Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
  • 1
  • 2
2015-04-27, 17:15
  #1
Medlem
Hej!

Har tänkt boka resa med tjejen till Marocko, har massa polare och kollegor som har varit där på sistone och säger att det är skit bra, det känns som att landet har blivit jätte populär. Har ni varit där? vilken stad ska man välja?
Citera
2015-04-27, 17:20
  #2
Medlem
Ja då har vi fått olika information från anhöriga/vänner/arbetskamrater som varit där.

De jag känner säger (för att sammanfatta lite grovt) att en resa räcker.

Nu har jag inte varit där själv, men ska bli kul att se vad andra här säger.
Citera
2015-04-27, 18:13
  #3
Medlem
Sebzors avatar
Nej landet är inte jätte populärt. All statistik pekar på andra hållet. Under den så kallade arabiska våren sjönk resorna till Nordafrika markant. Resebolag som Apollo och Fritidsresor tappade stora investeringar och var tvungna att betala tillbaka pengar till resenärer som hellre valde säkerheten på Gran Canaria.

För övrigt:
1) Marockanerna är riktigt jobbiga. Bokstavligt talat kommer dem dra i dig för att få in dig i deras butik.

2) Man tar inte med sin flickvän till ett arabland - så fort du tittar bort är araberna framme och raggar och kladdar.

3) Visserligen finns det fina stränder och dylikt, men ska du ut på en utflykt utanför turistområdena så finns risken att bli kidnappad av diverse terrorsekter.

4) Matkulturen är inget vidare, så där har du inget att hämta.

Generellt sett, vad är du ute efter på din semester?
Är det bara fint väder, fina stränder och billig shopping med falska märkeskläder så finns det väldigt många bättre val.
Citera
2015-04-27, 19:13
  #4
Medlem
BernardLoutres avatar
Ett litet råd baserad på personlig erfarenhet: Håll er borta från Tangier, där är de extra jobbiga och det vill inte säga lite det.
Citera
2015-04-30, 11:37
  #5
Medlem
Jag citerar inlägg från mig från en annan post:
"Vilka konstiga åsikter du och även andra har. Jag känner Marocko rätt så bra och håller inte med nästan inget inlägg. Ingen våldtar tjejer osv. Marockaner är ett trevligt folk, dessutom de flesta är berber och inte araber."

Maten är gott! Själva landet är underbart både städer och landskapet. Tangier är riktig intressant stad. Men det är ju klart, mycket beror på hur man uppför sig själv där. Om man är ingorant, nonchalant, överlägsen så det är ju klart att folk märker sådant och anpassar sig till det. Du får tillbaka vad du gör själv, sägs det.
Citera
2015-04-30, 11:40
  #6
Medlem
just ja, glömde svara till Adam - hur länge planerar du att vara där, vad tycker du om - städer eller natur? Hur vill du resa där, hyra en bil eller använda bussar osv?
Citera
2015-05-01, 22:45
  #7
Medlem
submariners avatar
Hej,

Har nyligen spenderat en helg i Marrakech - trevlig stad där det nya tydligt möter det gamla. Inte överdrivet mycket turister, inga explosioner av otäcka dofter och vettigt prisläge (iaf. om man håller sig borta från de turistanpassade restaurangerna). Färskpressad apelsinjuice för 5-10 kr. glaset är en höjdare i värmen

Det som står på minussidan i mina ögon är alla försök från random people att blåsa dig - folk som står i gathörn, pekar och säger "Market is that way" och pekar åt helt fel håll. Dessutom många som är din bästis i gränder och torg men efter att ha fått sina förslag ignorerade gärna slänger iväg ett "Fucking tourist" eller liknande i ryggen på dig...

Känns som att stan är populär mest för att resebolagen söker nya spännande alternativ - föreslår att du åker till Istanbul istället
Citera
2015-05-04, 20:43
  #8
Medlem
Nu är vi tillbaka, vi har varit i Casablanca och Marrakech , det var ju perfekt, inget att klaga på, verkligen värt. Förväntade mig inte att det skulle vara så västerländsk och modern.
Citera
2015-05-04, 21:39
  #9
Medlem
Himmler!s avatar
Marknaden i Marrakesh är helt klart en upplevelse. I Tangier stannade jag bara någon timme. Essaouira är fint, men vattnet är tyvärr väldigt kallt. Sedan åkte vi runt i Atlasbergen och sov en natt i öknen. Marocko är ok, och maten är god. Människorna är trevliga, men det stämmer tyvärr att försäljare kan vara väldigt påflugna. En svensk tjej som jag träffade därnere fick ofta frågan "do you wanna fuck" på stranden, men något värre än så hände inte. Marocko är ett rätt sekulariserat muslimskt land utan slöjtvång och liknande saker.
__________________
Senast redigerad av Himmler! 2015-05-04 kl. 21:44.
Citera
2015-05-05, 22:54
  #10
Medlem
Adam, det var roligt att du tyckte om det Ta och åk längre bort från Marrakech nästa gång, till landet, det är jätte fint där. Vackert landskap, mycket att se och uppleva också.
Citera
2015-05-05, 23:27
  #11
Medlem
Himmler!s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Khamlia
Adam, det var roligt att du tyckte om det Ta och åk längre bort från Marrakech nästa gång, till landet, det är jätte fint där. Vackert landskap, mycket att se och uppleva också.


Marocko är väldigt fint. Får man fråga om du själv härstammar därifrån?
Citera
2015-05-07, 14:18
  #12
Medlem
jodå, det får du Från förre detta Tjeckoslovakien Men trots det älskar jag Marocko och mest öknen där som är underbar.
Citera
  • 1
  • 2
Denna tråd visas även på Travel Forum:
http://www.travelforum.se/f2560441

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback