• 38 013 online
  • 1 184 483 medlemmar
  • 61 227 172 inlägg
  • 2
  • 3
2017-05-19, 22:58
  #25
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av salxar
Jasså, varför inte då menar du? Hur ska de bevisa att just du laddade ner det?

har ju inget om nedladdning att göra

det har ju använts i företag olagligt.. dvs bevisen har ju inget med en nedladdning att göra alls..

bevisen ligger i det skapade filerna i programmet.

men jag antar du inte vet vad man som företag använder tex solidworks/catia och andra CAD och även CAM-program till...
Citera
2017-05-19, 23:23
  #26
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av salxar
Jasså, varför inte då menar du? Hur ska de bevisa att just du laddade ner det?

Saken är som gastons skriver, det handlar inte om att du laddat ned det. Utan att dom sett, troligtvis för att programmet inte är 100% crackat, dvs skickar ut information ändå.
Sen har man ju programmet för att göra ritningar, som du skickar till dina kunder från din dator.
Att jämföra när man gör wordfiler, ditt användarenamn & namn i Windows, dator, datum och allt annat läggs in i filen. Denna har du sedan skickat runt till alla kunder, med fina företagsstämplar på ritningen, men en ogiltig version av Solidworks.

Egentligen räcker det att dom får in en av dina ritningar, iom att dom kan se vem som ritat och vilket företag man arbetar för på ritningen. Sen kan dom ju kolla sina register om du/företaget har licens.

Som jag skrivit tidigare, folk som arbetar som konsulter och piratkopierar mjukvara är sjukt fattiga. En dator för 10 papp och en licens för 60 papp om året, sen är du redo att arbeta. Du tjänar ihop dessa pengar på ett par månader. Jämfört med att du ska betala hyra för en dyr lokal, köpa in inventarier och lager för ett par hundra tusen, som du kanske lyckas sälja.
Citera
2017-09-03, 02:08
  #27
Medlem
Många dåliga råd i denna tråd tyvärr. När man kör programmet så rapporterar det in viss information direkt till SolidWorks såsom datornamn, domän, mac-adress. Det ligger ingenting gömt i cad-filerna.

Kontaktas ni angående detta så är mitt råd att först och främst avinstallera programmet, och sedan göra det som efterfrågas, dvs rapportera in hur många otillåtna installationer av programmet ni har på era datorer. Här uppger ni rimligen att ni har undersökt era datorer men inte hittat några installationer.

Härefter så kan ni bli visade loggar över när programmet har körts och på vilken dator, men som sagt, det finns ingen anledning att erkänna något. Att programmet har körts på en dator i erat nätverk är inte mycket till bevis och dem lär inte lägga så mycket energi på detta utan gå vidare till nästa fall.

Ni kommer sannolikt att erbjudas förlikning, dvs. om ni köper licenser från SolidWorks så kommer dem inte driva ärendet vidare. Är ni ändå i behov av en licens så kan ni förstås gå med på detta. En licens ligger på 40-50kkr ungefär för grundversionen och ett underhållsavtal runt 20kkr per år.
Citera
2017-09-11, 19:01
  #28
Medlem
foffens avatar
Fast företaget behöver inte äga en licens, hävda att ni jobbet som underkonsult åt nån firma som levererat dator och/eller program istället och att de får ta det med de. Ni har inget krav på ett att avslöja kunden iom att det kan kosta er uppdraget. Vi har massa konsulter som sitter på egna datorer men våra (iofs lagliga) CAD licenser och ritar, de kan ju knappast vara ansvariga för att våra lic är lagliga...
__________________
Senast redigerad av foffen 2017-09-11 kl. 19:03. Anledning: Feta fingrar
Citera
2018-02-07, 20:08
  #29
Medlem
Någon som fått någon rätsida på om detta är legitimt, fick ett likadant mail för några veckor sedan.
Citera
2018-02-09, 10:44
  #30
Medlem
Hur har dom fått din mailadress ?
Citera
2018-02-09, 10:57
  #31
Medlem
Foruejsonlys avatar
Bara så jag förstår! Om man anser sig behöva SW i sitt dagliga värv, är det inte bara att köra utan att koppla upp sig på nätet?

Jävla övervakningssamhälle! Inte ens piratprogram kan man köra längre
Citera
2018-02-09, 16:26
  #32
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av crizzo
Hur har dom fått din mailadress ?
"The computer was used with illegal software. The data essentially indicates that the user was using an email client that was configured to receive emails sent to an @XXXXX (min e-postadress) email address, it is therefore clear that these computers have been used for work purposes related to the company."
__________________
Senast redigerad av damisch 2018-02-09 kl. 16:48.
Citera
  • 2
  • 3