• 63 075 online
  • 1 146 120 medlemmar
  • 59 335 243 inlägg
2018-01-14, 12:42
  #2005
Medlem
Solglittrets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av WbZV
I övrigt finns det ett statistiskt problem med skadorna som hon skulle ha fått vid våldtäkten. Enligt läkarutlåtandet så har hon ett antal blessyrer av obestämdbar ålder. Blåmärken som skulle kunna vara en vecka gamla, men som även skulle kunna ha uppstått samma dag. Men hon har inga skador alls av karaktären att det direkt går att säga att de är dagsfärska.

Om du nu är med om en händelse där du slår dig gul och blå, hur stor är då sannolikheten för att samtliga skador blir av karaktären att de inte går att tidsbestämma, så att ingen skada ser dagsfärsk ut? Även om det är möjligt för varje skada var för sig, så vad är sannolikheten för att det blir så med alla skador? Varför inte ett enda öppet sår?

Ja bristen på fynd av aktuella skador talar onekligen inte för målsägaren, tyvärr.

Men hade polisen träffat rätt från början och undersökt rätt trappuppgång är det inte sagt att ev fynd av sperma, hårstrån, sekret eller till och med någon bloddroppe på något sätt skulle vara bevis för en gruppvåldtäkt.

Att hon har haft sex med sperma på sina kläder från tre av de åtalade är ju redan styrkt - det vidgår ju alla inblandade. Det är ju frivilligheten man diskuterar.

Några stora, blödande skador har hon ju inte haft - därför finns det ju sannolikt inte heller sådana fynd på den plats där det hänt. Spermafynd av andra personer i ett offentligt trapphus är ju i sig inte bevis för någon våldtäkt. Om hennes hårstrån finns där - är det ju bara ett tecken på att hon varit där, precis som om man hittat hårstrån från andra.

Så nej, tyvärr hade polisens misstag med fel hus nog egentligen inte så stor betydelse just med tanke på tekniska fynd.

Hela problemet med det här fallet är de inblandade individernas bristande ärlighet, trovärdighet och historik.
Gruppvåltäkt eller ej, målet handlade inte om detta hade hänt - utan om åklagarens framställning kunde bevisa att så var fallet. Det gjorde den inte i rätten.
Citera
2018-01-15, 11:30
  #2006
Medlem
https://mitti.se/nyheter/fittjafalle...=botkyrkasalem

Den som åker till förorten i fråga bör alltså vakta sin tunga.

"– Fittja är ett paradis. Jag har inte haft några problem och är ute och promenerar mycket, säger hon."
Janne Josefssons gamla programserie tycks också ha satt sina spår. Men titeln var nog mest
tänkt att vara ironisk. Göteborgshumor ?
Citera
2018-01-16, 15:41
  #2007
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av kejsarinnakanel
Helt rätt. Men det var knappast vanligt sex ens från början, flera killar har ju erkänt att de gav henne knark som betalning för en avsugning. Det är inte tillåtet att köpa sex. Eller sälja knark.
Sen kommer det fler och fler, tror inte de frågade om hon fortfarande var villig. Som du säger det "övergick till något annat".


Det är klart frågan om en otydlig gränsdragning i det här fallet, vad som kan räknas som betalning/motbetalning och vad som enbart är fråga om tjänst/gentjänst. Man kan spontant tycka att ett erkännande om att man gett narkotika i utbyte för avsugning indikerar det olagliga med att sälja/köpa narkotika och sexuella tjänster. Men en gissning är att det fallit utanför det målet handlat om i rätten, dvs om sexuellt övergrepp ägt rum eller inte. Det har helt enkelt inte ingått i åklagarens åtal.
Citera
Igår, 17:09
  #2008
Medlem
Mooskys avatar
Ingen JO utredning i dagsläget eftersom man ska upp i HR. Man brukar inte granska under pågående rättsprocess. Däremot slipper dom förmodligen inte undan då domstolsprövningarna är över.


Citat:
Justitieombudsmannen kommer inte att granska utredningen av den misstänkta gruppvåldtäkten i ett trapphus Fittja just nu, då målet fortfarande pågår. Men det kan bli aktuellt att syna den kritiserade utredningen senare.


Cecilia Renfors säger att huvudregeln hos Justitieombudsmannen är att vara försiktig med att gå in i en granskning när det finns en pågående domstolsprövning. I det aktuella fallet har tingsrättsdomen överklagats till hovrätten av både åklagaren och målsägandebiträdet.
https://www.metro.se/artikel/ingen-j...edningen-nu-xt
Citera