• 57 582 online
  • 1 188 521 medlemmar
  • 61 503 682 inlägg
2016-02-04, 01:01
  #205
Medlem
Oliveiras avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DickeFix
Jag tycker det finns en hel del frågetecken kring Bowies död. Det verkar vara mycket få som vetat att han var dödssjuk. Han dog bara två dagar efter att plattan släppts på hans 69 årsdag. Han kremeras i hemlighet. Hans avskedslåt är Lazarus, den man som Jesus uppväcker från de döda. I Lazarus-videon dansar Bowie oförskämt piggt för att vara döende. Lazarus är också titeln på teaterstycket som hade världspremiär i december. Han går också med raska steg till sin bil efter premiären:

https://www.youtube.com/watch?v=UIrgVVvPxv0

Detta är vad The Mirror skrev 9 december, bara en månad innan hans död, efter 17 månaders kamp mot cancern:

http://www.mirror.co.uk/3am/celebrit...ng-new-6983958De sista bilderna av Bowie som publicerades på Instagram på hans födelsedag, är knappast heller bilder av en döende:

http://www.dailymail.co.uk/news/arti...tar-album.html

Jag vill inte vara konspiratoriskt lagd men vilka bevis har vi, förutom uttalanden från hans familj och närmsta krets, att han verkligen är död? Jag såg inga rykten att han var svårt sjuk och har inte sett något skvaller/uttalande från någon sköterska eller läkare som vårdat honom. Det kan naturligtvis även vara så att han är död men ville i slutet skapa en myt att han fortfarande lever, allt för att göra döden mindre definitiv. Oavsett vilket, tror jag denna osäkerhet är medvetet iscensatt av Bowie. Med hjälp av en liten krets omkring sig har han lyckats lämna jordelivet och samtidigt inte lämna det. Framtiden får utvisa om detta blev hans sista konstverk eller inte.

Så hur uttrycker du dig när du vill vara konspiratorisk? Fast vem vet: Kanske Bowie såg Colin Nutleys mästerverk Angel, och blev inspirerad.
Citera
2016-02-04, 16:36
  #206
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av FrkHöger
Skrämmande likt men är det helt klarlagt att denna intervju är inspelad efter Bowies död?
Finns det någon möjlighet att "Bowie" gjort denna tidigare för att sedan sändas efter sin död?
Den tanken har även slagit mig, men vad skulle Bowie ha fått ut av det? Att hylla sig själv i TV? Kanske hade det varit intressant att få diskutera om sig själv ur ett annat perspektiv.

Om däremot hans död var iscensatt hade hans motiv till att hylla sig själv i TV varit starkare, nämligen att visa upp sig inför sina fans, och berätta hur det står till medan det passerar den mer logiskt tänkande allmänheten. Sett intervjun med 'Dave Dave' på Michael Jackson's begravningsdag? Samma teori finns där, att Dave är en utklädd Michael Jackson. Det hörs tydligt på rösten och syns på ögonen. Dessutom så är det omöjligt om man jämför bilderna från den intervjun - med äldre bilder på Dave, att det är samma person. Bowie kanske gjorde samma sak? Båda intervjuerna kan ha varit förinspelade, men Michael visste ju inte att han skulle dö, så det känns konstigt i hans fall. David visste att han skulle dö, så det kanske var förinspelat, eller? Har ingen koll på om klippet är från ett direktsänt program eller inte, men Jack är ruskigt lik Bowie.
Citera
2016-02-12, 20:51
  #207
Medlem
Bewnhurs avatar
Det var ett smart val av skivtitel som herr Bowie valde att lämna som arv. Bowie var ett fan av Elvis, precis som alla födda som växte upp under hans tid och spelade rock eller pop. I musikvideon till Black star så är en utav halmgubbarna uppklädd som Elvis i Jailhouse rock. Dock så är den halmgubben mycket fetare än de två andra som är med.

Black star som Elvis spelade in på 60-talet är något som man kommer att tänka på måste jag säga.

Citat:
Every man has a black star
A black star over his shoulder
And when a man sees his black star
He knows his time, his time has come

Lazarus är en fantastisk låt, inte lika magisk som Cash farväl med Hurt men garanterat en fantastisk låt.
__________________
Senast redigerad av Bewnhur 2016-02-12 kl. 20:53.
Citera
2016-06-05, 19:30
  #208
Medlem
Tillssons avatar
Han dog av levercancer. Han fick diagnosen 2014.


Källa: http://www.dailymail.co.uk/news/arti...-year-ago.html
Citera
2018-07-23, 12:42
  #209
Medlem
David Bowies första kända studioinspelning
1963-demobandet har en 16-årig Bowie, då känd vid sitt födelse namn David Jones, med sitt första band, The Konrads.
Källa: https://www.independent.co.uk/news/u...-a8459256.html
Citera