• 5
  • 6
2017-08-21, 01:11
  #61
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av lupac
5 Mos 22:14-21:

Jag har gift mig med denna kvinna, men när jag låg med henne upptäckte jag att hon inte var oskuld”,

... då skall....om anklagelsen är riktig och det inte finns något bevis på att flickan var oskuld,... flickan hämtas ut från sin fars hus, och utanför dörren skall männen i staden stena henne till döds, eftersom hon genom att hora i sin fars hus har gjort vad som är en vettlöshet i Israel. Du skall utrota det onda ur folket.


Som du kan se föreskriver Bibeln att en flicka, som inte är oskuld före giftermålet, ska stenas till döds. Hedersmord är alltså inget specifikt fenomen inom islam.

Stening som bestraffning finns förmodligen som uråldriga sedvänjor i afrikanska samhällen där majoritetsbefolkningen är kristen.

Jag efterfrågar en källa på att kristna samhällen tillämpat stening som avrättningsmetod. Har du några exempel?

Gamla testamentet är inte en källa eftersom kristna inte följer allt som står där. Kristna får exempelvis äta bacon, cheeseburgare och Skagenröra till skillnad från judar.

Citat:
Arrangerade äktenskap är mer vanligt förekommande i Mellanöstern och Östafrika men förekommer även i Östeuropa och Latinamerika där katolicismen är mer utbredd. Om arrangemanget sker mot båda parternas vilja, då är det fråga om tvångsgifte vilket strider mot de mänskliga rättigheterna.

Arrangerade äktenskap bland katoliker är ej särskilt vanligt i Latinamerika och Östeuropa. Däremot vanligt bland muslimer i Mellanöstern och Afrika. Så när du drar upp arrangerade äktenskap som ett exempel på kvinnans svaga ställning i Romarriket så bevisar du i sådana fall kvinnans svaga ställning i muslimska länder.

Citat:
Att kristna kvinnor fick lika rättigheter i det bysantinska riket är nog kejsarinnan Theodoras förtjänst. Här är lite fakta om orsakerna till kvinnans mindre arv: http://islam.se/kvinnosyn/kvinnans-mindre-arv.

Och Theodoras var just kristen. Alltså fanns kristna länder som hade lika arvsrätt för båda könen för 1500 år sedan. Något som många muslimska länder ännu år 2017 saknar.

Som sagt, i Väst på 50-talet försörjde män sina fruar. Men de ärvde ändå inte mer än sina systrar.

Citat:
Enligt Pews enkätundersökning från 2013 anser 76-88 % av de tillfrågade muslimerna i Bosnien-Hercegovina, Kosovo, Turkiet och Indonesien att kvinnor och män ska ha lika arvsrätt.

Vilken tur då att de länderna är sekulära och inte styrs av islamisk juridik.

Citat:
Min poäng var att visa att alla tre abrahamitiska religioner (judendom, kristendom och islam) är patriarkala. De heliga skrifterna Bibeln och Koranen har författats av enbart män. På den tiden när skrifterna antecknades hade man en mer nedlåtande kvinnosyn.

Problemet är människosynen hos den som läser de heliga skrifterna och vilka tolkningar de väljer att göra.

Har jag påstått det? Det är de som läser skrifterna som är problemet. Väljer de en liberalare och mindre bokstavlig tolkning är det okej. Precis som när vi sekulära kristna läser Bibeln.

Fortfarande, det är bara Bibeln du attackerar.
Citera
2017-08-21, 06:25
  #62
Medlem
Pansarveckets avatar
Och gamla testamentet på det...
Men det är lurpack i ett nötskal. Han tror på fullaste allvar att islam och kristendom kan jämföras med varandra. När skedde den islamska reformationen?
Vad händer en apostat i respektive religion?
Citera
2017-08-25, 18:04
  #63
Medlem
lupacs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Rodriguez89-3
Som sagt, häxprocesser är något som framförallt hör till tidigmodern tid snarare än till Medeltiden.

Nej, syftet med spanska inkvisitionen var ej att bekämpa häxkonster. Tvärtom var de väldigt skeptiska till häxerianklagelser.

Hur många kvinnor och män avrättades i Europa år 2011 och 2015 för häxeri och trolldom?

http://varldenshistoria.se/samhalle/...xor-och-haxeri

I Sydamerika 1836 avrättade den spanska inkvisitionen sitt sista häxeri- och kätterianklagade och skyldigförklarade offer. Det var den skepticismen till häxerianklagelser.

Spanska inkvisitorer kontrollerade allt från toalettbesök till bokutgivningar i 330 år. Tiotusentals kättare, judar och nykristna brändes på bål och ännu fler torterades. Det blev för mycket för påven så han blev orolig och försökte förgäves få stopp på dessa tokerier.

Den sista som dömdes för häxeri enligt den engelska häxlagen från 1735 var en engelsk kvinna 1944. Visserligen fick hon bara böter, men ändå.

Skillnaden mellan den kristna och den muslimska världen i fråga om antalet avrättade för häxeri och trolldom är bara 2. Båda avrättningarna verkställdes i ett enda land - Saudiarabien. Det sköljer alltså ingen gigantisk våg av häxprocesser över de övriga muslimska länderna.

Citat:
Finns massvis med kvinnor i muslimska världen som ännu år 2017 ej haft rätt till utbildning. Analfabetism är väldigt utbrett i många muslimska länder, i synnerhet bland kvinnor.

Nej, världens äldsta ännu aktiva universitet ligger i Bologna i Italien och grundades av kristna.

Utbildning för kvinnor fanns i den kristna världen också under Medeltiden.

http://reports.weforum.org/global-ge...2016/rankings/

De sämsta länderna i fråga om tillgång till utbildning för flickor finns i Somalia, Jemen och andra utvecklings länder i Afrika och Asien. Där är flickor i större utsträckning analfabeter än pojkar. Några exempel på muslimska länder där det är någorlunda jämställt mellan könen i fråga om utbildning är: Saudiarabien, Iran, Libanon, Kuwait, Förenade Arabemiraten och Qatar. I de fyra sistnämnda länderna är andelen kvinnor inom ”Tertiary education” större än den manliga.

Det första universitetet grundades faktiskt av en muslimsk kvinna.

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Fatima_al-Fihri
http://www.atlasobscura.com/places/u...of-alkaraouine
https://qz.com/708139/the-worlds-old...-by-two-women/

Fatima Muhammad al-Fihri Al-Qurayash grundade en madrassa (skola) i Fès i Marocko år 859. Den är fortfarande i drift och går under namnet Universitetet al-Karaouine. Enligt UNESCO är det världens äldsta universitet.

http://www.thefinertimes.com/Middle-...ddle-ages.html

Under the feudal system of The Middle Ages, women had little or no chance of attaining education. Education was rare for serfs and peasants and it was impossible for a girl or woman from a peasant background to learn reading and writing.

However, girls of upper class were given benefits of education in a few cases. There were certain obligations for women of nobility which required them to be literate. However, the course of education for women was very limited and it was controlled by the Church.


Nej, kvinnor fick generellt inte lära sig läsa och skriva under medeltiden. Bara fåtalet flickor från högre samhällsklasser kunde få utbildning. Det fanns skyldigheter för adelskvinnor som krävde att de skulle vara läs- och skrivkunniga.

Citat:
Ekonomin var agrar under Medeltiden. Få män som kvinnor förvärvsarbetade utanför hemmet. När det gäller läkare så finns det flera medeltida kvinnor från den kristna världen inom det medicinska fältet som vi känner till idag. Exempelvis Dorotea Bucca. Vilka muslimska kvinnor finns från medeltiden inom detta område?

Män som förvärvsarbetade var oftast hantverkare och organiserade i skråer.

Det fanns åtminstone en kvinnlig läkare (tabiba). Hon hette Zaynab och kom från klanen Banu Awd. Hon sägs ha behandlat ögonsjukdomar.

I den islamska civilisationens historia grundades många sjukhus av kvinnor, som var endera fruar, döttrar eller mödrar till sultaner.

Under medeltiden var det mycket få kvinnor som hade läkekonsten som yrke. Däremot var vård av sjuka en av många obligatoriska färdigheter i bondesamhället.

Nu hittade jag en intressant artikel: http://www.muslimheritage.com/articl...s-contribution, som tar upp kvinnors bidrag inom vetenskap, medicin och politik till den tidiga islamiska civilisationen. Längre ner på sidan kan man läsa följande rader:

Muslim women participated with men in constructing Islamic culture and civilization, excelling in poetry, literature and the arts. In addition, Muslim women have demonstrated tangible contributions in mathematics, astronomy, medicine and in the profession of health care.

Citat:
På 1950-talet i Väst var familjenormerna att kvinnor försörjdes av sina män. Men en kvinna ärvde ändå lika mycket som sin bror.

Enligt landslagen ärvde sonen 2/3 och dottern 1/3 och enligt stadslagen ärvde båda könen lika mycket. Det var i Sverige före 1845.

https://www.sydsvenskan.se/2012-07-1...och-svensk-lag

.
Citat:
Även om man kompenserar för att kristendomen funnits längre så har det funnits fler kvinnliga ledare i den kristna världen än i den muslimska.

Har du källa på det?

I den länkade artikeln finns femton kvinnliga regenter (sultaninnor m m) uppräknade. Det fanns säkert fler, problemet är att så lite har dokumenterats och kommit till allmänhetens kännedom.

Citat:
Skilsmässoreglerna i katolska världen gällde lika för båda könen. Medan i muslimska världen är reglerna mer liberala för män än för kvinnor. Alltså inte jämställt.

Visserligen är skilsmässa i första hand förbehållet mannen. Men enligt en del muslimska traditioner kan kvinnan kräva äktenskapets upplösande om mannen är impotent eller psykiskt sjuk.

Citat:
Din poäng är?

Att det finns muslimer som förespråkar modernare tolkning av sharialagarna i fråga om skilsmässorätt.

Citat:
Men ändå så är det bara Bibeln du ständigt kritiserar.

Nej, jag vill bara belysa att det i de båda heliga skrifterna finns kvinnoförnedrande texter.
Citera
2017-08-25, 18:09
  #64
Medlem
lupacs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Rodriguez89-3
Jag efterfrågar en källa på att kristna samhällen tillämpat stening som avrättningsmetod. Har du några exempel?

I det tidiga Sverige föreskrevs stening som straff i Uppland, Östra Götaland och Dalarna för mord av make respektive trolldom. När det skedde vet jag inte. Förmodligen på medeltiden som var den tid då man tillämpade fruktansvärda tortyrmetoder.

http://www.hant.se/9-hemska-tortyrme...pp-medeltiden/

Medeltidens européer var sadistiska nog att tänka ut fruktansvärda tortyrmetoder. T ex den spanska åsnan. Prova att ta en härlig ridtur på den.

Citat:
Gamla testamentet är inte en källa eftersom kristna inte följer allt som står där. Kristna får exempelvis äta bacon, cheeseburgare och Skagenröra till skillnad från judar.

Massvis av sekulära och liberala muslimer äter griskött och dricker alkohol. Så då är Koranen inte en källa heller. Det finns sekulära judar också som gärna äter bacon.

Citat:
Arrangerade äktenskap bland katoliker är ej särskilt vanligt i Latinamerika och Östeuropa. Däremot vanligt bland muslimer i Mellanöstern och Afrika. Så när du drar upp arrangerade äktenskap som ett exempel på kvinnans svaga ställning i Romarriket så bevisar du i sådana fall kvinnans svaga ställning i muslimska länder.

Arrangerade äktenskap är vanliga även i Japan, Kina, Indien och Israel (bland ortodoxa judar). Inte bara i Irak, Iran, Pakistan och Afghanistan.

Citat:
Och Theodoras var just kristen. Alltså fanns kristna länder som hade lika arvsrätt för båda könen för 1500 år sedan. Något som många muslimska länder ännu år 2017 saknar.

Som sagt, i Väst på 50-talet försörjde män sina fruar. Men de ärvde ändå inte mer än sina systrar.

Enligt landslagen ärvde sonen 2/3 och dottern 1/3 och enligt stadslagen ärvde båda könen lika mycket. Det var i Sverige före 1845.

Angående orsaker till den muslimska kvinnans mindre arvsrätt: http://islam.se/kvinnosyn/kvinnans-mindre-arv.

Citat:
Vilken tur då att de länderna är sekulära och inte styrs av islamisk juridik.

Och?

Citat:
Fortfarande, det är bara Bibeln du attackerar.

De som nedtecknade koranens texter hämtade inspiration från Gamla Testamentet. Jag attackerar texter med kvinnofientliga innehåll, oavsett om de kommer från Bibeln, Koranen eller någon annan helig skrift.
Citera
2019-01-12, 13:47
  #65
Medlem
Kritiserad kvinnomarsch-arrangör:
"Islam har alltid varit feministiskt"


Citat:
"Vår religion har alltid varit antirasistisk, feministisk och för rättigheter.
Jag behöver inte människor i väst,
eller i Europa eller i USA som lär mig om feminism."

https://nyheteridag.se/kritiserad-kv...-feministiskt/

😂

Nu har det brunnit rejält i proppskåpet tror jag.

Här är antisemiten Linda Sarsours tal:
https://www.memri.org/tv/activist-li...ch-us-feminist

Bibeln, Johannes Evangelium 8:44
Ni har djävulen till far och vill följa
er fars begär.
Han har varit en mördare från början
och har aldrig stått på sanningens sida,
för det finns ingen sanning i honom.
När han talar lögn talar han utifrån sig själv,
för han är en lögnare och lögnens fader.Quran (4:24)
"And all married women (are forbidden unto you) save those (captives) whom your right hands possess."
Even sex with married slaves is permissible.

Sahih Bukhari (72:715)
A woman came to Muhammad and begged him to stop her husband from beating her.
Her skin was bruised so badly that it is described as being "greener" than the green veil she was wearing.
Muhammad did not admonish her husband, but instead ordered her to return to him and submit to his sexual desires.

Koranen 48:29
"Muhammad is the messenger of Allah.
And those with him are severe against
the disbelievers and merciful among themselves…"


Den vita "profeten" med de svarta slavarna.

Citat:
Ironically,
the "prophet" Muhammad was described as
a "white man" by those who knew him.

"The awful truth is that Arabs ravaged Africa
for almost a thousand years before
Europeans ever began to export black slaves. In fact, it was the foundation of slave procurement and trading established by
the Muslims (usually through Jihad)
that enabled the European practice
."

https://www.thereligionofpeace.com/p...ck-africa.aspx

Och denna islamiska handel med svarta slavar pågår ännu idag!

Citat:
Jag har sett folk bli torterade och våldtagna.
De säljer män som slavar till arbetskraft och kvinnor som sexslavar,
berättar hon och fortsätter:

– En gång försökte vi kvinnor fly.
Men vi blev påkomna.
Jag hörde skrik och sedan skott.
En person bredvid mig blev träffad.

Genom att konvertera till islam
klarade sig Saron undan den värsta misshandeln och tortyren.

Hennes något ljusare hy hjälpte också.

https://www.stockholmdirekt.se/nyhet...R3Kpe2yBDk@9A/
__________________
Senast redigerad av anayla 2019-01-12 kl. 14:12.
Citera
2019-01-16, 00:43
  #66
Medlem
Jenny9s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Loeptik
Jag litar inte på sliddjur i övrigt, och speciellt inte om man är klädd i ett religiöst fanstyg som med fördel torde hänga hemma på gardinstången i gemene mans vardagsrum.

Jag litar inte på djur överhuvudtaget, jag går tex. aldrig fram till ett kukdjur om jag är ensam och det är sent på natten.

Jag litar dock mer på sliddjur iklädda gardiner än på deras kukdjur. Av alla djuren litar jag faktiskt allra minst på kukdjuren från den delen av världen .

Litar du verkligen mer på kukdjuren från Mellanöstern än på sliddjuren från Mellanöstern?
Citera
2019-01-16, 09:34
  #67
Medlem
Pansarveckets avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jenny9
Jag litar inte på djur överhuvudtaget, jag går tex. aldrig fram till ett kukdjur om jag är ensam och det är sent på natten.

Jag litar dock mer på sliddjur iklädda gardiner än på deras kukdjur. Av alla djuren litar jag faktiskt allra minst på kukdjuren från den delen av världen .

Litar du verkligen mer på kukdjuren från Mellanöstern än på sliddjuren från Mellanöstern?
Hur säker är du på att de har rätt sorts korsett på sig?
https://youtu.be/twNVfCQQNII
Citera
2019-01-16, 09:42
  #68
Medlem
Jenny9s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Pansarvecket
Hur säker är du på att de har rätt sorts korsett på sig?
https://youtu.be/twNVfCQQNII

Nej det kan man ju aldrig veta. Gött att hon fick användning för sitt nya bälte, det klädde henne.... Eller avklädde henne?
Citera
2019-01-22, 12:39
  #69
Medlem
Loeptiks avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Jenny9
Jag litar inte på djur överhuvudtaget, jag går tex. aldrig fram till ett kukdjur om jag är ensam och det är sent på natten.

Jag litar dock mer på sliddjur iklädda gardiner än på deras kukdjur. Av alla djuren litar jag faktiskt allra minst på kukdjuren från den delen av världen .

Litar du verkligen mer på kukdjuren från Mellanöstern än på sliddjuren från Mellanöstern?

Om det är en karl med förståndet i behåll, går det alldeles utmärkt, men om vederbörande besitter mentalitet från MENA, är allt skevt, vilket jag redan påpekat, men verkade vara för svårt att förstå.

Jag har mycket svårt att ta religiösa på fullaste allvar ändå...
Citera
  • 5
  • 6

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback