Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2017-09-23, 19:13
  #13
Medlem
Sara.Ns avatar
Det händer att djur som fastnar i en snara med foten kan gnaga av sitt eget ben för att bli fri. Så vid användning av fällor tycker jag du ska vara intill fällan hela tiden eller ha någon signal som uppmärksammar den löst ut så du kan ta dig dit direkt. Fångst med nät kan vara mer djurvänligt än att skjuta fåglar med blyhagel där många blir skadskjutna.

Nedan publicerar Naturvardsverket fångstredskap som får användas i Sverige. Du kan tillverka vissa fångstredskap för eget bruk och vissa fångstredskap kräver fabrikstillverkning. Speciella regler gäller vid fångst med fällor du måste till exempel regelbundet kontrollera fällorna. Du måste också ha jägarexamen och tillstånd från markägaren osv.

http://www.naturvardsverket.se/Stod-...fangstredskap/
__________________
Senast redigerad av Sara.N 2017-09-23 kl. 19:40.
Citera
2017-09-23, 19:35
  #14
Medlem
Sara.Ns avatar
Att använda snaror eller jakt allmänt i överlevnadssituation är inte någon bra idé. Försvaret skrev i sin överlevnadshandbok att det mest effektiva är då att leta ätliga växter. Att jaga med fällor tar tid och det går åt mycket energi att bygga dem och sen är det inte ens säkert man fångar något i dem. Skulle du trots allt fånga något ska köttet behandlas och tillredas. Bättre lägga den tiden och energin på leta vatten och växter.
Citat:
Jakt och fiske har klara begränsningar som metoder att anskaffa föda i en överlevnadssituation, där förflyttning ingår. Omständigheterna visade att jakt och fiske kräver en längre tids vistelse på samma plats. Dessutom avviker djuren från normala aktiviteter vintertid vid låga temperaturer. Inget villebråd erhölls under marschen. Fisket gav med hjälp av sprängmedel och nät ett obetydligt tillskott av föda.
Källa: Handbok överlevnad, armén, 1988, ISBN 91-38-12172-8
__________________
Senast redigerad av Sara.N 2017-09-23 kl. 19:43.
Citera
2017-12-18, 18:48
  #15
Medlem
mmais avatar
Militärens snubbeltråd funkar bra
Citera
2023-03-16, 02:41
  #16
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Kolsyrade
Snarning av djur är jaktbrott med böter eller upp till ett år i fängelse som påföljd.
Vid upprepad brott eller om gärningen anses vara särskilt plågsam (vilket är troligt med snarning), så är straffskalan från 6 månader till 4 års fängelse.

Skit i att leka rambo/bear grylls.

Nej, det är inte ett jaktbrott att snara ett djur vid en överlevnadssituation.
Citera
2023-03-31, 15:07
  #17
Medlem
Som vanligt är det en massa förståsigpåare som babblar i tråden. Som vanligt har de oftast fel.

Det är inte olagligt att snara t.ex. ripa i Sverige.
Du behöver ha gått en kurs i ämnet, tillhandahålls bl.a. av Svenska Jägarförbundet.
Du behöver även ett tillstånd, har för mig att det söks hos länstyrelsen.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback