• 11 984 online
  • 1 198 473 medlemmar
  • 62 088 179 inlägg
2018-02-12, 22:35
  #6145
Medlem
Merwinnas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av agoggoge
Nej, det finns ingen anledning för polis och åklagare att utreda och fastställa faderskap! A. och E. var de enda som befann sig på platsen när blåljusen kom till lägenheten. A. och E. var mantalsskrivna i lägenheten där deras dotter också var folkbokförd. Det skulle kanske vara av akademiskt intresse om H. hade en annan far än A., men han har väl inte anfört det under hela processen från förlossningen tills hon blev dödförklarad, föräldrarna häktade och nu fått saken prövad två gånger i svensk allmän domstol.
Akademiskt intresse kan det kanske få om någon kan visa att A. inte har dödat sitt biologiska barn utan ett styvbarn. Elle om A. i en inlaga till HD bara för att minska sin skuldbörda börjar anföra att han kanske egentligen inte var far till H. Det skulle vara första gången som han anför det offentligt, men det mildrar inte alls något att han eventuellt skulle höra till en grupp män som mördar andra mäns barn. Möjligen att A. skulle känna sig mindre unik om han har förstått att biologiska fäder som dödar sina egna barn är extremt ovanliga i svensk brottshistoria.

Straffet brukar bli mindre om en person dödar ett styvbarn än om h*n dödar sitt biologiska barn, så det ÄR av intresse. Av förklarliga skäl. Men eftersom A aldrig anfört det, så är det väl inte så.
Citera
2018-02-12, 22:37
  #6146
Medlem
Merwinnas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Wierdandsweet
Hoppas innerligt att soc tar ungen om hon nu är åter gravid .Det va just va dom gjorde med bobbys mamma om jag minns rätt.

Blev Bobbys mamma gravid igen? Man blir så beklämd. Så många vettiga kvinnor har svårt att bli gravida, eller har svårt att hitta en man att bli gravid med. Medan dessa avarter till mödrar ständigt hittar nya karlar och blir gravida utan problem...
Citera
2018-02-12, 22:44
  #6147
Medlem
Merwinnas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av agoggoge
Finns inget i några handlingar som styrker att E. alls har deltagit eller varit A. "behjälplig" i den synnerligen grova misshandeln han utsatte H. för under hennes korta liv. Inte heller finns något som tyder på annat än att hon på ett så moget vis som någon nybliven mamma kan förväntas agera MOT sitt barns far, när man bara hyser misstankar eller tvivel om partnern. Hovrätten är mycket tydlig med att E. söker hjälp och söker information. Ingen på BVC eller på sjukhuset har kunnat tipsa henne om att "Du bör stanna här med H och vi ska hjälpa er till säkerhet". För kraven är grymt höga på vad kvinnor och mammor får och kan göra.

Jag är lite osäker inför domen i Bobby-fallet. Mamman hade någon form av psykosocialt förståndshandikapp. Bobby gick i specialskola pga sina särskilda behov. Alla på "bygden" kände till mannen och borde om inte på mamman så i vart fall på Bobby upptäckt de uppenbara skadorna han hade. Med mera i en lång harang. Mamman behövde redan som ensam mamma särskilt socialt stöd jämfört med de flesta andra ensamma mammor. Varken hon eller Bobby fick det. Vi har också fallet Yara, 7 år gammal, där socialen deltog i de biologiska föräldrarnas utnyttjande av flickan som "ankarbarn" och då lät socialkontoret anmälningarna från skolan, grannar, butikspersonal m.fl. passera. Kanske fick ungen lite stryk? Kanske fick hon dålig omsorg hemma? Kanske fick hon dåligt med mat? ... När det var bara en vecka kvar tills den biologiska familjen skulle vara "importerad" så gick ungen och dog! Hon förstörde därigenom hela socialens nedlagda kamp för sina föräldrar och syskon i Gaza. Fosterfamiljen = särskilda vårdnadshavarna i Blekinge slog ihjäl henne och i kommunhuset hade man låtit det ske. Man lät anmälningarna passera.

Men i detta fallet så avbokade A. kontroller på BVC, som E. hade bokat. A:s familj var väldigt tätt sammanslutna mot henne och hennes "krav". I Hovrättsdomen tar en läkare upp att E. hade haft ett "hB på 111" vilket är normalt förekommande för många gravida kvinnor och inte leder till undernäring och missbildningar hos barnen. Det stämmer. Men vad hovrätten inte nämner är att E. under och efter H:s födsel förlorade blod och fick en sådan blodbild att hon fick blodtransfusion efter förlossningen och fick stanna kvar extra länge på BB med H. Jag har för mig att hon var nere kring 70 hB då. De flesta kvinnor är något trötta efter att ha fött barn och behöver vila. E. hade all anledning att vara extra trött och var svag och behövde definitivt mer vila. Hon för inte alls fram detta själv utan berättar bara att paret kom överens om att man skulle ha och ta ett delat ansvar. Skulle hon misstro A. där och då??

Jag tror inte alls hon är en olämplig mamma! Tvärtom. Och med denna erfarenheten och sorgen i sitt minne och hjärta har hon kunskap och kompetens att ta hand om ett nytt barn. Den mannen som blir far till det/de barnet/-en lär få finna sig i att avkrävas legitimation för vistelse i närheten av barnet/-en

Jag förstår inte varför du försvarar den här avarten till människa med näbbar och klor, månad efter månad. Jag har i alla fall bilden klar för mig, och det hoppas jag att socialen har också. Så att de väntar på Förlossningen när födelsen är överstökad, den här gången. Pappan som vårdnadshavare tror jag inte på heller, för han har redan visat prov på dåligt omdöme.

Angående Yara håller jag dock med dig, det var för jävligt. Gav en bra inblick i "ankarbarnen" och "anhöriginvandringen" också. Mörderskan berättade till och med i rätten hur människosmugglarna hade försett henne med en "saga" som hon skulle berätta för att få stanna i Sverige...

EDIT: och sedan hade Yaras biologiska föräldrar MAGE att ansöka om att få komma och bo i Sverige för att få vara nära Yaras grav... Till och med när hon var död försökte de utnyttja henne!
__________________
Senast redigerad av Merwinna 2018-02-12 kl. 22:48.
Citera
2018-02-12, 22:55
  #6148
Medlem
Merwinnas avatar
Citat:
Ursprungligen postat av why123
Nej jag förstår inte heller vad som motiverar minimistraffet. Domen var välskriven inget snack om saken.
Nu är Erika friad, helt friad. Nu är det bara att hoppas att människor förstår vad det innebär.
Det var märkligt iofs att när det blev klart att pappan skulle bli fälld för grov misshandel och inte mamman, så började jakten på henne. Helt häpnadsväckande! Det som kvarstod då var om hon skulle kunna bli fälld för garantansvar, hon blev inte det.

Det måste uttryckas tydligt pappan blev fälld, mamman blev friad på alla punkter. Så förhoppningsvis får hon leva sitt liv i lugn och ro nu, utan en massa människor som snokar i hennes privatliv.

Förövrigt har du rätt. Det kommer att ställas stora krav på hennes framtida barns pappa. Nu räcker det inte med att den blivande pappans släkt och vänner garanterar vilken naturbegåvning eller vilken erfarenhet han har av barn. Hon kommer bara att lita på sig själv, och det är bra!


Hon är en sådan sort som är född slö. Det syns bara på stillbilder, om man inte redan skulle veta det. Hon kommer åter att försöka visa upp en bild av sig själv som den perfekta mamman ute bland folk, och på foton i sociala media. Men när ingen ser kommer bekvämligheten att ta över, och hon kommer att kräva att få sova hela nätter med stängd dörr och öronproppar igen. Sanna mina ord. Det är bara att hoppas att hon aldrig får ungen med sig hem från BB den här gången.
Citera
2018-02-13, 12:00
  #6149
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Merwinna
Jag förstår inte varför du försvarar den här avarten till människa med näbbar och klor, månad efter månad. Jag har i alla fall bilden klar för mig, och det hoppas jag att socialen har också. Så att de väntar på Förlossningen när födelsen är överstökad, den här gången. Pappan som vårdnadshavare tror jag inte på heller, för han har redan visat prov på dåligt omdöme.

Angående Yara håller jag dock med dig, det var för jävligt. Gav en bra inblick i "ankarbarnen" och "anhöriginvandringen" också. Mörderskan berättade till och med i rätten hur människosmugglarna hade försett henne med en "saga" som hon skulle berätta för att få stanna i Sverige...

EDIT: och sedan hade Yaras biologiska föräldrar MAGE att ansöka om att få komma och bo i Sverige för att få vara nära Yaras grav... Till och med när hon var död försökte de utnyttja henne!

Jag förstår att du har gjort din bedömning och har allt klart för dig vad det gäller E. Jag har läst hela FUP:en och följt rättegången samt debatterna som rört sig i detta och närliggande ämnen. Om det är rättvis för barnet man är ute efter så känner jag nu att Hovrätten har skipat rättvisa och det på goda grunder. A. borde avslöjats och fällt redan i Tingsrätten. Det skulle självklart vara bra om jurister (poliser, åklagare, domare, advokater och nämndemän) vore mer insatta i de medicinska detaljerna och forskningsläget redan när sådana här fall drabbar samhället. Jag måste uttrycka att jag är mycket nöjd med hur Hovrätten har behandlat de medicinska inlagorna och vittnesmålen om barnets skador. Samt om hur de bedömer respektive förälders åtgärder och handlande. Utan ett enda nedsättande omdöme om någon av dem. De kallar inte A., som du gör för E., en "avart" eller liknande. De visar respekt även för den de sedermera dömer. Rätten bedömer endast sakfrågan (barnets död) och gör väldigt sakliga bedömningar av de olika medicinska företrädarnas sakliga uppgifter. Mellan raderna kan man självklart läsa in att rätten noga tänkt igenom vittnesmålen och att rätten säkert har subjektiva uppfattningar innan de skriver sina redogörelser för hur vittnesmålen uppfattats och vilket värde de tillmäts.

Det är möjligt att E. och hennes nya partner kan behöva även socialt stöd för att vårda sitt gemensamma barn. Det är sådant som MVC och paret gör upp om och förbereder under graviditeten. Inget som framkommit i domen hittills talar dock för att de skulle behöva sådana stöd eller ingripanden av det slag du föreslår. Sådana män som A. är inte lätta att hantera i ett normalt liv, vilket familjen, sociala myndigheter och skolan i hans hembygd är väl medvetna om sen han var liten. E. kom dock som helt ny till trakten och hade få eller inga förutsättningar att avslöja all historisk bakgrund och funktion vad det gäller honom. Hon valde en tokstollig lott och fick en dundernit. Normalt sett är det inget särskilt fel på de kvinnor som råkar välja fel partner och hamnar i en sådan här situation. Vad det gäller för hennes del är att hon får lära sig vilka igenkänningstecken som finns och hur hon ska hantera sådana personer. Vi har fått alltmer kunskap om vad som ligger bakom och hur det ska hanteras, men ännu inte tillräckligt. Det vill till att mänga män och kvinnor hjälper till att utveckla kunskapen och samtidigt stöttar de kvinnor och barn som drabbas. Månad efter månad. År ut och år in.


Yaras föräldrar inte bara ansökte utan fick också ansökan beviljad. Så bägge föräldrarna och Yaras biologiska syskon har beviljats PUT i Sverige.
Citera
2018-02-13, 12:12
  #6150
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Merwinna
Det är väl klart att det är av intresse i just det här fallet, då den gravida kvinnans tidigare barn faktiskt avlidit under hemska omständigheter. Jag tycker att det är sunt att folk känner oro. Och detta med häktesvakten tyder på att han har begått tjänstefel.

MVC och förlossningsvården i Sverige har särskilt fokus på de gravida kvinnor som har förlorat tidigare barn. Inte så att de fördömer kvinnor som förlorat barn pga att en tidigare partner mördat barnet. Men om han hade suttit intill vid inskrivningssamtalet så skulle man säkert förflytta fokus lite till mot framtida säkerhet för kvinnan och det framtida barnet.

Det är känt att omgivningen har sina åsikter och gör sina bedömningar och att alla inte är så lätta att leva med. Vad du missar här Merwinna är att H. var dödsoffret och att E. istället för misstänkt borde ha hanterats som målsägare. E. är säkert bara nöjd med att A. är borta ur hennes liv. Hon kommer alltid att sörja H..

Hennes nya partner har inte alls med Saken att göra.

Vad beror din nästan obegränsade vilja till att förtala E. på?
Citera
2018-02-13, 12:37
  #6151
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Svartheden
Jag finner bara att rätten inte kan utesluta att barnet hade någon bakomliggande bensjukdom och att rätten fäster större tilltro till mammans berättelse. Men rätten har inte beaktat att mamman har egna intressen att bevaka och kanske vill få det att se ut som pappan gjort det.

Låt vara att Pappan inte verkar vara den skarpaste kniven i lådan. Han har inte lämnat några bra förklaringar på blåmärkena och dom kan mycket väl ha orsakats av hans klumpighet.

Hovrätten utesluter de av Försvaret framkastade förslagen om tänkbara ben- (och blod-) sjukdomar som "teorier" som förkastats av tillgänglig svensk och internationell forskning. Jag tror att hovrätten också skriver att man inte kan spekulera i ännu oupptäckta tänkbara sjukdomar. De avfärdar "njurspecialisten" med en handviftning. Intyget från Uppsala (T.O kommenteras av hovrätten på ett sparsmakat vis och jag gissar att han kommer att vara noggrannare i skillnaderna mellan att uttala sig som rättsläkare, specialist i neurobiologi, respektive som åsiktsbärare och idéspruta i forskningsfronten. Visst finns det pengar att hämta där, men här fick han smäll på fingrarna.

Väldigt mycket av hovrättens bedömning utöver materialet från tingsrätten är en självständig bedömning av flera olika specialistläkares respektive vittnesmål. En del av dessa är hållna bakom stängda dörrar vilket tyder på att det utbrutit personstridigheter bortom det för vanligt folk fattbara nivåer. E. hade inget mer att tillföra än vad som sagts i FUP:en och under tr-förhandlingarna. Hennes advokat var närvarande i hr och hon fanns tillgänglig på telefon kan jag tänka mig. Hon hade inte mer att vinna eller förlora på att närvara. Antagligen skulle hon förstå ungefär lika lite eller mycket som A av de framlagda vittnesmålen i hr. Ingen har kunnat beslå henne med lögner eller orediga uppgifter. E. har inte talat eller förtalat A. A.:s trovärdighet är det väl lite si och så med. Han försökte redan från början framställa sig som en mycket god fader och livräddare och partner m.m. Både han och hans nära anhöriga har beskrivit E. i allmänt negativa ordalag. A. däremot beskrivs på sin höjd som lite "besvärlig" som barn, vilket alla från trakten verkar känna till är en s.k. "sanning med modifikation".

Inte för att jag har några större förhoppningar om att Kriminalvården ska lyckas med det både familj, skola och sociala myndigheter misslyckats med genom åren med A. Men vi kan väl be lite vackert för att de ska lyckas med något, så att han kanske ska orka börja jobba och försörja sig själv framöver. Två tredjedelar av fyra år, kan ju leda till ett slutbetyg från 9:an och en enklare yrkesutbildning.
Citera
2018-02-13, 12:56
  #6152
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Wierdandsweet
E har kännt obehag och misstänksamhet mot A men ändå skakat av sig det.
Det är E s uppgift att skydda barnet och det anser jag att hon inte gjort till fullo.

Jag tycker att båda bär ansvar för H s Död även om A nu är dömd.Hon valde att skaffa barn med pattrasket.

För att ha rätt i sådana här fall där man bara känner tvivel, oro och misstänksamhet, så är det inte läge att ta sitt barn och fly från en man med delat vårdnadsansvar. Hon kunde inte ens på BVC eller sjukhuset få sådana bevis för att det fanns fog för hennes misatankar och oro av läkare och sjuksköterskor. Hon vidtog åtgärder, vilket hovrätten skriver om som är verifierade.

Det måste finnas någon rimlig gräns för vad föräldrar, oavsett kön, ska klara av.

Med tanke på den kännedom som kommunen har om A och hans familj så borde de kanske satt in en "assistent" och övervakare i det nya lilla hemmet. (Sen är det så att ungefär hälften av alla barn i Sverige kommer till utan någon som helst planering och A. kanske visade sina bättre sidor och var lite charmig då ? )

Tänk att hovrätten klarar att skriva 10-15 sidor utan att använda ord som 'patrask' och liknande.
Citera
2018-02-15, 02:17
  #6153
Medlem
Uppsnappad konversation mellan Erika och ytterligare en person gör gällande att Erika tagit askan efter Hailey och har eller planerar ha egen begravning.
Citera
2018-02-15, 20:42
  #6154
Medlem
Crimphris avatar
Hur går det för Erika och nya snubben?
Happily ever after?
När ska hon ha barn?
Citera
2018-02-16, 13:28
  #6155
Medlem
CharlieRs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Merwinna
Jag tänker att polisen MÅSTE ha utrett faderskapet - annars är det ju tjänstefel. Eftersom en misstanke som legat och gnagt mycket väl skulle ha kunnat föranleda misshandeln. Och Erika verkar ju inte vara en inkarnation av Jungfru Maria, direkt..?

Med "långvarig" misshandel syftade jag på att misshandeln skett vid flera/många tillfällen. Det handlade inte om ett enda tillfälle, som genast lett till döden, orsakat av ett häftigt vredesutbrott eller annat känslorus. Vilket (detta senare) skulle ha varit mer sannolikt för en biopappa.

Angående styvpappors förhöjda frekvens av misshandel, mord och sexuella övergrepp på barn, så finns det ett speciellt begrepp för det: "the Cinderella effect".
Herregud vilken vanvettighet. Varför i helskotta skulle det vara tjänstefel att inte utreda ett faderskap som ingen ifrågasatt? Suck.
Citera
2018-02-16, 14:25
  #6156
Medlem
CharlieRs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av agoggoge
Jag förstår att du har gjort din bedömning och har allt klart för dig vad det gäller E. Jag har läst hela FUP:en och följt rättegången samt debatterna som rört sig i detta och närliggande ämnen. Om det är rättvis för barnet man är ute efter så känner jag nu att Hovrätten har skipat rättvisa och det på goda grunder. A. borde avslöjats och fällt redan i Tingsrätten. Det skulle självklart vara bra om jurister (poliser, åklagare, domare, advokater och nämndemän) vore mer insatta i de medicinska detaljerna och forskningsläget redan när sådana här fall drabbar samhället. Jag måste uttrycka att jag är mycket nöjd med hur Hovrätten har behandlat de medicinska inlagorna och vittnesmålen om barnets skador. Samt om hur de bedömer respektive förälders åtgärder och handlande. Utan ett enda nedsättande omdöme om någon av dem. De kallar inte A., som du gör för E., en "avart" eller liknande. De visar respekt även för den de sedermera dömer. Rätten bedömer endast sakfrågan (barnets död) och gör väldigt sakliga bedömningar av de olika medicinska företrädarnas sakliga uppgifter. Mellan raderna kan man självklart läsa in att rätten noga tänkt igenom vittnesmålen och att rätten säkert har subjektiva uppfattningar innan de skriver sina redogörelser för hur vittnesmålen uppfattats och vilket värde de tillmäts.

Det är möjligt att E. och hennes nya partner kan behöva även socialt stöd för att vårda sitt gemensamma barn. Det är sådant som MVC och paret gör upp om och förbereder under graviditeten. Inget som framkommit i domen hittills talar dock för att de skulle behöva sådana stöd eller ingripanden av det slag du föreslår. Sådana män som A. är inte lätta att hantera i ett normalt liv, vilket familjen, sociala myndigheter och skolan i hans hembygd är väl medvetna om sen han var liten. E. kom dock som helt ny till trakten och hade få eller inga förutsättningar att avslöja all historisk bakgrund och funktion vad det gäller honom. Hon valde en tokstollig lott och fick en dundernit. Normalt sett är det inget särskilt fel på de kvinnor som råkar välja fel partner och hamnar i en sådan här situation. Vad det gäller för hennes del är att hon får lära sig vilka igenkänningstecken som finns och hur hon ska hantera sådana personer. Vi har fått alltmer kunskap om vad som ligger bakom och hur det ska hanteras, men ännu inte tillräckligt. Det vill till att mänga män och kvinnor hjälper till att utveckla kunskapen och samtidigt stöttar de kvinnor och barn som drabbas. Månad efter månad. År ut och år in.
This. Så bra.

Citat:
Ursprungligen postat av why123
Nu är Erika friad, helt friad. Nu är det bara att hoppas att människor förstår vad det innebär.
Det var märkligt iofs att när det blev klart att pappan skulle bli fälld för grov misshandel och inte mamman, så började jakten på henne. Helt häpnadsväckande! Det som kvarstod då var om hon skulle kunna bli fälld för garantansvar, hon blev inte det.

Det måste uttryckas tydligt pappan blev fälld, mamman blev friad på alla punkter. Så förhoppningsvis får hon leva sitt liv i lugn och ro nu, utan en massa människor som snokar i hennes privatliv.

Förövrigt har du rätt. Det kommer att ställas stora krav på hennes framtida barns pappa. Nu räcker det inte med att den blivande pappans släkt och vänner garanterar vilken naturbegåvning eller vilken erfarenhet han har av barn. Hon kommer bara att lita på sig själv, och det är bra!
Skönt att se att det finns folk som förstår vad frikänd innebär, och som inte kör hatkampanjer mot en i Hovrätten frikänd person. EA kommer skulle haft ett tufft liv framför sig enbart med den smärtsamma förlusten bakom sig - att på det behöva stå ut med en jäkla lynchmobb är inhumant.
Citera