• 81 855 online
  • 1 189 467 medlemmar
  • 61 551 840 inlägg
2016-04-20, 09:41
  #1
Administrator
admins avatar
I boken "Skateboard i Norrköping" kan man bl.a. läsa om skateboardstället Flashback som i slutet av 70-talet låg på Apelbergsgatan 56 i Stockholm. Troligtvis första gången som skateboardstället Flashback uppmärksammas i bokform. I boken nämns även forumet Flashback.

"Intressant i sammanhanget är att Sveriges största webbforum Flashback har tagit sitt namn från skateboardhallen på Apelbergsgatan. Jan Axelsson, grundare av forumet, har i en post på sitt eget forum förklarat sitt namnval ..."

Här finns även ett längre citat av Jan Axelsson, som ska vara hämtat från forumet. Har dock inte hittat något sådant citat på forumet, så misstänker att det istället kan vara hämtat från nyhetsbrevet FNA #116 (rubrik 1.07.). Där kan man bl.a. läsa:

"I slutet av 70-talet fanns det i Stockholm ett skateboardställe vid namn Flashback. Det var en skateboardaffär med tillhörande skateboardanläggning som låg på Apelbergsgatan 56, granne med ett flertal porrbutiker. Butiken var alltid stängd när jag besökte den. I brevlådan brukade det ligga krav från kronofogden, och i dag är huset rivet. Varför jag alltid var så fascinerad av just Flashback, och exempelvis inte det betydligt större New Sport House på Högbergsgatan [i dag ombyggd till finsk filadelfiakyrka] vet jag inte. Det var i vilket fall som helst just denna skateboardlokal som senare fick mig att välja just namnet Flashback på min egen verksamhet."

http://www.flashback.se/fna/116

https://www.vulkanmedia.se/butik/boc...ikael-nyqvist/

admin
Citera
2016-04-20, 12:20
  #2
Medlem
constants avatar
Kul, så nu vet man det.

Och så hittade jag massor FNA på en länk, har inte ens tidigare tänkt på att leta efter dem.

Nu saknas det bara att papperstidningen snart kommer i brevlådan. Tror jag har tre-fyra nummer kvar på min prenumeration ;-)
Citera