• 34 205 online
  • 1 128 720 medlemmar
  • 58 561 222 inlägg
  • 6
  • 7
2017-08-21, 16:47
  #73
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av mickes418
Nu bor jag inte i Sverige, så jag såg bara notisen i tidningen. Men jag kan tänka mig att det blir som mästarnas mästare (eller vad det nu heter) där det var en e-sportare som tävade mot foppa & co. Det blir bara larvigt. Jag tror dessutom att e-sporten har mer att förlora på det dessutom. Skulle de bli antagna så är det många som kommer och garva åt dem och se ner på dessa utövare. Bygger man upp ngt ordentligt själva utifrån sina egna premisser så kommer man nog bli mer seriöst tagna och har en bättre framtid.

Visst kan du ha rätt tror inte Esporten har jätte mycket att vinna dom närmsta åren på OS däremot tror jag att OS har en del att vinna på Esporten. Troligen därför OS jagar dom också.
Citera
2017-08-25, 11:22
  #74
Medlem
dullabos avatar
Älskar sport, allt ifrån e-sport till vanlig traditionell längdskidåkning men om det platsar i OS är en annan femma. Tycker snarare att de borde arrangera ett e-sport OS så slipper man beblanda de traditionella fysiska sporterna med datorspelande. E-sport är framtiden, kanske tyvärr för många men marknaden talar sitt tydliga språk.

Men inser sponsorerna och den olympiska kommittén att det är mer ekonomisk gångbart att ha med e-sport under OS så kommer de ha det.
Citera
2017-08-25, 19:13
  #75
Medlem
HP-hjalpens avatar
Tror det blir svårt då det är en sport och inte en idrott
Citera
2017-10-13, 23:45
  #76
Medlem
user3815276s avatar
Jag tror det finns ett antal problem som måste lösas innan E-Sport kan bli en eller flera grenar i OS.

Det finns olika sätt att tävla i spel, man kan tävla om vem som har bäst reflexer, vem som är bäst på strategi, vem som är bäst på att arbeta i lag med andra spelare o.s.v.

Vilket av alla dessa sätt ska användas för att tävla i OS?

Ska det finnas en enda gren eller flera olika för många olika kategorier av spel?

Jag tror det bästa man kunde göra är att totalt ignorera alla stora komersiella spel som redan existerar. Bygg istället upp helt nya spel vars enda syfte är att mäta hur bra en spelare är på en viss typ av spel.

Bygg ett nytt spel för att testa snabba reaktioner, ett annat för att testa lagspel, ett tredje för att testa strategi.

De här spelan bör byggas med öppen källkod, utan något företag bakom som kontrollerar spelat. Deras enda syfte vore att testa spelares färdigheter i spel, spelen borde vara gratis och inte säljas av något företag.

Problemet med att använda spel som Lol, Dota 2 eller CS är att det är komersiella företag som äger de här spelen. Jag tror inte att något spel som kontrolleras av ett enskilt företag någonsin kommer att ha en möjlighet att vara med i OS.

Om man däremot utvecklade nya spel vars enda syfte var att testa hur bra någon är på e-sport så tror jag att e-sport hade haft en verklig chans att komma med i OS.
Citera
  • 6
  • 7