2020-05-13, 17:05
  #313
Medlem
spoilers avatar
"Nu ska Migrationsverket göra en första bedömning i ärendet. Ett eventuellt beslut om utvisning kan sedan överklagas till regeringen. Därefter kan regeringen begära en muntlig förhandling i Migrationsöverdomstolen.
Örebroaren häktades 2015 misstänkt för att ha rekryterat personer till terrororganisationen IS. Förundersökningen lades senare ner, eftersom brott inte kunde styrkas."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/or...re-kan-utvisas
Citera
2020-06-30, 20:05
  #314
Medlem
vinpetrols avatar
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/or...re-ska-utvisas

Citat:
Den man från Örebro som togs i förvar efter en Säpoinsats tidigare i våras ska utvisas. Det beslutade Migrationsverket i fredags. Örebroarens advokat säger till SVT Nyheter Örebro att hans klient kommer att överklaga beslutet.
Citera
2020-10-17, 15:32
  #315
Medlem
Tror ni man kan begära ut handlingar kopplade till ett ärende som detta? Hur går man isåfall till väga?
Citera
2021-03-30, 19:47
  #316
Medlem
Ska utvisas till Irak:

Citat:
Han har tidigare varit häktad misstänkt för terrorrekrytering men fallet ledde aldrig till åtal. Förra våren sattes han i förvar efter att Säpo ansökt om att han ska utvisas med hänsyn till rikets säkerhet. Regeringen fattade nyligen det slutgiltiga utvisningsbeslutet och denna gång föreligger inte verkställighetshinder. Ahmed har suttit förvarstagen i avskildhet på säkerhetsavdelning i närmare ett år.

Ahmed Abdulkarim Ahmed Ahmed beviljades tillfälligt uppehållstillstånd som kvotflykting i november 1996 och permanent uppehållstillstånd knappt ett år senare. De senaste 18 åren har han levt i Örebro.

Ahmed har varit verksam som imam bland annat vid Eskilstuna, Västerås och Örebro moskéer och har i en rad föreningar hållit föreläsningar för ungdomar om islam.

Sedan förra våren sitter 51-årige Ahmed i förvar i väntan på utvisning till Irak.
---
Enligt åklagaren hade han förmått ”ett betydande” antal personer att resa till Syrien för att begå terrorhandlingar. Rekryteringen skulle ha skett från hösten 2014 till våren 2015.”

https://doku.nu/2021/03/30/tidigare-...n-ska-utvisas/
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback