• 33 793 online
  • 1 203 721 medlemmar
  • 62 285 334 inlägg
  • 4
  • 5
2018-11-13, 18:44
  #49
Medlem
flaskborstes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Devetduuu
Vågar jag åka till Filippinerna?

Har funderat ett bra tag på det, men jag är så rädd för man hör ibland att polisen är korrupt som har tjejerna som lockbete, naturkatastrofer som jordskalv, tyfoner, vulkanutbrott och kriminalitet.

Dessutom vad är chansen att en tjej jag träffar på internet dejting drogar mig när hon kommer till mitt rum?

Jag har varit till Thailand utan problem, men är räddare för Filippinerna, dock verkar det vara ett paradis ställe om det inte vore för alla dessa problem.

Jag har bott i Filippinerna några år och har en Filippinsk fru. Vi åker även dit med jämna mellanrum. Jag kan säga såhär.. Först beror det på VART i Filippinerna du tänkt åka. Åker du till de södra delarna och är vit så finns det en risk att kidnappas och råka illa ut. Muslimska terrorister härjar i södra delarna och för något år sedan så jagade men någon ledare på ön Bohol (grann ö med Cebu).

Dock är risken liten och det "vanliga" folket är vänliga så länge DU behandlar dem med respekt och inte spelar "Allan". Manila är ett skithål till stad som jag personligen är så lite som möjligt i Där finns storstadens alla faror och det är väldigt lätt att bli blåst av allt från "väskbärare på flygplatsen" till Taxi chaffisar och "handlare". Man måste alltid vara "street smart" om man skall ge sig in i städer som Manila och Mexico city, Paris, Moskva och liknande rövhål till städer.

Bland "hororna" finns det allt från "proffs" till "vanliga" tjejer som vill tjäna en slant extra till sitt barn eller sin utbildning. Utanför universitet och college finns det en del juveler som kan tänka sig en vit man.

Är du ute efter något seriöst så skippa storstads tjejerna och lär känna någon tjej från en mindre stad som antingen pluggar eller är färdig med universitetet. Oftast är dessa oskulder och vill så vara tills ge gift sig eller ser att du är verkligt seriös. Besök även hennes familj och se till att familjen gillar dig.

Filippinerna är kanske lite farligare än Thailand på så sätt att landet är lite instabilt politiskt och har haft en del försök till statskupper genom åren.. Senast under "glorias" styre. Nu har det varit ganska stabilt i en 7-8 år utan större politiska katastrofer. Jordbävningar och vulkaner kan man bortse ifrån då det oftast inte sker på löpande band. Dock kan det bli en tyfon eller större oväder med översvämningar som följd då oftast ön Luzon och straxt över centrala filippinerna (det så kallade stormbältet) De södra delarna har betydligt färre blåsväder och översvämningar men det KAN ske.

Vaccinera dig mot Hepatit A och B ta gärna Kolera vaccin innan du åker. Skall du vara i asien mycket så finns det fler vaccin som är bra att ta ex Japansk Encefalit på landsbygden skadar det inte med Malaria piller dock så är det vanligare med Dengu (finns inget vaccin).

Jag bodde i centrala delarna i några mindre städer i en 3års period och var aldrig sjuk eller råkade illa ut på något sätt. Dock umgicks jag mest med lokalbefolkningen och följde deras vanor och livsrytm och sprang inte runt på barer eller jagade fruntimmer.
Citera
  • 4
  • 5
Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f2824285