2019-02-20, 23:09
  #6253
Medlem
E.Merckxs avatar
CNN sager att Muellers rapport kan komma nasta vecka:

Justice Department preparing for Mueller report as early as next week

https://edition.cnn.com/2019/02/20/p...ent/index.html
2019-02-21, 00:51
  #6254
Medlem
lasternassummas avatar
Det drar ihop sig.
– The Democratic-led House Oversight Committee announced that it is launching an inquiry into a US bid to transfer sensitive nuclear technology to Saudi Arabia, reportedly involving companies with ties to the Trump family

– Former acting FBI director Andrew McCabe, who is on a tour to promote his new book, said it is “possible” the president is a Russian asset.

– The special counsel investigation into Russian meddling in the 2016 election could be finished, with Attorney General William Barr set to announce that end as soon as next week, according to CNN.

– A judge announced that Mr Trump's former personal attorney Michael Cohen can report to prison later than previously required, so that he can testify before Congress. Mr Cohen's lawyer said earlier this week that his client plans on discussing a decades' worth of experience working for the Trump Organisation.
https://www.independent.co.uk/news/w...-a8787756.html

2019-02-21, 04:16
  #6255
Medlem
frank-costellos avatar
Reuters skrev idag en artikel om CNNs uppgifter att Muellers utredning verkar vara på väg att vara klar.

Man skriver att USAs justitiedepartement kan så tidigt som nästa vecka att komma att meddela att specialutredaren Robert Mueller har överlämnat sin rapport gällande utredningen om Rysslands inblandning i 2016 års presidentval till justitieministern. Detta ska CNN ha rapporterat under onsdagen, och sagt att man fått uppgifterna från anonyma källor.

Enligt CNN så kommer så kommer justitieministern William Barr, efter den oväntade annonseringen om att utredningen är klar, att gå igenom Muellers rapport, för att därefter komma med en egen slutsats som han sedan ska redovisa för kongressen. En talesperson för justitiedepartementet ska ha avböjt att kommentera CNNs rapport. Peter Carr, en talesperson för Mueller, ska också ha avböjt att kommentera.

Man skriver vidare att enligt specialutredarens förordningar så måste Mueller lägga fram en konfidentiell rapport till justitieministern där han i slutsatsen av sitt arbete förklarar sina beslut. Justitieministern ska sedan informera de juridiska kommittéerna i kongressen gällande Muellers rapport i formen av "korta underrättelser, med en översikt vad gäller dess agerande och anledningarna till detta." Hur mycket som sedan blir offentligt är oklart.

Barr, som förra veckan bekräftades av senaten, ska under det förhör, intervju, han var tvungen att göra för att se huruvida han skulle bli godkänd för den tjänst han skulle tillträda eller ej, ha sagt att han tänkte offentliggöra så mycket som han bara kunde av Muellers utredning, men ska även sagt att han ej kunde lova att hela rapporten skulle offentliggöras.

USAs president Donald Trump, ska ha svarat på CNNs rapport under onsdagen, och sagt att det är upp till Barr att fatta beslutet om hur mycket av materialet som skall offentliggöras. "Det är helt och hållet upp till den nya justitieministern," ska Trump ha sagt till reportrar i Vita huset medan han förberedde sig på att träffa Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz.

Man skriver vidare att den nyligen tillträdda demokratiska majoriteten i USAs representanthus är bekymrade att Barr kommer att begränsa vad som avslöjas, då de planerar att använda sig av Muellers stämningsansökningar för att skapa en helhetsbild av de fel som Trumps rådgivare har gjort, och som kan ligga till grund i eventuella framtida förhör.

Bakgrunden är enligt artikeln att Mueller utreder en påstådd rysk påverkan av 2016 års amerikanska presidentval, och om det förekommit något samarbete mellan Trumps presidentvalskampanj och Ryssland. Man utreder även ifall den republikanska presidenten har gjort sig skyldig till att ha förhindrat rättvisan.

Trump ska dock ha förnekat allt form av samarbete, och ska upprepade gånger ha sagt att Rysslandutredningen är en "häxjakt". Moskva ska också förnekat all form av påverkan under presidentvalet. Hittills har 34 individer och tre bolag förklarat sig skyldiga, ha åtalats eller på något annat sätt dragits in i utredningen, inklusive flera före detta rådgivare åt Trump.

Man nämner även att Muellers utredning också har lett till flera utredningar som hanteras av andra tjänstemän inom andra områden, och som kommer att fortsätta efter det att Muellers utredning är klar. Rapporten kommer alltså inte att vara den sista juridiska granskningen av Trump.
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1Q92G9
__________________
Senast redigerad av frank-costello 2019-02-21 kl. 04:24.
2019-02-21, 11:58
  #6256
Medlem
Japhys avatar
Jag tror inte det är någon större fara. DNC har redan gått ut och meddelat att de kommer starta en helt egen utredning om inte Müeller fäller Trump. Senaten hittade ju inget. Kanske ett gäng bindgalna socialister och islamister kan lyckas bättre. Det viktigaste är att psykvänstern får behålla sin snuttefilt.
2019-02-21, 19:46
  #6257
Medlem
Raglefants avatar
Jag önskar verkligen att jag kunde säga att jag ser fram emot globalistlakejernas reaktion när det visar sig att Mueller har noll och intet som bevis för Rysslandsbluffen. Men det är de som har medieövertaget och reträttvägen har varit uppenbar länge nu:

1) Det finns inga bevis för collusion efter två års utredning, men Mueller har minsann "uppdagat" en massa kontakter mellan Trump-kretsen och Ryssland, så det är nog typ sant ändå.

2) Mueller har hjältemodigt lyckats bevisa att ryssar lagt upp memer på Facebook och Twitter i ett lömskt försök att påverka den amerikanska demokratin. Utredningen var därför berättigad och absolut inte alls någon konspiration för att hindra att Trump skulle kunna genomföra sina vallöften.

3) Muellers hjältemodiga utredning har minsann fått X antal individer i Trumps närhet fällda för brott (nästan uteslutande process crimes, vilket man förstås inte kommer att nämna mer än nödvändigt). Utredningen var därför berättigad och absolut inte alls någon konspiration för att hindra att Trump skulle kunna genomföra sina vallöften.

4) Mueller har minsann bevisat att de lömska ryssarna hackade DNC-servern. (Ryssarna kan man säga precis vad som helst om utan bevis, så det kommer inte att ifrågasättas trots att FBI erkänt att de inte ens granskat servern själva.) Utredningen var därför berättigad och absolut inte alls någon konspiration för att hindra att Trump skulle kunna genomföra sina vallöften.

Et cetera.

Får erkänna att jag är en smula förvånad över att utredningen alls tog slut, jag hade börjat tro att den skulle användas för att lägga hämsko på hela Trumps presidenttid. Men de kanske räknar med att det är för sent för honom att rädda något av sina vallöften (utom de som sammanfaller med deep states intressen givetvis).

Och där har de förmodligen rätt. Ingen mur och fler proxykrig är ju vad det ser ut att bli. Träsket har slukat Trump.
2019-02-22, 07:13
  #6258
Medlem
frank-costellos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frank-costello
Reuters skriver att under måndagen ska president Donald Trumps förre rådgivare Roger Stone ha bett om ursäkt efter det att han publicerat ett foto på sitt Instagram, som ska ha visat domaren i hans fall, U.S District Judge Amy Berman Jackson. Fotot, som senare ska ha tagits bort, ska ha inkluderat en symbol som ska ha verkat representera ett målsikte.

En advokat till Stone ska i en stämningsansökan till domstolen United States District Court for the District of Columbia ha sagt att Stone "ber om ursäkt till domstolen för det olämpliga fotografiet och kommentaren," och sade att "Stone förstår olämpligheten och tog bort det."

"Ett foto av domaren Jackson som lades upp på mitt Instagramkonto har missförståtts. Detta var en slupvalt taget fotografi som hade hittats på Internet," ska Stone sagt i ett uttalande som lades upp på Instagram. "All referens till att detta skulle ha gjorts för att på något sätt hota domaren, eller att förlöjliga domstolen är helt och hållet fel."

Domaren ska i fredags utfärdat en domstolsorder som förbjuder advokater som är involverade i ärendet från att tala med nyhetsmedier, och förbjuder andra involverade, inklusive Stone själv, från att då de befinner sig i närheten av domstolshusetatt göra uttalanden som kan påverka fallet.

Man nämner även att Stone ska ha förklarat sig oskyldig till anklagelserna om att han lämnat falska vittnesuppgifter till kongressen, ha obstruerat samt för att ha försökt att påverka vittnen i specialutredaren Robert Muellers utredning, som handlar om Rysslands inblandning i 2016 års presidentval och huruvida president Trumps republikanska kampanj ska ha konspirerat med Moskva.
https://www.reuters.com/article/us-r...KCN1Q8049?il=0

Efter att ha googlat så fann jag denna bild. https://www.google.com/search?q=ston...hdYdVDGc3Ks1M:

Jag vet inte om texten stämmer med enligt länken här ovan ska Stone ha skrivit följande: "Genom att använda sig av juridiska knep, så har den djupa statens (Deep State) torped Robert Mueller garanterat att min kommande show rättegång kommer att hållas av domare Amy Berman Jackson, en domare som utnämndes av Obama och som avfärdade anklagelserna vad gäller Benghazi mot Hillary Clinton och som fängslade Paul Manafort innan han dömts för något brott." Efter det så kommer en kort uppmaning om att man ska vända sig till en hemsida för att hjälpa honom.

The Hill bekräftar att texten stämmer. “Through legal trickery Deep State hitman Robert Mueller has guaranteed that my upcoming show trial is before Judge Amy Berman Jackson , an Obama appointed Judge who dismissed the Benghazi charges again [sic] Hillary Clinton and incarcerated Paul Manafort prior to his conviction for any crime. #fixisin Help me fight for my life at @StoneDefenseFund.com,”

De skriver även att Stone ska ha sagt att målsiktet i själva verket är logotyp till den organisation som först publicerade bilden.
https://thehill.com/blogs/blog-brief...l-judge-on-his
Reuters skriver i en artikel att under torsdagen ska en uppenbart arg domare, Amy Burman Jackson beordrat Donald Trumps förre topprådgivare Roger Stone att sluta upp med att offentligt tala och Robert Muellers åtal emot honom. Gjorde han inte det så skulle han åka in i fängelse i avvaktan på rättegång.

Om jag förstått det rätt så ska Stone idag ha varit i domstol, efter begäran från domaren, p.g.a. det Instagram inlägg han gjorde i måndags. Man nämner att han ska ha tagit bort inlägget och bett om utsäkt för det, men sen senare, förmodligen under måndagen, försvarat det på hemsidan Infowars.

Han ska under dagen i domstolen ha fått förklara vad han menade med sitt inlägg på Instagram, och man skriver att mycket handlade om det målsöga som fanns med på den bild av domaren som han bifogade i sitt inlägg. Han ska tydligen ha lämnat olika förklaringar till det hela.

Först ska han sagt nått i stil med att det var någon assistent som hade valt och lagt upp bilden, för att sedan säga att det var han själv hade som hade valt den.

Citat:
The most tense exchanges of Thursday’s hearing were during a cross-examination by prosecutor Jonathan Kravis, who repeatedly tried to get Stone to reveal who had selected the image for him.

Stone testified he has between five and six volunteers who come and go freely from his home and have access to his cell phone. He rattled off the names of some volunteers, but also said he could not remember all of them.

At first when asked by his lawyer Bruce Rogow if one of those volunteers had posted the image, Stone testified he did not select or review it.

Later, however, Stone said he had seen the picture and posted it himself, but did not realize its implications.

“Excuse me, did you not just tell me under oath less than five minutes ago that someone else posted it?” Jackson asked Stone.

“That’s not inconsistent - I didn’t choose the image. I did post it,” Stone replied.

Later, he again changed the story, saying he had at his disposal several images of the judge to choose from before the posting.

“I erased all of the images of your honor because I did not want to make the same mistake twice,” he said.

“You had a choice?” an incredulous Jackson asked. “You closed your eyes and picked?”

Han ska enligt artikeln ha bett om ena andra chans, vilket domaren ska ha givit honom. Men hon ska alltså ha beordrat honom att sluta tala offentligt om utredningen, annars så kan han komma att fängslas.

"Vad allt detta betyder Stone, är att allt brytande av denna beordran kommer ligga till grund för att återkalla din borgen och fängsla dig i avvaktan på rättegång. Så jag vill göra det klart, idag gav jag dig en andra chans. Men det här är inte baseball. Det kommer inte att bli någon tredje chans," ska hon ha sagt.
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1QA2OZ
2019-02-22, 08:29
  #6259
Medlem
frank-costellos avatar
Citat:
Ursprungligen postat av frank-costello
Reuters skriver i en artikel att under torsdagen ska en uppenbart arg domare, Amy Burman Jackson beordrat Donald Trumps förre topprådgivare Roger Stone att sluta upp med att offentligt tala och Robert Muellers åtal emot honom. Gjorde han inte det så skulle han åka in i fängelse i avvaktan på rättegång.

Om jag förstått det rätt så ska Stone idag ha varit i domstol, efter begäran från domaren, p.g.a. det Instagram inlägg han gjorde i måndags. Man nämner att han ska ha tagit bort inlägget och bett om utsäkt för det, men sen senare, förmodligen under måndagen, försvarat det på hemsidan Infowars.

Han ska under dagen i domstolen ha fått förklara vad han menade med sitt inlägg på Instagram, och man skriver att mycket handlade om det målsöga som fanns med på den bild av domaren som han bifogade i sitt inlägg. Han ska tydligen ha lämnat olika förklaringar till det hela.

Först ska han sagt nått i stil med att det var någon assistent som hade valt och lagt upp bilden, för att sedan säga att det var han själv hade som hade valt den.Han ska enligt artikeln ha bett om ena andra chans, vilket domaren ska ha givit honom. Men hon ska alltså ha beordrat honom att sluta tala offentligt om utredningen, annars så kan han komma att fängslas.

"Vad allt detta betyder Stone, är att allt brytande av denna beordran kommer ligga till grund för att återkalla din borgen och fängsla dig i avvaktan på rättegång. Så jag vill göra det klart, idag gav jag dig en andra chans. Men det här är inte baseball. Det kommer inte att bli någon tredje chans," ska hon ha sagt.
https://www.reuters.com/article/us-u...-idUSKCN1QA2OZ
Det ska vara målsikte.
2019-02-22, 18:39
  #6260
Medlem
zergrushs avatar
Rättsväsendet har förstått att president Donald inte står på lagen och ordningens sida och ser till att försäkra sig om att Manafort inte ska kunna komma undan rättvisan eller sina välförtjänta straff...
https://www.nytimes.com/2019/02/22/n...don-trump.html
Citat:
New York Prosecutors Prepare Manafort Charges, Guarding Against Trump Pardon
Att man måste se till att landets "ledare" inte försöker frita sina tungt belastade kriminella kompanjoner är något som man annars bara ser i bananrepubliker! Det här skulle vara en stor skam för vilken ordningsam administration som helst.
2019-02-22, 22:14
  #6261
Medlem
zergrushs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av E.Merckx
CNN sager att Muellers rapport kan komma nasta vecka:

Justice Department preparing for Mueller report as early as next week
https://edition.cnn.com/2019/02/20/p...ent/index.html
Detta är, precis som tidigare och vilket redan sagts, bullshit från Vita Huset och dess eko här på Flashback; E.Merckx:
https://edition.cnn.com/2019/02/22/p...eek/index.html
Citat:
Justice Dept. official: Mueller report not expected next week
Special counsel Robert Mueller is not expected to deliver his report on the investigation into Russian meddling in the 2016 presidential election next week, a Justice Department official briefed on the plans told CNN.

The official declined to comment on why the report may not be ready next week, saying the timing has always been a moving target.
En polisutredning är färdig när polisen säger att den är färdig. Inte när brottslingarna den utreder påstår det!
2019-02-22, 23:21
  #6262
Medlem
bernad_laws avatar
Citat:
Ursprungligen postat av zergrush
En polisutredning är färdig när polisen säger att den är färdig. Inte när brottslingarna den utreder påstår det!

De har kört det där tramset ett bra tag nu: Mueller har inget, utredningen är klar i Augusti, innan valet är det klart, och så vidare. Mest troligt är det trumpister som sprider ut det hela för att skapa förvirring, men det biter inte.

Mueller är klar när han är klar, och inget läcker ut innan.
2019-02-22, 23:25
  #6263
Medlem
Japhys avatar
Citat:
Ursprungligen postat av bernad_law
De har kört det där tramset ett bra tag nu: Mueller har inget, utredningen är klar i Augusti, innan valet är det klart, och så vidare. Mest troligt är det trumpister som sprider ut det hela för att skapa förvirring, men det biter inte.

Mueller är klar när han är klar, och inget läcker ut innan.
Foliehatten börjar kännas tight nu, när det är CNN som rapporterar? Oroa dig inte. DNC har ju sagt att de ska starta upp en ny utredning. Kanske den kommer visa någon collusion. Förrädarna kommer ju bestraffas, inte sant?
2019-02-23, 00:00
  #6264
Medlem
Raskaoverisens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av bernad_law
De har kört det där tramset ett bra tag nu: Mueller har inget, utredningen är klar i Augusti, innan valet är det klart, och så vidare. Mest troligt är det trumpister som sprider ut det hela för att skapa förvirring, men det biter inte.

Mueller är klar när han är klar, och inget läcker ut innan.
Så du tror att Mueller har något helt annat en senatens utredning?Har sagt detta till både dig och alla andra innan att detta är en fars Hokus Pokus för att skydda DNC Hillary och andra toppar i Demokraterna.The Russia Hoax: The Illicit Scheme to Clear Hillary Clinton and Frame Donald Trump.När skall ni inse detta?Läser ni inte alt media överhuvudtaget?Vet ni vad som komma skall Gode Gud Alltså

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback