• 20 428 online
  • 1 180 430 medlemmar
  • 60 950 137 inlägg
  • 5
  • 6
2015-12-20, 21:14
  #61
Medlem
Hitler HAR tagit makten i Sverige. Idag kan man nog likna oss normala såsom ockuperade, och SD är nån form av den franska motståndsrörelsen. Med lite tur slutar historien med de goda som segrare även här.
Citera
2015-12-20, 22:26
  #62
Medlem
Kennethkvartings avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Vimes76
Hitler HAR tagit makten i Sverige. Idag kan man nog likna oss normala såsom ockuperade, och SD är nån form av den franska motståndsrörelsen. Med lite tur slutar historien med de goda som segrare även här.

Det där får du nog ta och, tja, utveckla litegrann, så att säga.
Citera
2015-12-21, 02:38
  #63
Medlem
526s avatar
Är det inte mer relevant att jämföra nazismen med IS och annan radikal islamism?
Citera
2015-12-21, 02:54
  #64
Medlem
Littons avatar
En GIGANTISK faktor som sällan nämns är att tysk militär och stor del av tyska befolkningen kände sig mycket kränkt, i ordets rätta bemärkelse, efter nederlaget efter FÖRSTA världskriget. Många glömmer även att nazisterna inte existerade under första världskriget och att grupperingarna var annorlunda. Enligt militären var kapitulation inte nödvändig. Detta och att Tyskland tvingades att betala stora summor till segrarna lade grunden till hämnden och att nazisterna kunde få makten och senare andra världskrigets utbrott.
Citera
2017-04-17, 20:13
  #65
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Krasigt
Tycker det är en intressant trådstart, men för att svara på frågan tycker jag inte vi har samma bakgrund och grund för att något liknande skulle hända likt det i Tyskland.

Däremot är det samtidigt viktigt att påpeka att det även kan vara relativt. Vi har människor i landet, skulle jag i alla fall vilja påstå, som främjar åsikter som lätt kan liknas med de som Hitler hade. Den grupp Hitler beskyllde var ju knappast orsaken till Tysklands kris. Däremot fanns det en grupp elitistiska judar, precis som det fanns vita, som utnyttjade Tysklands kris till egen vinst.

En Hitler är helt omöjlig idag av flera orsaker, dessutom har de flesta som skrivit i denna tråd helt fel när det kommer till hur och varför Hitler kom till makten och varför Tyskland var så depraverat.

Största anledningen till detta är 1 Världskriget, det var en massslakt som gav oerhört traumatiserade befolkningar över hela Europa, detta brutaliserade människor och just av den anledningen skapade de människofientliga ideologier, Ryska Revolutionen hade aldrig hänt om 1 VK aldrig ägt rum. Den hände på grund av samma sorts brutaliserade människor.
Efter kriget blev det ekonomisk kris, och folk var rastlösa på grund av kriget, rastlösa människor hamnar oftast i trubbel, depraveringen berodde på att det inte existerade sociala skyddsnärt.

Det går inte jämföra den tidens depravering med dagens HBQT, då var samhället styrt av medeltida morallagar och det moderna samhället började få helt andra morallagar eftersom städerna och dess befolkning växte, med modernitet följde nya sätt att roa sig, kvinnor kom ut i arbetslivet och med det följde att de även deltog i nöjeslivet på ett annat sätt än förr, men gamla morallagar över hur kvinnor ska bete sig fanns kvar och skapade tillexempel påtvingad prostitution, kvinnor blev hårdare dömda när de misslyckades i samhället på grund av att de är kvinnor.

Efter 2 VK, moralen förändrades, man gjorde upp med förlegade samhällssyner, man gjorde upp med människors sexualitet, med aborträtt så kunde kvinnor slippa bli med barn och straffade till ett liv i fattigdom där deras barn auktionerades bort till olika fosterhem där de utsattes för allehanda övergrepp.
Detta gav kvinnor möjlighet att studera och skapa ett liv för att skapa familj när hon var mogen för detta, förutsett att man själv vill, förlegade idéer om att föda barn för nationens skull försvann och därmed försvann påtvingad fattigdom.

Folk vaccinerades mot människofientliga idéer, rasism och mot syndabockstänkande.

Dagens situation är inte jämförbar, det har inte varit något krig i Europa som sabbat folks psyken sedan 1945, det gör att dagens Nazister och Fascister inte marscherar iklädda uniformer, deras idéer och partiprogram stöts och blöts inom ramen för demokrati och idéerna förpassas påfallande ofta ner i soppåsen igen när de inte faller de breda massorna på läppen.

Krig skapar människor som kan sända folk in i gaskammare, sånt finns inte i Europa idag, människor är inte brutaliserade av åratal av krig och fattigdom.

att Hitler vann 1933 beror helt och fullt på avsaknad av Demokrati, Tysklands parlamentariska system var helt nyfött 1933.

Att Putin skördar framgång i Ryssland idag beror på att det heller inte funnits demokrati där.

Vi ser vad som händer i demokratiska stater när Trump styr, de hinder som finns inbyggt inom demokratin som skydd mot diktatur fungerar alldeles utmärkt, och det samma finns i Europa.

En Hitler idag skulle inte vara möjlig eftersom de demokratiska lagar som idag finns kan inte avskaffa demokratiskt valda lagar så som Hitler gjorde då.
De kan inte stifta lagar som går emot ett lands grundlagar.

1933 fanns inte mänskliga rättigheter, idag är den tanken som styr våra liv i allt, vi behandlar inte folk illa på grund av att de är handikappade, utan vi tar in dem fullt ut i samhället idag, vi låser inte in dem eller föreslår dödshjälp. Vi behandlar ingen illa på grund av annan hudfärg, annan sexualitet eftersom vi är medvetna varelser idag, vi lever bland dessa människor idag och för varje generation som går desto mer medvetna blir dom.

Vi har helt enkelt slängt unkna idéer på sopbacken där de hör hemma.
Citera
2017-08-28, 17:50
  #66
Medlem
Hitlers och nationalsocialisternas maktövertagande kom ju under, eller snarare efter, en väldigt kaotisk politisk period i Tyskland, den så kallade "Tyska novemberrevolutionen", åren 1918–1919.

Tyska nationalister och kommunister stred mot varandra i direkta gatukrig under denna konflikt.

De "tyska" kommunisterna, i olika konstellationer, var i extremt hög utsträckning ledda av judar som Rosa Luxemburg, Karl Radek, Paul Levi, Gustav Landauer, Erich Mühsam, Kurt Eisner, Eugen Levine och Ernst Toller, samt halvjuden Karl Liebknecht.

Eisner, Levine och Toller störtade till och med monarkin i Bayern och utropade en kortlivad kommunistisk stat, den så kallade Bayerska rådsrepubliken. Kortlivad eftersom tyska nationalister svepte in i Bayern och piskade juderumpa. Eisner lönnmördades på öppen gata av Anton von Arco, Levine togs om hand och avrättades och Toller kastades i fängelse.

Hitler, och andra tyska nationalister, hade sett hur det Ryska kejsardömet hade blivit omkullkastat av de jude-ledda bolsjevikerna något eller några år tidigare, och att de försökte göra detsamma med Tyskland.

Hitler och nationalsocialisterna fick ett stort folkligt stöd eftersom det tyska folket inte var intresserat att leva under kommunistisk dödsterror. Jättekonstigt, eller hur.....

Det är för övrigt direkt hysteriskt att "Jewish Bolshevism" beskrivs som en "canard" eller "konspirationsteori" på Wikipedia. All fakta finns tillgänglig. Winston Churchill och Hilaire Belloc medger det öppet i texter och citat hur judarna var väldigt överrepresenterade i det kommunistiska maktövertagandet i Ryssland.
Citera
2017-08-29, 22:16
  #67
Medlem
TallySticks avatar
Del 3 av serien Europa - The Last Battle ger en rättvis bild av Hitler och mellankrigstidens Tyskland.

https://www.youtube.com/watch?v=Pol0zyH2klA

Hitlers reformer var givetvis väldigt bra för Tyskland och dess medborgare fram till 1939. Sen slog det dock slint i huvudet på honom via invasionen av Polen, tyvärr. Ingen har gjort mer skada för nationalismen än vissa som sa att de just var nationalister. Gropen är djup och det är svårt att gräva sig ur den idag.
Citera
2017-10-03, 11:12
  #68
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av TallyStick
Del 3 av serien Europa - The Last Battle ger en rättvis bild av Hitler och mellankrigstidens Tyskland.

https://www.youtube.com/watch?v=Pol0zyH2klA

Hitlers reformer var givetvis väldigt bra för Tyskland och dess medborgare fram till 1939. Sen slog det dock slint i huvudet på honom via invasionen av Polen, tyvärr. Ingen har gjort mer skada för nationalismen än vissa som sa att de just var nationalister. Gropen är djup och det är svårt att gräva sig ur den idag.

Nej Hitlers reformer var amatörmässiga, jag har läst en bok om Hitlers ekonomiska politik och Tyskland startade kriget 1939 på grund av att Tyskland var ekonomiskt bankrutt, egentligen skulle kriget enligt Hitlers planer dras igång under 1940-talet, men invasionen av Polen blev ett fiasko, England trodde inte på lögnen att Polackerna hade försökt invadera Tyskland, glöm inte att det var utklädda tyska soldater som anföll ovetande tyskar.

Ekonomin då, jo det var låglönetänk, låga skatter så Tyskland fick inte in pengar från vanligt folk att genomföra reformerna, alla fackföreningar hade stoppats och alla deras ekonomiska lönesättningar sänkts till ett minimum.
1935 kom det in pengar via stölder från rika judar, samtidigt las det ofantliga pengar på krigsapparaten.
Autobahn byggdes inte av fredliga avsikter utan för att transportera tanks.

Jag har släkt i Tyskland som berättat hur usel ekonomi vanligt folk hade det under Hitlertiden, varor blev dyrare och lönerna lägre.

De som fick det bra var medelklassen, men arbetarklassen var mycket större och där var nöden stor under hela 30-talet.
Citera
  • 5
  • 6