• 37 501 online
  • 1 128 904 medlemmar
  • 58 572 172 inlägg
2017-10-07, 15:41
  #1
Medlem
Jag vet inte vad denna är gjord för men hittade den i lekparken nära där jag bor och undrar nu vad den kan använts till. Bor i ett litet samhälle som faktiskt trots det plågats av diverse droganvändning och ett flertal dödsfall genom åren. Kan ha använts till något oskyldigt och ofarligt men jag vill gärna veta och här kan vara rätta platsen att få klokt svar.

Det är en Red-Bull med avskuren topp.

En liten bit från botten är det ett hål uppskuret i fingerstorlek och där är en pappersservett intryckt från utsidan.

Vad kan den använts till?

(Jag vet att det finns droger som innan användning kokas i aluminiumsked och att en aluminiumburk kan användas för samma ändamål. Den där servetten kan fungera som ett fukt och salivfilter om man skall blåsa in luft.)

Det är typ högstadieungdomar + ev flyktingbarn + ungdomar från ett behandlingshem som kan tänkas (OBS kan tänkas för jag vet inte) vara i parken kvällstid och den ligger undanskymt och är mycket litet frekventerad även dagtid.
Citera
2017-10-09, 10:47
  #2
Medlem
Fick inget svar på detta. Inte ens någon som vill kalla mig idiot som går och privatspanar i lekparken. :-)

Ingen som ens kan gissa? Kom igen nu bland 499 drogintresserade borde det väl i alla fall någon som gillar att spekulera.

En Red-Bull aluminiumburk avskuren på toppen.

Några centimeter över botten är ett litet hål gjort där en pappersservett är inskjuten utifrån. Ser ut att kunna vara för att man skall kunna blåsa in luft för att få ventilation.(För tio år sedan hittade jag en massa doftspray + plastpåsar där nära och hanterade det fel.)
Citera
2017-10-09, 10:59
  #3
Medlem
Hupats avatar
Posta bild? Vet att vi brukade bygga pipor med hjälp av aluminiumburkar men din beskrivning låter inte som en standard aluminiumburkspipa.
Citera
2017-10-11, 09:00
  #4
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Hupat
Posta bild? Vet att vi brukade bygga pipor med hjälp av aluminiumburkar men din beskrivning låter inte som en standard aluminiumburkspipa.

Ska försöka fixa till en bild. Och tack för svaret.

Nej, du har helt rätt det är inte en slabang. Vad det kallas nu vet jag inte. :-)

(Hade en kompis från Rågsved, då bodde jag i Stockholm, Leif hette han och hade nordiskt efternamn och var född i början av 1950-talet. Han berättade för mig att han och hans kompisar som brukade hänga på slänten Rågsved var först i Sverige med denna tingest. Han försvann sedan från min åsyn i 20 år och träffade honom någon gång i mitten av 90-talet på en perrong på T-centralen. Han hade varit på Långbro många många år och ville säga förlåt för att han frågat mig om att trippa och hur bra det var. Den drogen hade sedan förstört hans liv. Jag trodde jag hade lånat en LP av honom och ville lämna tillbaka den men han menade att jag köpt den för 10 kronor.(Iron Butterfly: In a gada da vida.) Vi stod där och pratade om högt och lågt som vi setts igår. Han gav mig sitt nummer och bad mig höra av mig. Jag gjorde aldrig det och det gick väl för honom som så många andra som skrevs ut den tiden. Han finns inte på Ratsit. Ett av mina dåliga samveten jag aldrig blir av med och inte nu heller.)
__________________
Senast redigerad av hannes.muller 2017-10-11 kl. 09:08.
Citera