverse omständigheter vi inte behöver diskutera här. Att de sen gör några få positiva insatser spelar nog mindre roll då bilden av AFA redan är så pass dålig att det ska mycket mer till för att AFA ska få ett folkligt stöd.
__________________
Senast redigerad av SnyggaJim 2017-11-08 kl. 00:55.
Citera
2017-11-08, 01:02
  #39
Medlem
SnyggaJims avatar
EDIT: Hur många från svenska AFA har åkt ner och stridit mot IS? Jesper Söder är den enda svensken jag känner till, men han har aldrig uttalat sig om sina politiska åsikter:

Citat:
På presskonferensen sitter de under ett stort porträtt av den legendariske PKK-ledaren Abdullah Öcalan, omgivna av YPG:s och YPJ:s fanor med sina röda stjärnor. Men ingen av de båda frivilliga ger intryck av att dela YPG:s socialistiska ideologi, de nämner inte politiska åsikter med ett ord. Kampen står för dem tydligt mot IS, för grundläggande mänskliga rättigheter.
https://www.arbetaren.se/2015/07/24/...-aka-ned-igen/
Citera
2017-11-08, 01:18
  #40
Avstängd
SvenWaynes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frange
Eftersom de slåss på islamisternas sida i Sverige och övriga världen - så nej. Pack som pack - som bäst nedkämpas med bly och utarmat uran.

Precis och skulle inte förvåna om de var insiders som i hemlighet hjälpte IS. TS är en riktig shonne som vill tvätta AFAs smutsiga kläder men rödvinsstänket går inte bort.
Citera
2017-11-08, 15:20
  #41
Medlem
SnyggaJims avatar
Citat:
Ursprungligen postat av SvenWayne
Precis och skulle inte förvåna om de var insiders som i hemlighet hjälpte IS. TS är en riktig shonne som vill tvätta AFAs smutsiga kläder men rödvinsstänket går inte bort.
Jag tror på att AFA slogs mot IS. Det blir svårt att motbevisa med tanke på att det finns fotografier på det. Sen får du komma ihåg att AFA i Tyskland inte är samma sak som AFA i Sverige utan de är långt mycket mer militanta och våldsbenägna än deras svenska dito och att de har en mindre liberal syn på islamismen i Tyskland än de svenska vänsterextremisterna tycks ha. Detta märks inte minst i den tyska vänsterns stöd och solidaritet med Israel.
https://youtu.be/UKEfJAcNG3Y

Huruvida deras insats var massiv eller att de stod i fronten (som TS påstår) ställer jag mig dock skeptisk till, och vill gärna att AFA eller sympatisörer till AFA visar upp antalet döda eller sårade av dessa. För om de stod i frontlinjen i en attack mot IS inofficiella huvudstad så är chances lika med noll att ingen dog eller ådrog sig några större skador då dödligheten i ett sånt läge är mycket hög. Presenteras inga sådana så är jag ytterst skeptisk till att AFA stod i frontlinjen.
Citera
2017-11-08, 15:33
  #42
Medlem
Bombaysapphires avatar
Citat:
Ursprungligen postat av outoforder
Antifascister har alltid varit dom som kämpat mest hårt mot islamiska staten då ypg/ypj är antifascister .

Kurderna är inga antifascister, de kämpar för att stärka sin egna position, ingenting annat. Alla de som blir bortkörda från sina hem av kurderna lär inte hålla med om att de är antifascister.
Citera
2017-11-11, 23:37
  #43
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av pgdnDelete
Fan grabbar blir ni så jävla skakiga i benen av att se AFA slåss mot IS?

AFA som ni avskyr mest av allt, strider hands-on mot något som ni bygger typ hela eran ihåliga politik på "hata invandrare 70% är hemvändande IS-krigare " ja ni vet hur det brukar låta. Allt ni gör är att gnälla framför eran data medans AFA är där och verkligen gör något åt saken.

Retoriken är inte den bästa i det här inlägget men ni fattar hinten hoppas jag
Lyssna nu din lilla snorvalp, jag har hört allt om AFA:s så kallade insats där nere mot IS och du liksom dina äckliga social justice warriors till kamrater kommer att bli besvikna.

Det finns ett par tiotal folk från irland och tyskland nere och "strider" mot is. Dessa har dock ALDRIG ens varit i närheten av en krigs situation utan dom har i princip bara funnits där i bakgrunden och kommit in när kriget är klart. Sen att du är så efterbliven att du på allvar tror att AFA, världshistoriens fegaste avarter till homosapiens på riktigt skulle stå i frontlinjen mot is säger mer om dig är om högerns internet krigare.

Sen att ni små patetiska vänsterfjantar har hybris är väll ganska välkänt nu för tiden. Ni ser er FORTFARANDE som arbetarklassens kämpar fast alla ser att ni bara är etablissemangets spring pojkar! Ni ser er som hjältar som vågar kasta sten på 300 avdankade nynazister som missat att 90-talet tog slut för 18 år sen i gbg och SKRYTER dessutom om det på internet (tänkte fråga om ni inte har någon skam i kroppen men sen kom jag på att svaret är så uppenbart att jag skulle ses som en idiot om jag ställde en sån dum fråga). Sen tror ni att folk på allvar har respekt för er... Helt ärligt så tror ni att folk tycker ni är läskiga. Ett gäng snorungar som springer runt på gatan maskerade och slåss mot skyltfönster tror ni folk blir rädda för... Jag vet inte om det finns bokstäver nog för att förklara VARFÖR det är patetiskt att tro det! Eller nu när vid närmare eftertanke så jo, ni är fan läskiga. Men inte läskiga alà Pablo Escobars kartell... Nej, snarare läskiga som skrotnisse
https://youtu.be/TlfF3KJP3ko

Ni är, har alltid varit och kommer alltid vara den mest utskrattade vålds fraktionen i Sverige. Ingen, verkligen ingen tycker att någonting med er är respektingivande. Ingen! Ni är till och med MER utskrattade än nynazister. Tänk efter, MER (!) utskrattade än patetiska nynazister! Låt det sjunka in.

Men visst, lev kvar i din bubbla din lilla hipster fighter! ✊

Och en sak till: Vänstern och nazismen är döda! Ni finns inte längre! Ni båda ses som små patetiska och bortskämda snorvalpar med för mycket fritid! Alla skrattar ut er när ni möts i era så kallade "fighter" och medans ni tror att ni är John Wayne hör vi normala (och onormala) den här låten i våra huvuden: https://youtu.be/HI9rXx88YsA
__________________
Senast redigerad av ggaassgasgas 2017-11-12 kl. 00:10.
Citera
2017-11-18, 00:48
  #44
Medlem
Äsch, att de ådrar sig PTSD eller kanske t.o.m dör i kampen mot IS är under alla omständigheter bättre än att de engagerar sig politiskt i sina hemländer.
Citera
2018-06-01, 12:50
  #45
Medlem
senhackarens avatar
Dem var nog bara där för att visa sitt missnöje. Egentligen så borde dem hata IS, med tanke på att dem är kommunister. Deras föregångare världen över vänder sig i sina gravar, när dem ser hur AFA, vurmar med koranviftare, och hyser sitt ag mot judar, judar som för övrigt skapade just deras ideologi, nämligen kommunism. nästan alla kommunistslödder med ledarstatusar bestod av just judar.
Citera
  • 3
  • 4