• 29 215 online
  • 1 180 288 medlemmar
  • 60 945 952 inlägg
2017-03-26, 12:46
  #1
Medlem
studioxswes avatar
Kommer skaffa en ny macbook i jobbet men jag har verkligen svårt för nya USB-C kontakterna. Har haft mac ganska länge och nya kontakter driver mig till vansinne.

I PC världen är jag en person som ALLTID skaffar en dator med docka då jag aldrig använder Wi-Fi, i princip alltid har två skärmar, alltid har tangentbord och mus, alltid har något USB tillbehör inkopplat, alltid en USB-till-Seriell adapter, alltid ett USB minne inkopplat, ofta en CD brännare (Ja dessa används fortfarande)

Då det inte finns någon smart docka till mac så får blir man beroende av olika typer a dongles/adaptrar.

Just nu så är jag mest sugen på en Macbook Air: den har magsafe fortfarande (en av världens smartaste uppfinningar), usb kontakter, thunderbolt (2) samt SD kortläsare samt audio (lyssnar ALLTID på musik) Nackdelen är ganska dålig skärm (som nog inte spelar någon roll då jag kommer ha extern skärm), samt långsammare processor.

MacBook 12" har bara en USB-C kontakt, thats it

MacBook Pro 13" har fyra USB-C kontakter, vilket är mycket bättre men kommer ändå bli en massa adaptrar.

Så jag har ett val, köpa en gammal Mac Air och slippa adaptrar (nåja inte helt) eller köpa en nyare mac och köpa en USB-C Docka. Belkin har pushat för en rätt länge http://www.belkin.com/us/F4U095-Belkin/p/P-F4U095/ fast måste nog ha problem då den fortfarande inte är släppt.

https://macpatric.com/products/owc-thunderbolt-3-dock Denna verkar dock finnas, härlig prislapp på runt 3300...

Vad gör ni som har många prylar inkopplade?
Citera