Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2017-09-04, 20:13
  #1
Medlem
Behöver alla tips/råd jag kan få!
Förstår att man inte vill säga sina lyckoplatser, men något borde de finnas!!

Vilken skog eller var i närheten av (Finspång, Skärblacka , kimstad,Norrköping ) finns de bra svampskog för kantareller samt trattkantareller ??
Citera
2017-09-04, 21:27
  #2
Medlem
idiamindadas avatar
Du behöver inte veta någon speciell skog, finns det svamp så finns det överallt. Var just ute och hittade mängder stensopp och gula kantareller. Men för all del, googla Trollkäringeskogen och åk dit så finns det gott om bra marker.
Citera
2017-09-11, 23:24
  #3
Medlem
ändring

Citat:
Ursprungligen postat av Cazzh
Behöver alla tips/råd jag kan få!
Förstår att man inte vill säga sina lyckoplatser, men något borde de finnas!!

Tyvärr är det på väg att bli ny norm för internet att helt enkelt inte lägga ut platser man tycker om på internet. Börjar redan bli ett fenomen i USA; folk har slutat tagga vackra platser på kartor, och ger inte mer information än vilken stat de befinner sig i.

Och då har vi i Sverige ändå som tradition att svartsjukt vakta våra kantarellställen. Vi bor i helt olika delar av landet, men nåväl, jag kan ge dig lite råd.
[list]
Det inte så svårt som det verkar. Det behöver inte vara någon särskild skog. MEN, räkna med att det självklart är mer folk på mer lättåtkomliga platser. Utkanter av bostadsområden går fetbort, ta dig några mil utanför stan och ta in på någon småväg. Ju mer svåråtkomligt det är, ju färre hipsters och pensionärer har orkat ta sig dit.
  • Stirra dig inte blind på kantarellerna. Det behövs inte mycket för att lära sig känna igen andra
    sorter. Det råder en konstig kantarellhysteri i Sverige. Kanske för att det blivit status att plocka svamp och många har en orimlig rädsla för giftsvampar, så kantarellerna är ett "säkert kort". Nämnas bör att i mycket av Europa ses Karl Johan/stensopp den stora favoriten, och den har vi i överflöd i Sverige. Kommer folk ända från medelhavet för att plocka den (den är väldigt sällsynt där). Lär du dig känna igen sopparna går du sällan tomhänt hem. Denna sida är bara ett av många exempel på lättillgängliga hjälpmedel: http://www.naturplats.com/svamp/ploc...yborjarsvampar
  • Det kommer behövas flera försök, och tålamod. De är sällan uppenbara för nybörjaren, utan tycks nästa ligga begravda i mossan och under blöta löv. Men när man väl vant sig vid att leta ser man dem på 20 meters håll.
__________________
Senast redigerad av guldduscharn 2017-09-11 kl. 23:28. Anledning: fel i formattering
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback