• 59 112 online
  • 1 188 521 medlemmar
  • 61 503 506 inlägg
2017-10-07, 17:29
  #1
Medlem
Läste på Malmös hemsida om deras kreditrating, riktigt sinnessjukt detta, en stad som behöver utjämningsbidrag på 5 miljarder kr per år...

The credit rating agency Standard & Poor's have given the City of Malmo its highest possible long-term and short-term credit rating of AAA / Stable and A-1 +.

The rating of the City of Malmö reflect its rapidly evolving local economy, which benefits from excellent integration within the dynamic Öresund region, strong management with record of budgetary commitment with negligible cost overruns, low tax-supported debt, and strong liquidity position.

Sweden's stable and supportive local and regional government (LRG) system constitutes an additional positive rating factor.


Vad borde egentligen Malmö ha för kreditrating???
Citera
2017-10-07, 22:55
  #2
Avstängd
DoungAs avatar
https://kit.se/2016/12/16/71261/ar-d...en-av-sverige/
Jag tycker denna länken är intressant.
Speciellt om man kollar på listorna i länken.
I Malmö jobbar större delen av den arbetsförda befolkningen från Vellinge tex. För i Vellinge finns inget, så Vellinge kommuns omkostnader är ganska låga.
Sen ska man inte glömma att Malmö har en av Sveriges yngsta befolkningar och det kostar pengar såklart.
Sen är det väl ingen människa som kan förneka att invandringen till Malmö kostat mycket pengar(Ilemar Reepalu försökte bli av med den invandringen med Reinfeldt ville inte ens lyssna).

Nu har Malmö fått lite ordning på invandring och de flesta slussas bara genom staden vidare i Sverige och invandringen har generellt minskat markant.

Men hade Lomma och Vellinge varit en del av Malmö kommun tror jag det hade sett annorlunda ut.
För helt plötsligt kunde inte invånarna där bara utnyttja Malmö som arbetsplats för den staden lockar till sig företag och sen fly hem på kvällarna till sina trygga kommuner och gnälla på situationen i Malmö.

Hur som helst. Tycker Vellinge, Lomma och liknande kan börja bidra till att de utnyttjar stadens dragningskraft av företag som etablerar sig.

Här i Stockholm är det väl lite samma sak med Täby, Danderyd, Ekerö, Nacka osv. De vill inte ta något ansvar. Men när staten ska satsa på någonting vill de gärna vara med...

För övrigt finns det en del olika syn på det där med att gå plus och minus. Vissa menar att det är som på ett företag. Att vissa avdelningar är en kostnad men viktiga för att maskineriet ska snurra ändå.
Vissa andra menar att utjämningssystemet är ett bidragssystem.
Här är två artiklar om det:
https://www.sydsvenskan.se/2016-02-2...v-miljard-plus

http://sverigesradio.se/sida/artikel...rtikel=6620773
__________________
Senast redigerad av DoungA 2017-10-07 kl. 23:01.
Citera