• 868 online
  • 1 146 808 medlemmar
  • 59 362 443 inlägg

Football Leaks - fotbollen har fått sitt eget Wikileaks

flashback.se

Den portugisiska webbplatsen "Football Leaks" avslöjar fotbollsstjärnornas verkliga prislapp, genom att publicera olika kontrakt i fotbollsvärlden. Webbplatsen har sina servrar i Ryssland, men har redan efter mindre än en vecka på nätet skapat stor uppmärksamhet i fotbollsvärlden.

Läs hela artikeln
2015-10-04, 13:43
  #1
Medlem
st0ckiss avatar
Känns det här verkligen som något nödvändigt? Att toppidrottare får hutlösa summor för sina små insatser är väl rätt känt redan, men vem bryr sig om de får 10 eller 40 miljoner?

Vill någon betala såna sjuka summor för personer vars förmåga att prestera i annat än idrott är noll, låt de då göra det. "Stjärnorna" är ju riktiga stjärnor och skulle förmodligen inte kunna bli något annat i livet än just "stjärnor".

Att behöva ta det så långt som att skapa ett eget "Wikileaks" känns mer som ett PR-jippo.
Citera
2015-10-04, 20:40
  #2
Medlem
Fjodorovs avatar
Fotbollen är rutten. Det går inte att komma ifrån, så det är bara bra att någon börjar nysta i den för annars är det väldigt mycket locket på när det kommer till en miljardindustri som världsfotbollen har blivit.
Citera
2015-10-05, 07:29
  #3
Medlem
rotfrukts avatar
Att fotbollsspelare tjänar oförtjänt mycket vet man ju redan. Ingenting man höjer ögonbrynen för direkt.
Dock hade det varit intressant om de går på djupet och publicerar alla mutor och fotbollspamparnas löner.

Att en idrottare tjänar brutala summor på sin hobby är en sak. När en Massa kostymnissar ser en chans att roffa åt sig av pengar utan att egentligen göra något är det inte okej.
Citera
2015-10-05, 19:55
  #4
Medlem
zizacons avatar
Det är ganska intressant dock för alla som är intresserade för hur det går till i fotbollsvärlden, om man tittar lite. Mangalas kontrakt med Porto ligger uppe till exempel, som är 18 sidor långt. Jag noterade till exempel att klubben åtar sig att betala försäkringar som gör att även om han blivit påkörd på gatan dagen efter så hade han eller hans anhöriga inte varit fattiga direkt. Det är inte utan att man undrar hur Diabys kontrakt såg ut mot slutet

Noterbart är också hur korta och konkreta själva transferkontrakten kan vara. Falcaos (en av de då hetaste spelarna) övergång till Monaco ser ut som någon som säljer en bil på blocket. Här är övergångssumman, här är bankkontot, släng över lite under en halv miljard det och det datumet, och så är det klart. Det är lite surrealistiskt.
Citera
2015-10-05, 22:42
  #5
Medlem
JayGatsbys avatar
På tal om Leaks så kom jag att tänka på Sverigescenens avslöjande om Robert Laul som en vidrig alkis till sportreporter.
Sägs även att avslöjande om Laul och kommentarer kring Zlatan är på ingång.

www.sverigescenen.com
Citera
2015-10-06, 15:03
  #6
Moderator
mishimas avatar
Alla granskningar av Jorge Mendes är till godo. Han är kanske den agenten i fotbollsvärlden med allra största makt. En person som styr fotbollsvärlden lite i tysthet. Han är riktigt lömsk och skum.
__________________
Senast redigerad av mishima 2015-10-06 kl. 15:06.
Citera
2015-10-06, 21:33
  #7
Medlem
4522s avatar
Det mest anmärkningsvärda är ju hur mycket pengar Jorge Jesus tjänar per år i Sporting. Helt hiskeliga summor. Det var alltså det som krävdes för att hålla kvar honom i Portugal, för Mendes var ganska tydlig med att han trodde på utlandet innan det blev av.

Det är dock rätt uppenbart att det är fotbollspolitiska motiv bakom den här "läckan". Det känns otroligt att det skulle vara någon godhjärtad aktivist som suttit hemma och knackat lite. Hur märkligt det än låter, så skulle jag inte bli förvånad om det är Jorge Mendes själv som läckt det här via någon satellit eller mellanhand. Nu när det börjat hetta till kring TPO och med alla förbundsjurister som börjat grotta i det, får tredjepartsägarna nog lite kalla fötter och vill rensa upp. Genom att läcka ut skumraskaffärer, borde man vid en eventuell rättegång, kunna hävda att åklagaren blivit ledd till bevisen via en illegal publicering. Då bör de tappa i bevisvärde. Den stora andelen dokument med Sporting-koppling pekar ju annars på att det förmodligen är från Porto eller Benfica-håll. Jag vet från vänner att det är väldigt mycket folk kring Porto, som har jävligt god insyn i klubben, trots att dom inte borde ha det.
__________________
Senast redigerad av 4522 2015-10-06 kl. 21:45.
Citera