Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2018-02-26, 22:14
  #685
Medlem
RonHowards avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sinewave
Jag är TS? Du verkar referrera till denne som någon tredje part.
Men jo, är npg intr omöjligt. Försök har dock gjorts... så får bli något av ett senare problem att ta tag i det igen.

Nej, TS har två innebörder. Trådstart och trådskapare. I det här fallet menar jag Trådstart, dvs ditt första inlägg. Ledsen om du missförstod mig.

Väl mött!
Citera
2018-02-28, 14:12
  #686
Medlem
sinewaves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av RonHoward
Nej, TS har två innebörder. Trådstart och trådskapare. I det här fallet menar jag Trådstart, dvs ditt första inlägg. Ledsen om du missförstod mig.

Väl mött!

Ok, kul att min autocomleter på plattan är horribel för övrigt.
Citera
2018-03-01, 18:02
  #687
Medlem
Nja nu måste en direktpension inte innehålla en kapitalförsäkring, men det är riktigt att det vanligast att den innehåller en sådan då det är förmodligen en försäkringsmäklare eller någon på en bank som kopplat på denna. En direktpension skulle man kunna säga är en företagsägd tillgång med en utfästelse om pension till en företagsägare eller anställd. Sen om kapitalet ligger i en fond eller aktie eller någonannan tillgång spelar ingen större roll så länge tillgången är förvärvad med bolagets fram skattade kapital.
OBS!!! kapital är ALDRIG låsta i en direktpension så länge du inte satt kapitalet i en tillgång som låser kapitalet. Med en direktpension kan du alltid riva utfästelsen och föra tillbaka kapitalet till bolaget.
Citat:
Ursprungligen postat av ChiLLon
I grund och botten är en direktpension en helt vanlig kapitalförsäkring med ett aktiebolag som ägare. Vad som gör den till en direktpension är bilagor som hanterar allt från pantsättningen och villkor för uttag. I ditt fall är ju villkoren inget du ens behöver tänka på eftersom du är din egen chef och det finns ju därav ingen risk att ena parten tillskansar sig bättre villkor.

Då pengarna stannar i bolaget och investeras som om bolaget investerar kapital på helt vanligt sätt så skjuts ju skatten upp och den ger extra fart på kapitalet.

I villkoren skriver man in lite vad som behövs och vad som krävs för ändamålet, det här är ju ingen tjänstepension där i princip allt är tvingande utan direktpension är otroligt fritt.

Vill man sedan inte betala ut pengarna i pension, som är default, så kan man riva bilagorna för pantsättning och därmed föra tillbaka kapitalet i bolagets ägo och därefter betala ut som lön, utdelning eller vad man nu känner för.

Som ägare till ett aktiebolag så bör man välja direktpension om man tror att man i framtiden kan hamna i ekonomisk knipa, exempelvis risk för konkurs eller fordringar som inte kan betalas. Pengarna i en direktpension är låsta. Är du trygg i bolaget, och det är ditt eget bolag, blir direktpension bara en massa extra pappersarbete.
Citera
2018-03-01, 19:43
  #688
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av TjuroBjorn
Nja nu måste en direktpension inte innehålla en kapitalförsäkring, men det är riktigt att det vanligast att den innehåller en sådan då det är förmodligen en försäkringsmäklare eller någon på en bank som kopplat på denna. En direktpension skulle man kunna säga är en företagsägd tillgång med en utfästelse om pension till en företagsägare eller anställd. Sen om kapitalet ligger i en fond eller aktie eller någonannan tillgång spelar ingen större roll så länge tillgången är förvärvad med bolagets fram skattade kapital.
OBS!!! kapital är ALDRIG låsta i en direktpension så länge du inte satt kapitalet i en tillgång som låser kapitalet. Med en direktpension kan du alltid riva utfästelsen och föra tillbaka kapitalet till bolaget.
Sant att det inte måste vara en kapitalförsäkring, dock så får bolag inte kvitta förlust mot vinst vilket gör att ”nakna” fonder eller aktier är mindre fördelaktigt, utan att ens gå in på skattefördelen med kapitalförsäkring. Bolag skattar inte på avkastning i kapitalförsäkring.

För att förtydliga så menade jag att kapitalet är låst i den händelse att en konkursförvaltare försöker utmäta kapitalet för att betala skulder. Försäkrad kan såklart när om helst riva panten och återföra kapitalet i bolaget, som jag även skrev i mitt inlägg.

Hade förra veckan ett möte med en kund där en kollega öppnat en direktpension. Bolaget hade kursat, men investeringen kunde inte vidröras. Utan direktpension hade kapitalet gått till att betala skulder.

För övrigt så måste direktpension inte vara till pension. Används också rätt ofta som incitament för anställda. Exempelvis kan det i villkor skrivas in att det endast utbetalas om anställda gör si eller så, alltså mot en specifik motprestation. Eller också för att hålla kvar en anställd, genom att villkora att anställning inte får avslutas de kommande x åren. Villkoren kan vara vad som helst nästan.
__________________
Senast redigerad av ChiLLon 2018-03-01 kl. 19:48.
Citera
2018-03-12, 01:39
  #689
Medlem
sinewaves avatar
# Rapport, 12 mars 2018

Den 9 mars var det dags för nya siffror för den amerikanska arbetslösheten (UERATE). Nivån på 4.1% håller i sig för femte månaden i rad (!) vilket är smått otroligt, men också smått oroväckande. Uppenbarligen kan det inte riktigt gå ned mer vilket gör att det ser ut som om det bara kan komma att gå uppför och utför.

Siffrorna för arbetslösheten (UERATE) är dock inte det som var intressant den här månaden. Mer intressant var det faktum att börsen åkt berg-och-dalbana och de större indexen har i princip gått +/-1% varannan dag efter nedgången som påbörjades den 23 januari. I dette skede blev det, som vanligt, populärt att här på Flashback börja prata om räntefonder och “exotiska” tillgångar som t ex guld. Vi som pysslar med strategier behöver dock sällan hänge sig åt den typen av diskussioner (och spekulationer) då det helt enkelt blir irrelevant i de flesta fall.

Från en arbetslöshet på 4.1 till 4.3 är det fortfarande mindre än 0.3 vilket gör att det finns viss risk att det långa medelvärdet a 12 månader kan komma att visa på en begynnande lågkonjunktur nästa månad. Dvs -- precis samma förhållande som förra månaden. MA12 för UERATE är för närvarande på 4.24.

Graf, UERATE + MA12 kontra S&P 500:
https://i.imgur.com/hbv3QL2.png
UERATE = Cyan, MA12 = Rött, S&P500 = Magenta

För den som undrar varför vi tittar på UERATE sök i tråden efter saker som “arbetslöshet” eller djupdyk och läs: http://www.philosophicaleconomics.com/2016/02/uetrend/

---

För egen del har den här perioden varit minst sagt svängig precis som för de flesta andra. Det började väldigt fint och hela vägen fram till den 26 februari var det i princip endast uppgång. Detta datum blev också den högsta punkten för månaden och portföljen hade då gått hela +7.78%, en av de klart bättre resultaten i halvtid de senaste månaderna.

Sedan kom dock “raset” som vissa här på Flashback kallade det. Då portföljen endast innehåller index och dessutom två högrisk-alternativ i form av Swedbank Ny Teknik och Ryssland var det ganska givet att vi (jag och de som har samma/liknande strategi) skulle åka på en snyting eller två. Så farligt blev det dock inte - i det initiala “raset” som varade mellan den 26 februari och 2 mars så sjönk trots allt bara portföljen med 3.21%. “Bara” då -3.21% trots allt inte är särskilt mycket när man i halvtid har gått +7.78%. För svenska OMXSPI gick det dock lite sämre, det indexet gick från sitt högsta på 5.42% ned till 1.53%.

Efter detta började det dock ljusna och portföljen återhämtade för att avsluta denna 30-dagarsperiod på +7.13%. Visserligen inte +7.78%, men det är svårt att inte vara nöjd med 7.13% på en månad. Under samma period gick svenska OMXSPI +5.56% så det är ytterligare en månad där vi slår index trots att detta inte egentligen är något mål. Vi, om du sitter med samma saker som mig, slår också USA (DJ USA +6,51%) och Kina (Hang Seng +5.05%) om det är någon som har glädje över det.

Egna innehavet (MOM+AGG @ 3m + UERATE + MA6): +7.13% (+2.29%)
OMXSPI (OMX Stockholm PI): +5.42% (+0.85%)
Avanza Zero: +4.66% (+0.32%)
Det inom parentes avser föregående period

Graf:
https://i.imgur.com/9AtObTq.png

Uppsättning föreg. månad:
iShares MSCI Russia ETF (+8.31% (+6.15%))
Länsförsäkringar USA Indexnära (+6.37%)
Swedbank Robur Ny Teknik (+2.5%)

Det inom parentes avser utvecklingen a 1 månad, det inom dubbel parentes avser utvecklingen utan valutaeffekt. Detta uppstår om man köper saker som handlas i USD som t ex iShares Russia. Denna månad var det fint att sitta med USD då kronans värde sjönk i relation till USD.

Även denna månad, precis som föregående månad, är det särskilt ryssen som sticker ut med sina +8.31%. Jag kan också avslöja att ryssen har avkastat hela +18.83% sedan den först blev aktuell för köp den 9:e september 2018. Det är också den fond som har stått sig längst då den endast en gång, på 6 månader, nästan varit aktuell för byte. Trist är givetvis att vi inte längre kan köpa amerikanska ETF:er på Avanza vilket gör att denna inte kommer att gå att köpa tillbaka efter det att den är såld. Att notera är också att ETF:en också delar ut vilket gjorde att jag fick en betydande utdelning den 27:e december; det blev en del med tanke på att hela en tredjedel av innehavet utgjordes av denna fond.

Uppsättning kommande månad:
Swedbank Robur Ny Teknik
iShares MSCI Russia ETF
Swedbank Robur Access Asien

---

# TAA - Taktisk tillgångsallokering

Den lite mer stabila TAA-portföljen bör ha gått fint trots att de större indexen varit i gungning. Detta mycket pga allokeringen av korta räntor då ni bör ha suttit med 40% av dessa. Detta bör i sin tur ha dämpat fallen som kom med fonder som Spiltan Investmentbolag och AMF Småbolag.

De fonder med högre risk bör dock ha gått bättre (Spiltan +5.62%, AMF Småbolag +3.29%, IKC Fastighetsfond +5.99%) efter det initiala fallet så det bör ha varit en förhållandevis stabil månad för er som sitter med TAA-varianten. Dvs -- precis det önskar av denna strategi.

Förra månaden såg det ut så här:
https://i.imgur.com/UPF3Njc.png

Förutsatt samma fonder ser det nu ut så här:
https://i.imgur.com/pvK4kz9.png

Det förefaller som ränteplaceringarna kom i rätt tid, men strategin signalerar nu att det är okej att kliva in i AMF Räntefond Lång igen. Inte det mest vågade då även långa räntor inte innebär någon högre risk sett till intervaller om ca 30 dagar. I övrigt fortsätter strategin hålla hög risk då UERATE fortfarande inte signalerar att vi är på väg mot en ny lågkonjunktur.

---

# MOM+ AGG

MOM+AGG 3 @ 6m ‘look-back’:
https://i.imgur.com/Q6llGAq.png
De rader med ljusblå bakgrund är de som låg bäst till förra månaden

Ett byte är aktuellt, Swedbank Ny Teknik åker ut till fördel för LF USA Indexnära. Inte så konstigt då Swedbank Ny Teknik åkte på en del stryk i fallet och ännu inte återhämtat sig lika mycket som de bredare indexen.

MOM+AGG 3 @ 3m ‘look-back’:
https://i.imgur.com/QT6XjNe.png
De rader med ljusblå bakgrund är de som låg bäst till förra månaden

Här är det istället LF USA som åker ut till fördel för Swedbank Asien som haft en bättre månad än USA och således är tillbaka på topp-3 sett till en period a 3 månader.

Värt att notera är att det under nedgången såg relativt festligt ut. Vad som var bäst förändrades nästan dag till dag och ett tag såg det ut som om det nästan skulle triggas byten för samtliga innehav, något som är ganska ovanligt.

I slutet av perioden var dock ordningen återställd och endast ett enda byte är aktuellt.

---

För föregående rapport se inlägg:
(FB) Tråden om strategier för fonder
__________________
Senast redigerad av sinewave 2018-03-12 kl. 01:49.
Citera
2018-03-12, 17:51
  #690
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av sinewave
# Rapport, 12 mars 2018

Den 9 mars var det dags för nya siffror för den amerikanska arbetslösheten (UERATE). Nivån på 4.1% håller i sig för femte månaden i rad (!) vilket är smått otroligt, men också smått oroväckande. Uppenbarligen kan det inte riktigt gå ned mer vilket gör att det ser ut som om det bara kan komma att gå uppför och utför.

Siffrorna för arbetslösheten (UERATE) är dock inte det som var intressant den här månaden. Mer intressant var det faktum att börsen åkt berg-och-dalbana och de större indexen har i princip gått +/-1% varannan dag efter nedgången som påbörjades den 23 januari. I dette skede blev det, som vanligt, populärt att här på Flashback börja prata om räntefonder och “exotiska” tillgångar som t ex guld. Vi som pysslar med strategier behöver dock sällan hänge sig åt den typen av diskussioner (och spekulationer) då det helt enkelt blir irrelevant i de flesta fall.

Från en arbetslöshet på 4.1 till 4.3 är det fortfarande mindre än 0.3 vilket gör att det finns viss risk att det långa medelvärdet a 12 månader kan komma att visa på en begynnande lågkonjunktur nästa månad. Dvs -- precis samma förhållande som förra månaden. MA12 för UERATE är för närvarande på 4.24.

Graf, UERATE + MA12 kontra S&P 500:
https://i.imgur.com/hbv3QL2.png
UERATE = Cyan, MA12 = Rött, S&P500 = Magenta

För den som undrar varför vi tittar på UERATE sök i tråden efter saker som “arbetslöshet” eller djupdyk och läs: http://www.philosophicaleconomics.com/2016/02/uetrend/

---

För egen del har den här perioden varit minst sagt svängig precis som för de flesta andra. Det började väldigt fint och hela vägen fram till den 26 februari var det i princip endast uppgång. Detta datum blev också den högsta punkten för månaden och portföljen hade då gått hela +7.78%, en av de klart bättre resultaten i halvtid de senaste månaderna.

Sedan kom dock “raset” som vissa här på Flashback kallade det. Då portföljen endast innehåller index och dessutom två högrisk-alternativ i form av Swedbank Ny Teknik och Ryssland var det ganska givet att vi (jag och de som har samma/liknande strategi) skulle åka på en snyting eller två. Så farligt blev det dock inte - i det initiala “raset” som varade mellan den 26 februari och 2 mars så sjönk trots allt bara portföljen med 3.21%. “Bara” då -3.21% trots allt inte är särskilt mycket när man i halvtid har gått +7.78%. För svenska OMXSPI gick det dock lite sämre, det indexet gick från sitt högsta på 5.42% ned till 1.53%.

Efter detta började det dock ljusna och portföljen återhämtade för att avsluta denna 30-dagarsperiod på +7.13%. Visserligen inte +7.78%, men det är svårt att inte vara nöjd med 7.13% på en månad. Under samma period gick svenska OMXSPI +5.56% så det är ytterligare en månad där vi slår index trots att detta inte egentligen är något mål. Vi, om du sitter med samma saker som mig, slår också USA (DJ USA +6,51%) och Kina (Hang Seng +5.05%) om det är någon som har glädje över det.

Egna innehavet (MOM+AGG @ 3m + UERATE + MA6): +7.13% (+2.29%)
OMXSPI (OMX Stockholm PI): +5.42% (+0.85%)
Avanza Zero: +4.66% (+0.32%)
Det inom parentes avser föregående period

Graf:
https://i.imgur.com/9AtObTq.png

Uppsättning föreg. månad:
iShares MSCI Russia ETF (+8.31% (+6.15%))
Länsförsäkringar USA Indexnära (+6.37%)
Swedbank Robur Ny Teknik (+2.5%)

Det inom parentes avser utvecklingen a 1 månad, det inom dubbel parentes avser utvecklingen utan valutaeffekt. Detta uppstår om man köper saker som handlas i USD som t ex iShares Russia. Denna månad var det fint att sitta med USD då kronans värde sjönk i relation till USD.

Även denna månad, precis som föregående månad, är det särskilt ryssen som sticker ut med sina +8.31%. Jag kan också avslöja att ryssen har avkastat hela +18.83% sedan den först blev aktuell för köp den 9:e september 2018. Det är också den fond som har stått sig längst då den endast en gång, på 6 månader, nästan varit aktuell för byte. Trist är givetvis att vi inte längre kan köpa amerikanska ETF:er på Avanza vilket gör att denna inte kommer att gå att köpa tillbaka efter det att den är såld. Att notera är också att ETF:en också delar ut vilket gjorde att jag fick en betydande utdelning den 27:e december; det blev en del med tanke på att hela en tredjedel av innehavet utgjordes av denna fond.

Uppsättning kommande månad:
Swedbank Robur Ny Teknik
iShares MSCI Russia ETF
Swedbank Robur Access Asien

---

# TAA - Taktisk tillgångsallokering

Den lite mer stabila TAA-portföljen bör ha gått fint trots att de större indexen varit i gungning. Detta mycket pga allokeringen av korta räntor då ni bör ha suttit med 40% av dessa. Detta bör i sin tur ha dämpat fallen som kom med fonder som Spiltan Investmentbolag och AMF Småbolag.

De fonder med högre risk bör dock ha gått bättre (Spiltan +5.62%, AMF Småbolag +3.29%, IKC Fastighetsfond +5.99%) efter det initiala fallet så det bör ha varit en förhållandevis stabil månad för er som sitter med TAA-varianten. Dvs -- precis det önskar av denna strategi.

Förra månaden såg det ut så här:
https://i.imgur.com/UPF3Njc.png

Förutsatt samma fonder ser det nu ut så här:
https://i.imgur.com/pvK4kz9.png

Det förefaller som ränteplaceringarna kom i rätt tid, men strategin signalerar nu att det är okej att kliva in i AMF Räntefond Lång igen. Inte det mest vågade då även långa räntor inte innebär någon högre risk sett till intervaller om ca 30 dagar. I övrigt fortsätter strategin hålla hög risk då UERATE fortfarande inte signalerar att vi är på väg mot en ny lågkonjunktur.

---

# MOM+ AGG

MOM+AGG 3 @ 6m ‘look-back’:
https://i.imgur.com/Q6llGAq.png
De rader med ljusblå bakgrund är de som låg bäst till förra månaden

Ett byte är aktuellt, Swedbank Ny Teknik åker ut till fördel för LF USA Indexnära. Inte så konstigt då Swedbank Ny Teknik åkte på en del stryk i fallet och ännu inte återhämtat sig lika mycket som de bredare indexen.

MOM+AGG 3 @ 3m ‘look-back’:
https://i.imgur.com/QT6XjNe.png
De rader med ljusblå bakgrund är de som låg bäst till förra månaden

Här är det istället LF USA som åker ut till fördel för Swedbank Asien som haft en bättre månad än USA och således är tillbaka på topp-3 sett till en period a 3 månader.

Värt att notera är att det under nedgången såg relativt festligt ut. Vad som var bäst förändrades nästan dag till dag och ett tag såg det ut som om det nästan skulle triggas byten för samtliga innehav, något som är ganska ovanligt.

I slutet av perioden var dock ordningen återställd och endast ett enda byte är aktuellt.

---

För föregående rapport se inlägg:
(FB) Tråden om strategier för fonder

AMF räntefond lång, vad är det mer än ränteläget som gör att denna går upp eller ned? Standard är ju "går räntan upp går långa räntor ner och vice versa", och eftersom räntan härifrån i princip bara kan gå upp då vi ligger runt 0% så säger folk att AMF räntefond lång är en värdelös investering, men är det inte mer till detta än bara ränteläget? Jag tänker främst långsiktigt för övri

Tack
Citera
2018-03-12, 19:00
  #691
Medlem
sinewaves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sistaforsoket..
AMF räntefond lång, vad är det mer än ränteläget som gör att denna går upp eller ned? Standard är ju "går räntan upp går långa räntor ner och vice versa", och eftersom räntan härifrån i princip bara kan gå upp då vi ligger runt 0% så säger folk att AMF räntefond lång är en värdelös investering, men är det inte mer till detta än bara ränteläget? Jag tänker främst långsiktigt för övri

Tack

Du måste göra skillnad på det macroekonomiska- och det som sker i microperspektiv. 1 månad utslaget på 12 månader är något av ett microperspektiv och då samtliga strategier här, utom de sk "Buy and Hold" utgår från perioder a 1 månad är det detta som tittas på. Alltså inte huruvida t ex långa räntor kommer vara bra eller ej 12 månader in i framtiden.

I regel är det annars sant att när räntan går upp går det dåligt för långa räntefonder. I vårt microperspektiv, på månatlig basis, är det dock inte alls säkert att så är fallet precis som datan också visar:
https://www.avanza.se/fonder/om-fond...rantefond-lang

Om du växlar upplösning för länken ovan till 10 år ser du dock också att idén om att långa räntefonder alltid går väldigt dåligt när räntorna höjs är något av en sanning med modifikation. Visst går det sämre, men man måste göra skillnad på "dåligt" och "dåligt". Man måste också förstå att om man handlar på månatlig basis ska det mycket till för att man ska ta hela smällen vid en nedgång av långa räntor då detta alltså inte sker över en natt utan snarare över så lång tid som 4-6 månader. Det finns alltså i regel gott om tid att ta sig ut en negativ trend förutsatt att man använder sig av någon typ av vettig strategi.

Vad som specifikt har gjort att t ex AMF Räntefond Lång har gått +1.36% på 12 månader är en längre diskussion som jag rakt av inte har tid att ge den långa förklaring till, använd Google.

Notera dock att AMF Räntefond Lång, trots namnet, inte endast innehåller räntor med en bindningstid över 5 år utan att det snarare är en mix av medellånga och långa räntor där bindningstiden är från 2 år till längre perioder.

Vad "folk säger" spelar annars ingen som helst roll utan det är endast datan som räknas; vad som faktiskt händer. Sedan kan folk hänge sig till vild spekulation bäst de vill.

Jag vet inte vad du avser med "jag tänker långsiktigt". Antingen har du en strategi med olika parametrar där du utför olika saker beroende på vad dessa visar eller så har du inte det och spekulerar. Detta är "Tråden om strategier för fonder" så vad för strategi är det du vill diskutera egentligen som har med långa räntefonder att göra?
Citera
2018-03-12, 20:21
  #692
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av sinewave
Du måste göra skillnad på det macroekonomiska- och det som sker i microperspektiv. 1 månad utslaget på 12 månader är något av ett microperspektiv och då samtliga strategier här, utom de sk "Buy and Hold" utgår från perioder a 1 månad är det detta som tittas på. Alltså inte huruvida t ex långa räntor kommer vara bra eller ej 12 månader in i framtiden.

I regel är det annars sant att när räntan går upp går det dåligt för långa räntefonder. I vårt microperspektiv, på månatlig basis, är det dock inte alls säkert att så är fallet precis som datan också visar:
https://www.avanza.se/fonder/om-fond...rantefond-lang

Om du växlar upplösning för länken ovan till 10 år ser du dock också att idén om att långa räntefonder alltid går väldigt dåligt när räntorna höjs är något av en sanning med modifikation. Visst går det sämre, men man måste göra skillnad på "dåligt" och "dåligt". Man måste också förstå att om man handlar på månatlig basis ska det mycket till för att man ska ta hela smällen vid en nedgång av långa räntor då detta alltså inte sker över en natt utan snarare över så lång tid som 4-6 månader. Det finns alltså i regel gott om tid att ta sig ut en negativ trend förutsatt att man använder sig av någon typ av vettig strategi.

Vad som specifikt har gjort att t ex AMF Räntefond Lång har gått +1.36% på 12 månader är en längre diskussion som jag rakt av inte har tid att ge den långa förklaring till, använd Google.

Notera dock att AMF Räntefond Lång, trots namnet, inte endast innehåller räntor med en bindningstid över 5 år utan att det snarare är en mix av medellånga och långa räntor där bindningstiden är från 2 år till längre perioder.

Vad "folk säger" spelar annars ingen som helst roll utan det är endast datan som räknas; vad som faktiskt händer. Sedan kan folk hänge sig till vild spekulation bäst de vill.

Jag vet inte vad du avser med "jag tänker långsiktigt". Antingen har du en strategi med olika parametrar där du utför olika saker beroende på vad dessa visar eller så har du inte det och spekulerar. Detta är "Tråden om strategier för fonder" så vad för strategi är det du vill diskutera egentligen som har med långa räntefonder att göra?

Det jag vill veta är väl egentligen om det lär vara en dum strategi att i dagens låga ränteläge investera långsiktigt i AMF lång för att få en värdeökning motsvarande minst inflationen
Citera
2018-03-13, 00:11
  #693
Medlem
sinewaves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av sistaforsoket..
Det jag vill veta är väl egentligen om det lär vara en dum strategi att i dagens låga ränteläge investera långsiktigt i AMF lång för att få en värdeökning motsvarande minst inflationen

Det beror på vad din strategi säger.
Citera
2018-03-13, 11:33
  #694
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av sinewave
Det beror på vad din strategi säger.

Köp o håll saker länge som troligtvis gått upp då, men vet inte framtidsutsikterna för långa räntor är dålig på det
Citera
2018-03-19, 14:44
  #695
Medlem
KarlDenMindres avatar
Jag har till slut, efter att ha tvingats lära mig saker jag aldrig varit intresserad av :-), lyckats skapa ett fungerande Google Sheets med Sinewaves GS AZ-fuldata v1.0.2 script. Länk: https://www.flashback.org/sp60786172. Väldigt användbart.

Hittade även instruktionsvideon som Sinewave gjort här: https://www.flashback.org/sp60619183, men länken är paj. Går filmen att hitta nån annanstans måntro? Vill bl.a veta hur man sorterar fonderna efter t.ex 6 mån utan att rubrikraden tas med.

Tack igen för en intressant tråd Sinewave. Enkla strategier och man slipper fatta egna misstajmade beslut, något jag blivit expert på & därmed sitter underinvesterad alldeles för ofta av ren rädsla.
Citera
2018-03-19, 19:41
  #696
Medlem
sinewaves avatar
Citat:
Ursprungligen postat av KarlDenMindre
Jag har till slut, efter att ha tvingats lära mig saker jag aldrig varit intresserad av :-), lyckats skapa ett fungerande Google Sheets med Sinewaves GS AZ-fuldata v1.0.2 script. Länk: https://www.flashback.org/sp60786172. Väldigt användbart.

Hittade även instruktionsvideon som Sinewave gjort här: https://www.flashback.org/sp60619183, men länken är paj. Går filmen att hitta nån annanstans måntro? Vill bl.a veta hur man sorterar fonderna efter t.ex 6 mån utan att rubrikraden tas med.

Tack igen för en intressant tråd Sinewave. Enkla strategier och man slipper fatta egna misstajmade beslut, något jag blivit expert på & därmed sitter underinvesterad alldeles för ofta av ren rädsla.

Det skapades en specifik tråd som endast rör kod och dylikt. Detta för att inte denna tråd skulle svämma över med tekniska diskussioner som egentligen inte rör strategierna särskilt mycket.

Se: (FB) Kod kring fonder och portföljstrategier
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback