2017-01-12, 16:12
  #1
Medlem
Bajsfacistens avatar
http://www.svt.se/kultur/antisemitis...js-pa-adlibris
Citat:
Redan 2013 uppmärksammade Kulturnyheterna att antisemitiska böcker gick att köpa hos Adlibris, men trots upprepade ursäkter återkommer litteraturen i sortimentet.

Tycker ovanstående citat är väldigt tydligt i sitt språk i tankegången hur journalisten Eva Kopito tänker & tycker. Hon tycker rätt tydligt att Adlibris skulle förbjudit dessa uppenbarligen historiskt inflytelserika böcker efter de tidigare uppmärksammat att de säljs.

Genom förespegling av att vara en nyhet genom våldvänster Expo skapa opinion mot Adlibris att rensa i sina böcker. Nåväl vara att böckerna må bara antisemitska. Men likförbannat så ska de väl fan få vara tillgängliga. De kan ju finnas 1000 olika anledningar till att de är bra att de finns tillgängliga. Hur ska t.ex en som inte tror på den judiska konspriationen om inte kärnböcker kring teorierna kring den judiska konsprationen finns tillgängliga. Det är ju ungefär som att kritisera bibeln utan att ha läst den.


"Boken X är en bok full med lögner och faktafel."
"Jasså, vilka lögner och faktafel?"
"Hmmm allstå jag vet inte, jag har inte läst den för den är förbjuden och går inte att få tag i. Men staten har sagt att den är dålig"


Hur ska någon då kunna sätta sig in och förstå tankegången hos nationalsocialister & fasicsm & antisemister om denna inte kan läsa sig till deras viktigaste böcker?


Kanske böcker som Fusten, Kapitalet, Bibeln, Koranen & Häxhammaren borde också förbjudas & säljas. Eller varför inte alla konspirationscöker som ej är godkända av pappa staten.

Bokbål är väl snarare något som hör just totalitära stater som nazityskland och USSR till.


Information skall vara god - inte fri!
Citera
2017-01-12, 16:27
  #2
Medlem
Adlibris är ett tacksamt mål för att rensa ut obehaglig (för vissa) litteratur då de ägs av bonnier, och i egenskap att vara störst på marknaden visa vägen för de mindre genom att föregå med goda exempel.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback