• 11 075 online
  • 1 202 658 medlemmar
  • 62 228 435 inlägg
  • 1
  • 2
2014-12-05, 18:06
  #1
Medlem
Porsennas avatar
Flera politiska aktörer träffades idag för en paneldebatt om Sverigedemokraterna på Studieförbundet Näringsliv och Samhälle. Deltagare i debatten förutom Lars var den förre S-ledaren Mona Sahlin samt statsvetarna Tommy Möller och Katarina Barrling.

"I en diskussion om hur SD ska bemötas i riksdagen drog före detta FP-ledaren Lars Leijonborg en oväntad parallell till Nazityskland.
– Var det fel av Hitler att bygga motorvägar? frågade han sig."

Sedan tillade han: "– Om Sverigedemokraterna märkligt nog skulle hamna på en riktig ståndpunkt på något politikområde, ska man inte kunna ha samråd där heller? Låt mig sträcka mig så långt och säga att jag tycker att det är en intressant fråga.

Men Hitler-referensen gick inte hem hos Mona Sahlin.

– Jag förstod inte det där med Hitler och motorvägen måste jag säga, svarade hon Leijonborg."

Efter paneldebatten förklarade Leijonborg för SVD att han med Hitler-jämförelsen ville peka på att även "avskyvärda" partier kan komma med förslag som kan vara bra för samhället.

Tycker ni att Lars Leijonborg använde ett bra exempel och väckte en diskussion om praktiska problem som kan uppkomma?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/le...ar_4167151.svd
__________________
Senast redigerad av Porsenna 2014-12-05 kl. 18:09.
Citera
2014-12-05, 18:11
  #2
Medlem
RogerRogers avatar
Det är bra med en lite försonande ton som omväxling, men Hitler-referenserna är samtidigt rätt tröttsamma vid det här laget.
Citera
2014-12-05, 18:14
  #3
Medlem
retrospectives avatar
Lite krasst kanske. Hade jag varit SD:are så skulle jag säkert tagit åt mig på något sätt, eller blivit irriterad, eftersom frågan indirekt tangerar SD med Hitler (eller nazismen). Men det är väl onödigt. Sedan gillar jag inte att folk måste ta till sådana här liknelser istället för att bara säga vad de har på hjärtat. Klarspråk är så jävla svårt för politiker.
Citera
2014-12-05, 18:16
  #4
Medlem
lm5711s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av RogerRoger
Det är bra med en lite försonande ton som omväxling, men Hitler-referenserna är samtidigt rätt tröttsamma vid det här laget.

Jag tolkade det inte som att Leijonborg menade att SD är nazister. Han menade snarare att även det mest avskyvärda parti kan ha bra ideer ibland, så varför inte prata med SD om de saker man är överens om?

Han tog även upp kärnkraften. SD och FP är för kärnkraft. Ska FP nu då rösta mot kärnkraft?
Citera
2014-12-05, 18:17
  #5
Medlem
silbersky007s avatar
Alliansen får börja bilda en ny allians med SD
Citera
2014-12-05, 18:20
  #6
Medlem
Svartskäggs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Porsenna
Men Hitler-referensen gick inte hem hos Mona Sahlin.

– Jag förstod inte det där med Hitler och motorvägen måste jag säga, svarade hon Leijonborg.
Mona Sahlin är alltså dum i huvudet.
Citera
2014-12-05, 18:23
  #7
Medlem
Enydrions avatar
Att tänkandet inte är Monas starka sida vet ju alla redan, kan hon inte bli ambassadör på Grönland eller nåt snart, snälla!
Citera
2014-12-05, 18:27
  #8
Avstängd
Fris avatar
Och KD har också definierat sig vara nazister.
Nu måste ju FP och KD i extra valet uteslutande fokusera sin kampanj på budskapet:
"VI ÄR NAZISTER, FÖRLÅT OSS!"
Och ständiga utrensningar av de mest kända och högst uppsatta folkpartisterna och kristdemokraterna kommer att prägla hela denna vinter. Den ena ledande FP/KD-nazisten efter den andre måste avslöjas och avsättas och isoleras och hatdrevas mot av sin egen partiledning. Nu när både FP och KD har definierat sig själva som framförallt nazistiska partier, så är tvättandet av denna smutsiga buk att vara det enda som dessa båda partier kan förknippas med i alla massmedia under extravalrörelsen.

Tänk att Lejonborg varit smyg-nazist hela sitt liv! Nu vet vi det. Och vad ska vi då tro om major Jan Björklund??? Han gjorde ju karriär på den nazistiska krigsorganisationen Livskvadron innan han tog makten.

Nazistiska kristdemokrater föreslår inrättandet av koncentrationsläger för att gasa ihjäl alla flyktingar:
http://www.dn.se/debatt/sa-kan-vi-go...ionspolitiken/

Vad tar nyhetsmedia och skolan för ansvar för att isolera dessa KD-nazister? Vet inte statsfinansierade AfA var de bor, att överfalla och strypa ihjäl nazister är ju självförsvar. Framåt gatans alla stormtrupper!
__________________
Senast redigerad av Fri 2014-12-05 kl. 18:36.
Citera
2014-12-05, 18:30
  #9
Medlem
Det är uteslutande svagbegåvade människor som använder ord som "nazist". Denna fixering vid att epitomisera ondska med att referera till Hitler måst få ett slut. Hitler var övervägande bra och en beundransvärd god människa.
Citera
2014-12-05, 18:33
  #10
Medlem
MADs avatar
Det är ett slitet uttryck, men positivt i den mening att den kanske löser upp ställningskriget och en riktig debatt kan ta fart.
En debatt som är svart eller vit tillför absolut ingenting. Och med lite tur kanske de integrationsproblem som trots allt finns få den uppmärksamhet som krävs.
Citera
2014-12-05, 18:34
  #11
Medlem
Det är fullt kaos i det politiska etablissemanget nu nät SD äntligen visat vad de vill. På riktigt.

Med tanke på att det är tre månader kvar till det av Löfven utannonserade nyvalet lär vi ses en hel del. Leijonborgs assimilation av Führerns "nationalsocialistiska Autobahn" är bara början.

PS Leijonborg är en idiot av gigantiska mått, även sett ur ett svenskt perspektiv. De tyska motorvägen ingick i den militära upprustningen = Keine Autobahn, kein Blitzkrieg (Inga motorvägar, inget blixtkrig).

PS2 Leijonborg kanske tror att även byggandet av järnvägsförbindelsen till Auschwitz var ett renodlat fredsprojekt?

PS Leijonborg ditt jävla svin. Logga in på Flashback så jag får ta ett snack med dig. Men det vågar du väl inte, inbiten analromantiker som du är.

_🚜_🚌_🚛_🚐_🚚_🚑_🚙_🚒_🚗_🚓_🚕_


__________________
Senast redigerad av Zugabe 2014-12-05 kl. 18:39.
Citera
2014-12-05, 18:44
  #12
Medlem
Sixts avatar
Ju fortare folk slutar använda Hitler som ett politiskt argument om Sverige desto bättre. Det visar bara på en dålig bildning inom historia.
Citera
  • 1
  • 2