2014-11-19, 07:30
  #1
Medlem
BAB7s avatar
Diana Ferch från Stralsund, Mecklenburg-Vorpommern anmäldes försvunnen den 28 Juni 2011.
Diana är född 1985 och är alltså idag 29 år, hon har smal kroppsbyggnad är 152 cm lång, har långt blont hår och blå/grå ögon.

En kort sammanfattning om Diana och hennes försvinnande:
Diana är en mycket kärleksfull person, hon är konstnärligt lagd och har målat tavlor och tecknat en hel del, vid 23 års ålder skrev hon en bok, en fantasy-roman som handlade om en pojke som levde i en värld utan krig och miljöförstöring.
Hennes konstnärliga drag beskriver även henne själv som person, hon är en varm, känslig person som gärna drömmer sig bort från vardagen.
Hennes dröm har alltid varit att livnära sig som konstnär och författare, och hon vill gärna bo på en ekologisk gård etc, hon är även vegiterian.

Hon har en son som nu är 10 år, vid försvinnandet bodde sonen mestadels hos Diana men kontakten med pappan var väldigt god, sonen bor nu hemma hos pappan.

Drömmen om att kunna försörja sig som konstnär och författare visade sig svårt, åren innan försvinnandet påbörjade Diana ett flertal utbildningar, enligt henne själv så var hon trött på att gå på socialbidrag och hon ville istället utbilda sig till ett bra yrke.
Hon påbörjade ett antal olika utbildningar, men hon hoppade alltid av dom efter hand.
I början av Juni 2011 var hon i slutet av sin utbildning till socialassistent, en dag ringer hon till sin mor och säger att hon kommer avsluta även denna utbildning med omedelbar verkan.

Hon berättar för sin mor i telefonen att hon måste "hitta sig själv", hon berättar att hon har bestämt sig för att bege sig ner i riktning mot Berlin, åka tåg och kolla på städer längs vägen och vandra i naturen.
Hon säger att hon ska vara borta i 2 veckor för att samla sina tankar.
Dagen då hon ger sig iväg, har hon en stor ryggsäck med sig, samt tält och en massa andra friluftsartiklar, hon tar tåget från Stralsund, första destination blir centralstationen i Güstrow några mil bort, här finns det sista helt säkra vittnet, en äldre herre som visade henne vägen in till centrum bla.

Hon valde att inte ta med legitimation och mobiltelefon på sin resa.

Diana hade gjort en överenskommelse med sin son, pappan och hennes bästa vän, efter 2 veckor skulle Diana ankomma till en campingplats där dom andra redan hade slagit läger.
Väntan blev dock lång för sonen, pappan och kompisen, Diana dök aldrig upp.
Där slutar alla spår, den 28 Juni 2011 anmäls hon som försvunnen.

3 år senare:
Efter ett tv-program i våras där man tog upp hennes försvinnande, ringer ett gift par till polisen och berättade att dom "med all sannolikhet" hade träffat Diana och till och med pratat lite med henne, en sporadisk och mindre konversation hade skett, detta skulle ha skett i Januari 2013, i den lilla staden Niebüll i västra Schleswig-Holstein nära ön Sylt och danska gränsen.
Enligt paret hade den unga kvinnan under deras korta konversation sagt att hon kom från Mecklenburg-Vorpommern ursprungligen och att hon hade en liten son där också.

Det finns ytterligare vittnesuppgifter som dock är av svagare bevisgrad, dessa uppgifter säger att hon eller någon som är mycket lik henne har synts till i samma geografiska område vid ett eller flera tillfälle, det ska då ha rört sig om en ung kvinna med psykiska problem, troligtvis hemlös som ska setts i området.
Sociala myndigheter och polis har inte kunnat bekräfta dessa uppgifter.

Facebook: https://de-de.facebook.com/DianaFerchVermisst

FOTO:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...b3a375b0288eeb

Vad har hänt denna unga fina människa?

Frågorna är många.

Diana är fortfarande aktivt efterlyst som försvunnen, tips lämnas till valfri Polisstation i Tyskland.
__________________
Senast redigerad av BAB7 2014-11-19 kl. 07:37.
Citera
2014-11-19, 15:53
  #2
Medlem
Skaraborg2s avatar
Diana Ferch från Stralsund försvunnen sedan i juni 2011.

Tack för en välskriven trådstart om ett mycket intressant tillika tragiskt försvinnande BAB7.

Själv har jag tyvärr inget att tillföra gällande detta för mig helt okända försvinnande.

Kan mycket väl vara så att den försvunna Diana Ferch fortfarande är i livet. Hoppas verkligen det, samt att hon då tar kontakt med sina anhöriga och då främst med hennes nu tioårige son.
Citera
2014-11-20, 12:15
  #3
Medlem
Med tanke på alla avhoppade utbildningar innan försvinnandet och även därtill isolationen i och med att lämna allt och alla, låter psykiska problem som mest troligt. Om hon hade "oturen", schizofreni.

Kan vara så att hon under de 2 veckorna, blev värre, det här med "att samla tankarna" och "finna sig själv" blev då precis tvärtom (utan rätt hjälp). Att inte ta med sig leg. och mobiltelefon, är extremt avvikande i och med sonen, det i sig tyder att något var allvarligt fel.

Tycker att det mesta tyder på en bräklig psykisk hälsa, inblandad i och orsaken till försvinnandet. Har svårt att tänka mig att hon är vid liv, om hon nu inte är så förvirrad och utan verklighetsförankring att hon möjligen finns någonstans som just hemlös, den lilla även om osannolika möjligheten finns.
Citera
2014-11-20, 16:18
  #4
Medlem
Skaraborg2s avatar
Tog inte med sig mobiltelefon och leg.

Citat:
Ursprungligen postat av mingus7
Med tanke på alla avhoppade utbildningar innan försvinnandet och även därtill isolationen i och med att lämna allt och alla, låter psykiska problem som mest troligt. Om hon hade "oturen", schizofreni.

Kan vara så att hon under de 2 veckorna, blev värre, det här med "att samla tankarna" och "finna sig själv" blev då precis tvärtom (utan rätt hjälp). Att inte ta med sig leg. och mobiltelefon, är extremt avvikande i och med sonen, det i sig tyder att något var allvarligt fel.

Tycker att det mesta tyder på en bräklig psykisk hälsa, inblandad i och orsaken till försvinnandet. Har svårt att tänka mig att hon är vid liv, om hon nu inte är så förvirrad och utan verklighetsförankring att hon möjligen finns någonstans som just hemlös, den lilla även om osannolika möjligheten finns.

Den försvunna kan mycket väl ha lidit av psykiska problem vid tiden för sitt försvinnande.

Du har helt rätt i att det var extremt avvikande att inte ta med sig sin mobiltelefon och sitt leg då hon skulle "finna sig själv".

Hon kan förstås numera vara avliden, men man hoppas ju på det bästa. Inte minst för sonens skull.
__________________
Senast redigerad av Skaraborg2 2014-11-20 kl. 16:20.
Citera
2014-11-21, 03:08
  #5
Medlem
BAB7s avatar
Uppdatering av information:

Det finns vittnesuppgifter som anses som relativt säkra i området kring Zwenzower See i Mecklenburg-Vorpommern, detta ligger ungefär i området vid den campingplats där Diana hade stämt träff med familj/vänner, iaktagelsen ska ha skett någon eller några dagar innan den dag då Diana och familjen skulle träffas på sagda camping, alltså i slutet på juni 2011.
Vittnet är ett äldre par som var ute och promenerade på en skogsstig i området.

Området kring Zwenzower See är platt med en del skog, dock ganska gles sådan, en del åkermark, gräsytor och liknande, det finns många men små sjöar.
Det finns mycket gångstigar i skogsområdet, en hel del campingplatser, vandrarhem och golfbana etc.
Området är till största delen ett naturskyddsområde och är ett mycket populärt resmål både för äldre och barnfamiljer under sommaren.

Foto - Zwenzower See:http://www.mecklenburgische-kleinsee...Havelberge.jpg

Följande talar emot att Diana dog på sin vandring/resa till campingplatsen:
Alltså, en hel del folk är här och turistar under sommarmånaderna, både i skogen och på sjöarna, enligt mitt sett att se på saken skulle det vara mycket osannolikt att Diana skulle ha blivit utsatt för brott här vid denna tiden, tidsperioden är mellan 20-25 juni.
En eventuell gärningsman måste då agera med risk för att bli upptäckt, dessutom måste både kropp, all packning, den stora ryggsäcken, tältet etc dumpas, - och inget av detta har hittats i området trots att tre år har gått, plus att området är välbesökt, geografiskt platt och glest, samt att polisen har sökt där.
Vid ett eventuellt självmord kommer frågan: Var är kroppen, packningen, den stora ryggsäcken, tältet???

Vittnesuppgifter från Schleswig-Holstein i Januari 2013:
Dessa uppgifter har polisen bedömt som "mycket trovärdiga".
Detta ska ha skett i den lilla staden Niebüll i västra Schleswig-Holstein i närheten av Sylt och danska gränsen.
I början på Januari 2013 upptäckte ett gift par en yngre kvinna på deras gräsmatta utanför deras hus i den lilla staden Niebüll, klockan var ungefär 23.00 på kvällen och det var flera minusgrader kallt vid den tidpunkten, paret gick ut och pratade med kvinnan, enligt paret verkade den okända kvinnan lite udda och betedde sig också lite märkligt.
Kvinnan sade att hon letade efter tågstationen, paret tog sin bil och körde henne till tågstationen.
Under den korta bilturen berättade kvinnan bla att hon ursprungligen kom från Mecklenburg-Vorpommern och att hon hade en liten son där också.
Paret kontaktade polisen efter ett tv-progam med Dianas försvinnande som sändes i Maj i år.

Den senaste iaktagelsen som kan vara Diana kommer även den ifrån Schleswig-Holstein.
Detta ska vara i ett mindre samhälle vid namn Friedrichstadt, endast c.a 3 mil från Niebüll.
Någon gång under sommaren 2013 ska vittne ha sett en yngre kvinna med ett signalement som stämmer in på Diana.
Vittnet säger sig ha uppmärksammat en ung blond kvinna som både genom sitt uppförande och sin klädsel verkade ha psykiska problem samt vara hemlös, bla ska den unga kvinnan haft både långa byxor på sig plus en jacka utanpå trots högsommarvärme.

Om Diana lever!
Finns en del frågor.

Kan man leva utanför samhället under så lång tid utan att Polis eller andra myndigheter gör någon form av ID-kontroll på vederbörande?

Mat och husrum: hemlösa som lever utanför samhället kan nyttja bla härbärge där dom kan övernatta och få mat, även kyrkan och DRK (tyska röda korset) står för hjälp med mat etc.
Rent "tekniskt" kan man alltså överleva i åratal på detta vis..

Vi vet också att Diana inte ville ha med sig några tekniska apparater på sin resa, det skulle bara vara hon själv och naturen, och som bekant var hennes dröm att leva i ett ekologiskt naturnära samhälle.
Där hemma innan resan lämnade hon kvar följande: Legitimation, Pass, Kreditkort, Mobiltelefon.
Hon tog med sig c.a 300 Euro i kontanter.

För att lära känna Diana och hennes personlighet lite mer, så postar jag några bilder.

Hennes fantasy-roman är nu släppt med 1000 tryckta exemplar: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...89&oe=5512ACD6

En av hennes målningar:https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...1a&oe=54DF583A

Ännu en målning:https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...26&oe=55100D74

Målning av hennes son: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...f07df6715e8856

Självporträtt? https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...69&oe=54DECBE8

En av hennes många texter/dikter:
"Ingen är lycklig
Jag vill leva, vill vara annorlunda,
vill vara lycklig, vara något speciellt.
göra något speciellt,
göra något annat"

Det senaste fotot på Diana: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...e5&oe=551279C3

Det är många frågor nu som man vill ha svar på..
__________________
Senast redigerad av BAB7 2014-11-21 kl. 03:24.
Citera
2014-11-21, 16:42
  #6
Medlem
Skaraborg2s avatar
Skulle kunna fortfarande vara i livet.

Citat:
Ursprungligen postat av BAB7
Uppdatering av information:

Det finns vittnesuppgifter som anses som relativt säkra i området kring Zwenzower See i Mecklenburg-Vorpommern, detta ligger ungefär i området vid den campingplats där Diana hade stämt träff med familj/vänner, iaktagelsen ska ha skett någon eller några dagar innan den dag då Diana och familjen skulle träffas på sagda camping, alltså i slutet på juni 2011.
Vittnet är ett äldre par som var ute och promenerade på en skogsstig i området.

Området kring Zwenzower See är platt med en del skog, dock ganska gles sådan, en del åkermark, gräsytor och liknande, det finns många men små sjöar.
Det finns mycket gångstigar i skogsområdet, en hel del campingplatser, vandrarhem och golfbana etc.
Området är till största delen ett naturskyddsområde och är ett mycket populärt resmål både för äldre och barnfamiljer under sommaren.

Foto - Zwenzower See:http://www.mecklenburgische-kleinsee...Havelberge.jpg

Följande talar emot att Diana dog på sin vandring/resa till campingplatsen:
Alltså, en hel del folk är här och turistar under sommarmånaderna, både i skogen och på sjöarna, enligt mitt sett att se på saken skulle det vara mycket osannolikt att Diana skulle ha blivit utsatt för brott här vid denna tiden, tidsperioden är mellan 20-25 juni.
En eventuell gärningsman måste då agera med risk för att bli upptäckt, dessutom måste både kropp, all packning, den stora ryggsäcken, tältet etc dumpas, - och inget av detta har hittats i området trots att tre år har gått, plus att området är välbesökt, geografiskt platt och glest, samt att polisen har sökt där.
Vid ett eventuellt självmord kommer frågan: Var är kroppen, packningen, den stora ryggsäcken, tältet???

Vittnesuppgifter från Schleswig-Holstein i Januari 2013:
Dessa uppgifter har polisen bedömt som "mycket trovärdiga".
Detta ska ha skett i den lilla staden Niebüll i västra Schleswig-Holstein i närheten av Sylt och danska gränsen.
I början på Januari 2013 upptäckte ett gift par en yngre kvinna på deras gräsmatta utanför deras hus i den lilla staden Niebüll, klockan var ungefär 23.00 på kvällen och det var flera minusgrader kallt vid den tidpunkten, paret gick ut och pratade med kvinnan, enligt paret verkade den okända kvinnan lite udda och betedde sig också lite märkligt.
Kvinnan sade att hon letade efter tågstationen, paret tog sin bil och körde henne till tågstationen.
Under den korta bilturen berättade kvinnan bla att hon ursprungligen kom från Mecklenburg-Vorpommern och att hon hade en liten son där också.
Paret kontaktade polisen efter ett tv-progam med Dianas försvinnande som sändes i Maj i år.

Den senaste iaktagelsen som kan vara Diana kommer även den ifrån Schleswig-Holstein.
Detta ska vara i ett mindre samhälle vid namn Friedrichstadt, endast c.a 3 mil från Niebüll.
Någon gång under sommaren 2013 ska vittne ha sett en yngre kvinna med ett signalement som stämmer in på Diana.
Vittnet säger sig ha uppmärksammat en ung blond kvinna som både genom sitt uppförande och sin klädsel verkade ha psykiska problem samt vara hemlös, bla ska den unga kvinnan haft både långa byxor på sig plus en jacka utanpå trots högsommarvärme.

Om Diana lever!
Finns en del frågor.

Kan man leva utanför samhället under så lång tid utan att Polis eller andra myndigheter gör någon form av ID-kontroll på vederbörande?

Mat och husrum: hemlösa som lever utanför samhället kan nyttja bla härbärge där dom kan övernatta och få mat, även kyrkan och DRK (tyska röda korset) står för hjälp med mat etc.
Rent "tekniskt" kan man alltså överleva i åratal på detta vis..

Vi vet också att Diana inte ville ha med sig några tekniska apparater på sin resa, det skulle bara vara hon själv och naturen, och som bekant var hennes dröm att leva i ett ekologiskt naturnära samhälle.
Där hemma innan resan lämnade hon kvar följande: Legitimation, Pass, Kreditkort, Mobiltelefon.
Hon tog med sig c.a 300 Euro i kontanter.

För att lära känna Diana och hennes personlighet lite mer, så postar jag några bilder.

Hennes fantasy-roman är nu släppt med 1000 tryckta exemplar: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...89&oe=5512ACD6

En av hennes målningar:https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...1a&oe=54DF583A

Ännu en målning:https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...26&oe=55100D74

Målning av hennes son: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...f07df6715e8856

Självporträtt? https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/...69&oe=54DECBE8

En av hennes många texter/dikter:
"Ingen är lycklig
Jag vill leva, vill vara annorlunda,
vill vara lycklig, vara något speciellt.
göra något speciellt,
göra något annat"

Det senaste fotot på Diana: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/...e5&oe=551279C3

Det är många frågor nu som man vill ha svar på..

Ja det är många frågor man önskar få svar på.

Mycket intressant försvinnande. Dessa vittnesmål av att ha sett den försvunna kvinnan är också mycket intressanta. Framför allt dessa uppgifter som polisen anser vara mycket trovärdiga från januari och sommaren 2013. Var detta Diana Ferch, så kan hon mycket väl vara i livet ännu.

Jag tror detta är fullt möjligt att man kan leva under åratal utanför samhället utan att polis och samhället får tag på en försvunnen person. Det beror mycket på hur en sådan har valt att leva sitt liv. Vet inte hur det ser ut i Tyskland men i t. ex. USA har man mycket goda möjligheter att undgå samhällets "radar" - t. o. m. som dödförklarad. Även i Sverige som är ett litet land går det men är naturligtvis svårare.

(FB) Den dödförklarade mördaren och kidnapparen Thomas Sanders, USA.

Jag tror att just denna kvinna som, i a f då hon försvann, ville leva i ett ekologiskt naturnära samhälle skulle ha haft alla möjligheter att leva på ett sådant sätt utan att dra till sig polisens uppmärksamhet.

En ganska stor summa hon hade med sig då hon försvann. Hon hade ju med sig dessutom ett tält, en välfylld stor ryggsäck samt ytterligare packning.

Jag undrar om hon kan ha planerat ett tag för att få leva på det sätt hon önskade? Hon tog inte med sig vare sig legitimation, pass, kreditkort eller mobiltelefon. Mobiltelefon och kreditkort kan med dagens teknik med lätthet spåras. Även när man använder sig av sin legitimation.

Det verkar som om kan ha uppehållit sig i gränstrakterna Danmark/Tyskland. Hon kan mycket väl ha tagit sig över gränsen till Danmark och stannat där ett slag.

Av den utmärkta beskrivning du har gjort av Diana Ferch så är det uppenbart att hon leder av psykisk ohälsa, men inte till den grad att hon inte kan ta hand om sig själv.

Det kanske mest märkliga är ändock att hon inte har tagit kontakt med sin son. Hon måste ju sakna honom tycker man. Detta tycker jag dock talar emot att hon skulle vara i livet numera.

Den dikt hon skrev säger oss ganska mycket vad hon var för slags person hon var innan försvinnandet.
__________________
Senast redigerad av Skaraborg2 2014-11-21 kl. 16:50.
Citera
2014-11-21, 21:58
  #7
Medlem
BAB7s avatar
Tack för visat intresse i tråden, Skaraborg2.

Man kan nog leva utanför samhället i ganska lång tid trots allt, det beror nog på hur man lever sitt liv.
Dom traditionella hemlösa människorna som oftast lever sitt liv på gatan och på härbärge, har ju oftast en historia av svårt drogmissbruk och/eller psykisk sjukdom.
Det är som bekant väldigt svårt för sociala myndigheter att få grepp om denna grupp i samhället.
Många hemlösa vill helt enkelt inte ta del av den hjälp som myndigheterna kan ge.

Sålänge den hemlöse inte stör den allmänna ordningen eller gör sig skyldig till brott så brukar polisen lämna dom hemlösa ifred.

Däremot vet jag att polisen i Tyskland gör mycket ID-kontroller av prostituerade, och dess kunder.


300 Euro var en ganska stor reskassa för två veckors vandring och tågåkande, dessutom tror jag att hon redan hade ett Bahncard eftersom hon saknar körkort, så kostnaden för tågresorna kan vi nog också räkna bort, matkostnaden bör ju också vara ganska liten.
Ett tält hade hon som bekant också med sig och räknade med att övernatta i detta varje natt, alltså tillkomm inga boendekostnader heller.

Enligt det tyska regelverket för Socialbidrag, gäller följande för en socialbidragstagare:
Staten betalar hyran.
Staten står för kostnaden för sjukförsäkring, läkarbesök och mediciner.
Socialbidraget för en vuxen + ett barn 6år = 746 Euro per månad, socialbidraget sätts in på bidagstagarens konto den sista dagen i månaden varje månad.

En detalj som leder till spekulationer är hennes beslut att där hemma lämna kvar kreditkort, mobiltelefon, pass och legitimation.
Att hon lämnade kvar mobilen kan ju också vara pga hon planerade att övernatta mestadels i naturen boendes i sitt tält, mobiltelefonens batteri laddas ju ganska snabbt ur och någon möjlighet att ladda mobilen i skogen finns ju inte.
Kanske hoppade hon över att ta med mobilen av praktiska skäl?

Kreditkort och pass är också dessa ganska meningslösa att ta med på en vandringstur där man till största delen befinner sig i naturen mer eller mindre.
Även om jag inte kan bekräfta det, så är jag fullständigt övertygad om att hon hade ett Bahncard (hon saknar körkort) och då behöver heller inga tågbiljetter köpas.

Däremot är en sak uppseendeväckande, och det är att en vuxen kvinna som ger sig ut på en 2 veckor lång semester inte tar med sig sin legitimation.

Många av Dianas tankar och åtaganden och hur hon är som person kan kopplas till både boken hon har skrivit och hennes övriga konstnärliga talanger.
I den 320 sidor långa boken handlar det om en liten pojke som drömmer om en värld utan krig, miljöförstöring och orättvisor, en fascinerande berättelse i en drömvärld som kan förklaras som ett mellanting mellan Harry Potter och Robin Hood.

Ibland verkar det som om Dianas verklighet blandas med föreställningar om den drömvärld som hon skriver och fantiserar om.
Att inte ta med legitimation på en resa är också ett tecken på att hon ibland inte tänker som en vuxen person.

Dianas föräldrar har kontakt med en psykolog, denne har förklarat att om det är så att Diana lever så är det inget konstigt att hon inte tar kontakt med sin son.
Enligt psykologen har Diana med all sannolikhet drabbats av psykisk ohälsa där hon inte är kapabel att se hur verkligheten ser ut, förmodligen förtränger hon att hon har lämnat sitt barn och sina föräldrar i sticket, hon skulle helt enkelt inte kunna hantera vetskapen om detta och därför kan detta helt förträngas i personens medvetande.
Psykologen menar också att det är mycket viktigt att en sådan person får den hjälp och stöd den behöver för att kunna återgå till ett normalt liv
Först måste hon dock hittas..
Citera
2014-11-22, 15:07
  #8
Medlem
Skaraborg2s avatar
Diana Ferch - fortfarande försvunnen efter 3½ år.

[quote=BAB7|51191783]Tack för visat intresse i tråden, Skaraborg2.

Man kan nog leva utanför samhället i ganska lång tid trots allt, det beror nog på hur man lever sitt liv.
Dom traditionella hemlösa människorna som oftast lever sitt liv på gatan och på härbärge, har ju oftast en historia av svårt drogmissbruk och/eller psykisk sjukdom.
Det är som bekant väldigt svårt för sociala myndigheter att få grepp om denna grupp i samhället.
Många hemlösa vill helt enkelt inte ta del av den hjälp som myndigheterna kan ge.

Sålänge den hemlöse inte stör den allmänna ordningen eller gör sig skyldig till brott så brukar polisen lämna dom hemlösa ifred.

Däremot vet jag att polisen i Tyskland gör mycket ID-kontroller av prostituerade, och dess kunder.


300 Euro var en ganska stor reskassa för två veckors vandring och tågåkande, dessutom tror jag att hon redan hade ett Bahncard eftersom hon saknar körkort, så kostnaden för tågresorna kan vi nog också räkna bort, matkostnaden bör ju också vara ganska liten.
Ett tält hade hon som bekant också med sig och räknade med att övernatta i detta varje natt, alltså tillkomm inga boendekostnader heller.

Enligt det tyska regelverket för Socialbidrag, gäller följande för en socialbidragstagare:
Staten betalar hyran.
Staten står för kostnaden för sjukförsäkring, läkarbesök och mediciner.
Socialbidraget för en vuxen + ett barn 6år = 746 Euro per månad, socialbidraget sätts in på bidagstagarens konto den sista dagen i månaden varje månad.

En detalj som leder till spekulationer är hennes beslut att där hemma lämna kvar kreditkort, mobiltelefon, pass och legitimation.
Att hon lämnade kvar mobilen kan ju också vara pga hon planerade att övernatta mestadels i naturen boendes i sitt tält, mobiltelefonens batteri laddas ju ganska snabbt ur och någon möjlighet att ladda mobilen i skogen finns ju inte.
Kanske hoppade hon över att ta med mobilen av praktiska skäl?

Kreditkort och pass är också dessa ganska meningslösa att ta med på en vandringstur där man till största delen befinner sig i naturen mer eller mindre.
Även om jag inte kan bekräfta det, så är jag fullständigt övertygad om att hon hade ett Bahncard (hon saknar körkort) och då behöver heller inga tågbiljetter köpas.

Däremot är en sak uppseendeväckande, och det är att en vuxen kvinna som ger sig ut på en 2 veckor lång semester inte tar med sig sin legitimation.

Många av Dianas tankar och åtaganden och hur hon är som person kan kopplas till både boken hon har skrivit och hennes övriga konstnärliga talanger.
I den 320 sidor långa boken handlar det om en liten pojke som drömmer om en värld utan krig, miljöförstöring och orättvisor, en fascinerande berättelse i en drömvärld som kan förklaras som ett mellanting mellan Harry Potter och Robin Hood.

Ibland verkar det som om Dianas verklighet blandas med föreställningar om den drömvärld som hon skriver och fantiserar om.
Att inte ta med legitimation på en resa är också ett tecken på att hon ibland inte tänker som en vuxen person.

Dianas föräldrar har kontakt med en psykolog, denne har förklarat att om det är så att Diana lever så är det inget konstigt att hon inte tar kontakt med sin son.
Enligt psykologen har Diana med all sannolikhet drabbats av psykisk ohälsa där hon inte är kapabel att se hur verkligheten ser ut, förmodligen förtränger hon att hon har lämnat sitt barn och sina föräldrar i sticket, hon skulle helt enkelt inte kunna hantera vetskapen om detta och därför kan detta helt förträngas i personens medvetande.
Psykologen menar också att det är mycket viktigt att en sådan person får den hjälp och stöd den behöver för att kunna återgå till ett normalt liv
Först måste hon dock hittas..[/QUOTE]

Just det! Det beror helt och hållet på hur den försvunne/försvunna lever. Så länge en försvunnen person inte begår något brott, så finns det goda möjligheter att leva på detta sätt. Eftersom Diana Ferch inte var prostituerad när hon försvann, och troligtvis inte är det nu heller, så undgår hon dessa idoga kontroller från polisen sida. Dessutom var hon vegetarian i juni 2011 och det kan vara mycket möjligt att hon fortfarande är det. Att vara vegetarian underlättar att leva på det sätt hon troligtvis själv valt av egen fri vilja. Att leva av vad jorden ger.

Ett Bahncard antar jag är ett tågkort. Vare sig hon hade ett månads- eller årskort när hon försvann, så måste hon under dessa ca 3½ år som nu har gått förnyat detta vid ett antal tillfällen. Ett sådant lär hon nog fortfarande ha för att kunna ta sig fram. Det gifta paret vars uppgifter anses av polisen som mycket trovärdiga påträffade ju en yngre blond kvinna som letade efter tågstationen kan tyda på detta.

Att den försvunna inte tog med sig någon som helst ID-handling kan ev. tyda på att hon ansåg sig inte behöva någon sådan under dessa två veckor. Om hennes försvinnande var planerat av henne själv innan, vilket jag tror, kan detta ev. tyda på att hon ville leva ett liv nära naturen där hon inte ansåg sig behöva någonting av detta som hon inte tog med sig. Hon ville s. a. s. leva "utanför" samhället. Den försvunna måste redan i juni 2011 lidit av mental ohälsa.

Jag undrar vad hennes stora och välfyllda ryggsäck innehöll? Visste vi detta så skulle det säga oss en hel del. Jag antar att hon hade med sig en sovsäck?

Har inte en aning om hur systemet i Tyskland är. Vet ingenting om landets bidragssystem men jag antar att något socialbidrag kan hon aldrig ha erhållit från den tyska staten. Det skulle då antar jag upptäckas med en gång att hon är anmäld som försvunnen.

Ja, först måste hon dock hittas - om hon fortfarande är i livet, vilket jag tror, för att kunna erhålla den behandling hon helt klart är i behov av. Jag tror emellertid, att en person som hon verkar vara, så kommer det att bli mycket svårt att få tag på henne tyvärr.
__________________
Senast redigerad av Skaraborg2 2014-11-22 kl. 15:22.
Citera
2014-11-22, 23:56
  #9
Medlem
BAB7s avatar
Korrigering av datum

Diana åkte med tåget från centralstationen i Stralsund den 27 Juni 2011.

Samma dag anländer hon till Güstrow, här vill hon gå till centrum för att ta titt på den gamla stadskärnan i staden, hon frågar en äldre herre efter vägen och denne föreslår att dom båda kan gå tillsammans, dom slår följe och promenerar mot centrum.

Det är en fin sommardag och efter tio minuters promenad har dom kommit fram till Güstrows slott, där vill Diana sätta sig på gräset i slottsträdgården och skriva ett vykort till sin son, därefter ber Diana om att få låna mobiltelefonen för ett kortare samtal, hon ringer till sin sons pappa för att vara säker på var deras son skulle befinna sig under dessa två veckor, anledningen var att hon ville adressera vykortet till den adress där sonen var.
Diana lämnade sonen hemma hos en släkting dagen innan och det var väl lite oklart om han skulle bo där under dom kommande två veckorna eller kanske hos pappan eller hos hennes föräldrar, som bekant hade Diana vårdnaden om sonen, mobilsamtalet är spårat och dokumenterat.

Diana hade en överenskommelse med familjen och en kompis om att träffas på campingplatsen Mirower See den 11 Juli 2011.
Diana dök aldrig upp, familjen var tvungen att efter någon dag packa ihop sina tält och bege sig hemmåt, utan att ha hört ett något från Diana.

Efter hemkomsten diskuterade familjen och försökte dra sig till minnes vad Diana hade sagt innan resan, orsaken till resan var ju att hon behövde ha tid för sig själv och vara ensam i naturen.
Kanske tycke Diana att hon behövde vara själv några dagar till? -familjen avvaktade därför ytterligare några dagar för att se om hon helt enkelt kom hem eller hörde av sig.
Dagarna gick till en vecka och inget hände, den 19 Juli 2011 anmäler hennes föräldrar henne som försvunnen.

Bahncard
Ett Bahncard är ett tågkort som man kan köpa med en giltlighetstid på max 12 månader, sen åste det förnyas. Ett Bahncard kan vara ett rabattkort eller den dyraste varianaten som innebär att man har helt fritt resande, finns olika former av Bahncard och vissa gäller även tunnelbana/S-tåg och buss.
En intressant detalj är att ett Bahncard har vissa likheter med en legitimationshandling.http://www.touristik-aktuell.de/uplo...Web_220409.jpg

När det gäller utbetalningen av socialbidraget så får man väl räkna med att det möjligtvis hann att sättas in på kontot även den siste juli innan socialen fick information om att vederbörande är anmäld försvunnen, anmälan gjordes ju den 19:e, därefter bör vidare utbetalningar ha blivit stoppade.
Eftersom resan påbörjades den 27 Juni bör Socialen ha hunnit överföra 2 utbetalningar som då Diana inte kan ha tagit ut? Hon tog ju varken leg eller bankomatkort ed sig.
Saldot på kontot borde alltså den siste juli 2011 uppgå till minst 1500 Euro! (746+746 euro).
Men dessa pengar kan hon ju omöjligt ha kommit åt!

Uppväxt och boende:
Diana är född den 15 Mars 1985 i Rostock, i början på 90-talet flyttade familjen till Schleswig-Holstein (till vilken stad vet jag ej) , några år senare flyttar familjen tillbaka till Mecklenburg-Vorpommern.
Idag bor föräldrarna i ett hus på Rügen i den lilla byn Garz/Rügen, Diana hade en lägenhet i centrala Stralsund, en 2:a där hon bodde med sin son, avståndet till föräldrarnas hem är knappt 2 mil.
Enligt socialtjänsten finns inga utredningar om Diana eller anmärkningar på vårdnaden om sonen.

Ryggsäcken ska vara av modell större, grön till färgen och med svarta detaljer, det ska handla om en sk. vandringsryggsäck av märket Mammut, ganska dyr sak med priser från 1000 kronor och uppåt, innehållet känner jag inte till, däremot hade som bekant även ett tält med sig.

Uppdatering av detaljer från Niebüll, Schleswig-Holstein i Januari 2013
Som jag tidigare skrev så tar polisen denna observation på mycket stort allvar, och det förstår jag nu när jag nu har tagit reda på ytterligare en ytterst märklig detalj.
Som bekant dök plötsligt en okänd ung kvinna upp hemma hos ett gift par på deras gräsmatta utanför deras hus i den lilla staden Niebüll en sen Januarikväll vid kl.23.

Paret skjutsade ju kvinnan till tågstationen och under den kosta bilfärden sade kvinnan att hon ursprungligen kom från Mecklenburg-Vorpommern och hade även en son där.
Enligt paret som polisen anser vara trovärdiga, ska den okända unga kvinnan ha sagt ytterligare en mycket anmärkningsvärd sak, nämligen att hon egentligen skulle ha träffat sina vänner på en campingplats vid Mirower See tidigare men hoppade över detta!

Jag tror vi skulle få svar på en del frågor om vi visste hur Dianas psykiska hälsa var samt hennes tankar och funderingar innan hon påbörjade resan, och sen även under resans gång.
Kom hon på andra tankar under resans gång?
Vad var orsaken till denna hastigt påkomna resa?
Citera
2014-11-23, 17:50
  #10
Medlem
Skaraborg2s avatar
BahnCard - ser ut som en legitimationshandling.

Citat:
Ursprungligen postat av BAB7
Korrigering av datum

Diana åkte med tåget från centralstationen i Stralsund den 27 Juni 2011.

Samma dag anländer hon till Güstrow, här vill hon gå till centrum för att ta titt på den gamla stadskärnan i staden, hon frågar en äldre herre efter vägen och denne föreslår att dom båda kan gå tillsammans, dom slår följe och promenerar mot centrum.

Det är en fin sommardag och efter tio minuters promenad har dom kommit fram till Güstrows slott, där vill Diana sätta sig på gräset i slottsträdgården och skriva ett vykort till sin son, därefter ber Diana om att få låna mobiltelefonen för ett kortare samtal, hon ringer till sin sons pappa för att vara säker på var deras son skulle befinna sig under dessa två veckor, anledningen var att hon ville adressera vykortet till den adress där sonen var.
Diana lämnade sonen hemma hos en släkting dagen innan och det var väl lite oklart om han skulle bo där under dom kommande två veckorna eller kanske hos pappan eller hos hennes föräldrar, som bekant hade Diana vårdnaden om sonen, mobilsamtalet är spårat och dokumenterat.

Diana hade en överenskommelse med familjen och en kompis om att träffas på campingplatsen Mirower See den 11 Juli 2011.
Diana dök aldrig upp, familjen var tvungen att efter någon dag packa ihop sina tält och bege sig hemmåt, utan att ha hört ett något från Diana.

Efter hemkomsten diskuterade familjen och försökte dra sig till minnes vad Diana hade sagt innan resan, orsaken till resan var ju att hon behövde ha tid för sig själv och vara ensam i naturen.
Kanske tycke Diana att hon behövde vara själv några dagar till? -familjen avvaktade därför ytterligare några dagar för att se om hon helt enkelt kom hem eller hörde av sig.
Dagarna gick till en vecka och inget hände, den 19 Juli 2011 anmäler hennes föräldrar henne som försvunnen.

Bahncard
Ett Bahncard är ett tågkort som man kan köpa med en giltlighetstid på max 12 månader, sen åste det förnyas. Ett Bahncard kan vara ett rabattkort eller den dyraste varianaten som innebär att man har helt fritt resande, finns olika former av Bahncard och vissa gäller även tunnelbana/S-tåg och buss.
En intressant detalj är att ett Bahncard har vissa likheter med en legitimationshandling.http://www.touristik-aktuell.de/uplo...Web_220409.jpg

När det gäller utbetalningen av socialbidraget så får man väl räkna med att det möjligtvis hann att sättas in på kontot även den siste juli innan socialen fick information om att vederbörande är anmäld försvunnen, anmälan gjordes ju den 19:e, därefter bör vidare utbetalningar ha blivit stoppade.
Eftersom resan påbörjades den 27 Juni bör Socialen ha hunnit överföra 2 utbetalningar som då Diana inte kan ha tagit ut? Hon tog ju varken leg eller bankomatkort ed sig.
Saldot på kontot borde alltså den siste juli 2011 uppgå till minst 1500 Euro! (746+746 euro).
Men dessa pengar kan hon ju omöjligt ha kommit åt!

Uppväxt och boende:
Diana är född den 15 Mars 1985 i Rostock, i början på 90-talet flyttade familjen till Schleswig-Holstein (till vilken stad vet jag ej) , några år senare flyttar familjen tillbaka till Mecklenburg-Vorpommern.
Idag bor föräldrarna i ett hus på Rügen i den lilla byn Garz/Rügen, Diana hade en lägenhet i centrala Stralsund, en 2:a där hon bodde med sin son, avståndet till föräldrarnas hem är knappt 2 mil.
Enligt socialtjänsten finns inga utredningar om Diana eller anmärkningar på vårdnaden om sonen.

Ryggsäcken ska vara av modell större, grön till färgen och med svarta detaljer, det ska handla om en sk. vandringsryggsäck av märket Mammut, ganska dyr sak med priser från 1000 kronor och uppåt, innehållet känner jag inte till, däremot hade som bekant även ett tält med sig.

Uppdatering av detaljer från Niebüll, Schleswig-Holstein i Januari 2013
Som jag tidigare skrev så tar polisen denna observation på mycket stort allvar, och det förstår jag nu när jag nu har tagit reda på ytterligare en ytterst märklig detalj.
Som bekant dök plötsligt en okänd ung kvinna upp hemma hos ett gift par på deras gräsmatta utanför deras hus i den lilla staden Niebüll en sen Januarikväll vid kl.23.

Paret skjutsade ju kvinnan till tågstationen och under den kosta bilfärden sade kvinnan att hon ursprungligen kom från Mecklenburg-Vorpommern och hade även en son där.
Enligt paret som polisen anser vara trovärdiga, ska den okända unga kvinnan ha sagt ytterligare en mycket anmärkningsvärd sak, nämligen att hon egentligen skulle ha träffat sina vänner på en campingplats vid Mirower See tidigare men hoppade över detta!

Jag tror vi skulle få svar på en del frågor om vi visste hur Dianas psykiska hälsa var samt hennes tankar och funderingar innan hon påbörjade resan, och sen även under resans gång.
Kom hon på andra tankar under resans gång?
Vad var orsaken till denna hastigt påkomna resa
?

Intressant det här försvinnandet. Hade detta försvinnande skett i Sverige, eller i övriga Norden, hade intresset varit betydligt större än det är nu.

Viktigt med så mycket rätt information som möjligt ang. en försvunnen person.

Diana Ferchs resa började alltså på centralstationen i Stralsund den 27/6 2011. Denna resa kan mycket väl hålla på än idag?

Det där en mycket intressant uppgift att den försvunna bad att få låna den äldre mannens mobil vid slottet i Güstrow. Denna dag visade hon i a f intresse för sin sons vistelseort. Hennes mentala hälsa kan mycket väl ha försämrats under dessa år hon har varit försvunnen. Var detta sista gången som hennes familj hörde av henne? Var detta det sista vykortet som hon skickade? Vad som känt är.

Jag förstår hennes föräldrars väntan med att anmäla sin dotter som försvunnen men det är ändå synd att detta tog åtta dagar innan så gjordes. Ett försvinnande är en färskvara.

Gäller ett Bahncard för ett visst område eller gäller det i hela i Tyskland? Precis som vi i Sverige har årskort på SJ. Ett S-tåg vad är det för slags tåg?

Ett BahnCard ser verkligen ut som en legitimation. Är detta kort accepterat som en legitimation i Tyskland? Troligtvis inte antar jag. Skulle ändå inte förvåna mig om detta kort skulle kunna gå att använda för att ta ut pengar från sitt konto.

Vet du om det är känt ifall någon har tagit ut pengar från hennes konto efter att familj/bekanta såg henne för sista gången? Hennes socialbidrag kom troligtvis att sättas in även för juli månad 2011. Däremot så kan mycket väl bidraget för augusti ha stoppats men helt säkra kan vi inte vara.

Det skulle också vara intressant att få reda på vad för slags BahnCard den försvunna hade i slutet av juni 2011.

Ryggsäcken är verkligt intressant av modell större. Kan ha rymts en hel del i denna. Sovsäck eller liggunderlägg lär hon säkerligen haft med sig. Samma sak med hygienartiklar. Hon skulle ju i a f bo två veckor i sitt tält. Tyvärr är innehållet i hennes ryggsäck okänt. Vi kan enbart spekulera.

Med största sannolikhet, så var det Diana Ferch som detta gifta par stötte på på sin gräsmatta i staden Niebüll i Schleswig-Holstein i januari 2013. Då framförallt med tanke på vad hon hade berättat om sina vänner på campingplatsen som väntade på henne och som hon struntade i.

Jag tror att hon redan innan resan hade gått i dessa tankar att få leva nära naturen utanför samhället. Mycket möjligt att detta levnadssätt kan ha förstärkts ytterligare under den tid som nu har gått.

Svårt att gissa var hon idag skulle kunna hålla till om vi tror att hon befinner sig bland de levandes antal. Personligen skulle jag gissa på de norra delarna av Tyskland och i de södra delarna av Danmark.
__________________
Senast redigerad av Skaraborg2 2014-11-23 kl. 18:11.
Citera
2014-11-24, 05:28
  #11
Medlem
BAB7s avatar
Senaste dokumenterade kontakterna i detalj

Den 26 Juni 2011 ringer Diana hem till sina föräldrar, modern svarar och dom båda har ett väldigt kort samtal, Diana är väldigt bestämd under detta samtal och vill bara meddela att hon tänker avsluta sina studier med omedelbar verkan och ge sig iväg på en 2 veckors vandringsresa genom Mecklenburg-Vorpommern.
Modern blir överraskad och chockad över Dianas plötsliga infall och ber henne att lugna ner sig och tänka igenom detta, hon säger också till Diana att det börjar bli dags att bli vuxen och ta ansvar nu.
Diana kontrar med att säga att det inte finns något att diskutera, hon säger att hon behöver vara ensam för att tänka över sitt liv och "hitta sig själv" hon säger till sin mor att hon åker imorgon oavsett!
Därefter avslutas samtalet.

Dagen efter, -den 27 Juni 2011 finns ett dokumenterat mobilsamtal där hon ringer från slottsträdgården i Güstrow med en lånad mobil till sin före detta pojkvän för att ta reda på adress angående vykortet hon skrev.
Samtalet är kort och handlar bara om att få adressen sen avslutas samtalet, den äldre herre som lånat ut sin mobil står i närheten och intygar att samtalet fortlöpte på ett helt naturligt sätt, inget anmärkningsvärt här alltså.

Efter samtalet tackar Diana för lånet av mobilen och dom båda skiljs åt, den äldre herren fortsätter sin promenad medan Diana stannar kvar i Stadsträdgården för att skriva färdigt vykortet.

Detta är det sista dokumenterade livstecknet från Diana.


Därefter följer tre iakttagelser av Diana som inte kan bekräftas till 100%.

1. Ett äldre par på skogspromenad i området kring Zwenzower See möter en ung blond smal kvinna med en stor ryggsäck på ryggen, samt ett tält ovanpå.

Eftersom det börjar bli skymning så frågar det äldre paret av ren omtanke, "vart är du på väg nu så sent på kvällen?" (klockan bör då ha varit runt 22.00).
Först svarar inte kvinnan på frågan, men efter några sekunders tystnad så säger hon att hon ska leta upp en plats i skogen och slå upp tältet där för att övernatta.
Det äldre paret menar då att det är väl bättre att gå till campingen som ligger alldedes i närheten och slå upp tältet där istället för att ligga själv mitt i skogen.
Kvinnan svarar bara med att säga "nej, nej, jag ska tälta i skogen" sen går hon vidare.

Det äldre paret uppfattade kvinnan som dom mötte i skogen som "lite märklig" i sitt beteende.

Det var efter tv-programmet som sändes Maj 2014 som det äldre paret ringde in och berättade att dom trodde att denna kvinna kunde vara Diana.

Detta ska ha varit den 9:e eller 10.e Juli 2011 om det äldre paret minns rätt.
Den 11 Juli 2011 hade Diana stämt träff på campingplatsen Mirower See.
Avståndet mellan Zwenzower See och Mirower See är ett par kilometer.

2. Observationen i Niebüll Januari 2013, då en ung kvinna med ett lite underligt beteende får skjuts av gift par till tåget, kvinnan berättar att hon kommer från Mecklenburg-Vorpommern, har en son där men skulle egentligen träffat vänner vid campingplatsen vid Mirower See, vilket hon struntade i.

Detta par ringde också efter tv-programmet i våras.

3. Observationen i Friedrichstadt, sommaren 2013 observerar ett vittne en ung blond kvinna som är klädd på ett sätt som är väldigt utmärkande, långa byxor och jacka trots högsommarvärme, vittnet menar att kvinnan uppenbart led av psykisk ohälsa, kvinnan verkade även vara hemlös.

Även detta vittne hörde av sig efter tv-sändningen från i våras.


Bahncard och legitimation
Ett Bahncard gäller inom hela Tyskland på Deutsche Bahn's tåg samt i vissa fall även buss, tunnelbana och S-tåg.
S-tåg=S-Bahn:http://www.s-bahn-hamburg.de/s_hambu...7_1000x403.jpg

Ett Bahncard är ingen giltlig legitimationshandling och kan troligtvis inte accepteras som godkänt ID vid uttag av pengar på bank.
Såvitt jag vet har inga pengar tagits ut efter den 27 Juni 2011.
Däremot kan nog polisen nöja sig med ett Bahncard om det bara handlar om en vanlig kontroll, polisen har ju även datasystem som dom kan använda sig av för att säkerställa en persons identitet om dom anser det vara nödvändigt.

Om Diana fortfarande är i livet så kan man spekulera i var hon kan hålla hus.
Jag tror man man måste utgå ifrån att Diana i så fall lider av någon form av psykisk sjukdom eller psykisk ohälsa av något slag, troligtvis har hon då som psykologen misstänker, helt enkelt förträngt vetskapen om att hon har en son och föräldrar som saknar henne, detta var ju enligt psykologen en förträngningsmekanism som kan förekomma under vissa omständigheter, psykologen har även talat om för Dianas föräldrar att människor med en sådan personlighet som Diana besitter (kreativ, talangfull, konstnärlig begåvning, drömmer sig bort etc) ofta är känsligare för att utveckla psykisk ohälsa av olika slag.

Dianas syn på livet
Jag tror man ska inrikta sig på att söka i miljöer som stämmer överens med Dianas syn på samhället och på livet, Diana ville ägna sig åt att måla tavlor, skriva böcker, skriva dikter etc.
Andra viktiga frågor för Diana är: Miljöfrågor och natur, Mänskliga rättigheter, djurrättsfrågor och liknande.
Enligt modern är Diana även vegeterian just pga av att hon tycker det är fel att människan dödar djur, modern har även berättat att Diana ofta tog upp olika diskussioner om hur man skulle kunna skapa fred på jorden osv.

Detta säger oss väldigt mycket om hur Diana är som människa.

Det finns en hel del miljöer både på landsbygden i Tyskland samt i dom större Tyska städerna där människor med denna inställning till livet lever.
På landsbygden finns det runt om i landet en hel del ekologiska mindre byar där likasinnade mer eller mindre lever i samklang med naturen och odlar ekologiskt på sina gårdar osv.

I städer som Berlin och Hamburg hittar vi också väldigt intressanta stadsdelar som folk med denna inställning till livet vallfärdar till, Hamburg kan jag personligen utan och innantill och här handlar det i synnerhet om stadsdelen Sternschanze och även vissa delar av stadsdelarna St.Pauli, Altona och Eimsbüttel som alla gränsar till Schanze.
Här i dessa stadsdelar bor tiotusentals invånare som man kan placera i denna kategorin, ofta unga människor och ofta med liknande syn på livet och på samhället som Diana.

Sen finns det ytterligare en möjlighet, det skulle då kunna vara att Diana pga en svårare psykisk ohälsa har hamnat i hemlöshet och på så sätt undgår myndigheternas radar, störst chans till att "ligga under radarn" om man uttrycker det så måste ju defnitivt vara att uppehålla sig där man smälter in tillsammans med fler hemlösa, dvs i en storstad.
I storstäderna finns även rikligt med hjälp från stat, kommun, kyrka och röda korset, här kan man ofta få plats på härbärge, få mat och liknande utan att behöva röja sin identitet.
Just identitetsfrågan är en av dom frågor som jag funderar mycket på, men i detta scenario tror jag mycket väl att man kan slinka undan kontroller såvida man inte direkt blir föremål för polisens intresse eller om man på egen hand uppsöker socialtjänsten för att be om hjälp.
__________________
Senast redigerad av BAB7 2014-11-24 kl. 05:42.
Citera
2014-11-25, 14:27
  #12
Medlem
Skaraborg2s avatar
Bor numera som hemlös i en storstad?

Citat:
Ursprungligen postat av BAB7
Senaste dokumenterade kontakterna i detalj

Den 26 Juni 2011 ringer Diana hem till sina föräldrar, modern svarar och dom båda har ett väldigt kort samtal, Diana är väldigt bestämd under detta samtal och vill bara meddela att hon tänker avsluta sina studier med omedelbar verkan och ge sig iväg på en 2 veckors vandringsresa genom Mecklenburg-Vorpommern.
Modern blir överraskad och chockad över Dianas plötsliga infall och ber henne att lugna ner sig och tänka igenom detta, hon säger också till Diana att det börjar bli dags att bli vuxen och ta ansvar nu.
Diana kontrar med att säga att det inte finns något att diskutera, hon säger att hon behöver vara ensam för att tänka över sitt liv och "hitta sig själv" hon säger till sin mor att hon åker imorgon oavsett!
Därefter avslutas samtalet.

Dagen efter, -den 27 Juni 2011 finns ett dokumenterat mobilsamtal där hon ringer från slottsträdgården i Güstrow med en lånad mobil till sin före detta pojkvän för att ta reda på adress angående vykortet hon skrev.
Samtalet är kort och handlar bara om att få adressen sen avslutas samtalet, den äldre herre som lånat ut sin mobil står i närheten och intygar att samtalet fortlöpte på ett helt naturligt sätt, inget anmärkningsvärt här alltså.

Efter samtalet tackar Diana för lånet av mobilen och dom båda skiljs åt, den äldre herren fortsätter sin promenad medan Diana stannar kvar i Stadsträdgården för att skriva färdigt vykortet.

Detta är det sista dokumenterade livstecknet från Diana.


Därefter följer tre iakttagelser av Diana som inte kan bekräftas till 100%.

1. Ett äldre par på skogspromenad i området kring Zwenzower See möter en ung blond smal kvinna med en stor ryggsäck på ryggen, samt ett tält ovanpå.

Eftersom det börjar bli skymning så frågar det äldre paret av ren omtanke, "vart är du på väg nu så sent på kvällen?" (klockan bör då ha varit runt 22.00).
Först svarar inte kvinnan på frågan, men efter några sekunders tystnad så säger hon att hon ska leta upp en plats i skogen och slå upp tältet där för att övernatta.
Det äldre paret menar då att det är väl bättre att gå till campingen som ligger alldedes i närheten och slå upp tältet där istället för att ligga själv mitt i skogen.
Kvinnan svarar bara med att säga "nej, nej, jag ska tälta i skogen" sen går hon vidare.

Det äldre paret uppfattade kvinnan som dom mötte i skogen som "lite märklig" i sitt beteende.

Det var efter tv-programmet som sändes Maj 2014 som det äldre paret ringde in och berättade att dom trodde att denna kvinna kunde vara Diana.

Detta ska ha varit den 9:e eller 10.e Juli 2011 om det äldre paret minns rätt.
Den 11 Juli 2011 hade Diana stämt träff på campingplatsen Mirower See.
Avståndet mellan Zwenzower See och Mirower See är ett par kilometer.

2. Observationen i Niebüll Januari 2013, då en ung kvinna med ett lite underligt beteende får skjuts av gift par till tåget, kvinnan berättar att hon kommer från Mecklenburg-Vorpommern, har en son där men skulle egentligen träffat vänner vid campingplatsen vid Mirower See, vilket hon struntade i.

Detta par ringde också efter tv-programmet i våras.

3. Observationen i Friedrichstadt, sommaren 2013 observerar ett vittne en ung blond kvinna som är klädd på ett sätt som är väldigt utmärkande, långa byxor och jacka trots högsommarvärme, vittnet menar att kvinnan uppenbart led av psykisk ohälsa, kvinnan verkade även vara hemlös.

Även detta vittne hörde av sig efter tv-sändningen från i våras.


Bahncard och legitimation
Ett Bahncard gäller inom hela Tyskland på Deutsche Bahn's tåg samt i vissa fall även buss, tunnelbana och S-tåg.
S-tåg=S-Bahn:http://www.s-bahn-hamburg.de/s_hambu...7_1000x403.jpg

Ett Bahncard är ingen giltlig legitimationshandling och kan troligtvis inte accepteras som godkänt ID vid uttag av pengar på bank.
Såvitt jag vet har inga pengar tagits ut efter den 27 Juni 2011.
Däremot kan nog polisen nöja sig med ett Bahncard om det bara handlar om en vanlig kontroll, polisen har ju även datasystem som dom kan använda sig av för att säkerställa en persons identitet om dom anser det vara nödvändigt.

Om Diana fortfarande är i livet så kan man spekulera i var hon kan hålla hus.
Jag tror man man måste utgå ifrån att Diana i så fall lider av någon form av psykisk sjukdom eller psykisk ohälsa av något slag, troligtvis har hon då som psykologen misstänker, helt enkelt förträngt vetskapen om att hon har en son och föräldrar som saknar henne, detta var ju enligt psykologen en förträngningsmekanism som kan förekomma under vissa omständigheter, psykologen har även talat om för Dianas föräldrar att människor med en sådan personlighet som Diana besitter (kreativ, talangfull, konstnärlig begåvning, drömmer sig bort etc) ofta är känsligare för att utveckla psykisk ohälsa av olika slag.

Dianas syn på livet
Jag tror man ska inrikta sig på att söka i miljöer som stämmer överens med Dianas syn på samhället och på livet, Diana ville ägna sig åt att måla tavlor, skriva böcker, skriva dikter etc.
Andra viktiga frågor för Diana är: Miljöfrågor och natur, Mänskliga rättigheter, djurrättsfrågor och liknande.
Enligt modern är Diana även vegeterian just pga av att hon tycker det är fel att människan dödar djur, modern har även berättat att Diana ofta tog upp olika diskussioner om hur man skulle kunna skapa fred på jorden osv.

Detta säger oss väldigt mycket om hur Diana är som människa.

Det finns en hel del miljöer både på landsbygden i Tyskland samt i dom större Tyska städerna där människor med denna inställning till livet lever.
På landsbygden finns det runt om i landet en hel del ekologiska mindre byar där likasinnade mer eller mindre lever i samklang med naturen och odlar ekologiskt på sina gårdar osv.

I städer som Berlin och Hamburg hittar vi också väldigt intressanta stadsdelar som folk med denna inställning till livet vallfärdar till, Hamburg kan jag personligen utan och innantill och här handlar det i synnerhet om stadsdelen Sternschanze och även vissa delar av stadsdelarna St.Pauli, Altona och Eimsbüttel som alla gränsar till Schanze.
Här i dessa stadsdelar bor tiotusentals invånare som man kan placera i denna kategorin, ofta unga människor och ofta med liknande syn på livet och på samhället som Diana.

Sen finns det ytterligare en möjlighet, det skulle då kunna vara att Diana pga en svårare psykisk ohälsa har hamnat i hemlöshet och på så sätt undgår myndigheternas radar, störst chans till att "ligga under radarn" om man uttrycker det så måste ju defnitivt vara att uppehålla sig där man smälter in tillsammans med fler hemlösa, dvs i en storstad.
I storstäderna finns även rikligt med hjälp från stat, kommun, kyrka och röda korset, här kan man ofta få plats på härbärge, få mat och liknande utan att behöva röja sin identitet.
Just identitetsfrågan är en av dom frågor som jag funderar mycket på, men i detta scenario tror jag mycket väl att man kan slinka undan kontroller såvida man inte direkt blir föremål för polisens intresse eller om man på egen hand uppsöker socialtjänsten för att be om hjälp.

Det där som den försvunna sa till sin mor att hon ville tänka över sitt liv och "hitta sig själv" tyder starkt på att hennes försvinnande var planerat.

De iakttagelser av Diana som inte kan bekräftas till 100% var troligtvis hon som dessa personer kom att träffa.

Tack för denna ytterligare information ang. ett BahnCard. Det skulle verkligen vara av mycket stort intresse att ev. kunna få det bekräftat om några pengar har tagits ut från Dianas konto efter den 27 juni 2011? Även om ett BahnCard inte är en giltig ID-handling, så skulle det inte förvåna mig ifall hon inte kan ha använt denna som en sådan under dessa 3½ år.

Om vi utgår ifrån att hon fortfarande är i livet så tycker jag att det inte råder något som helst tvivel om, att när hon försvann led hon av psykisk ohälsa/psykisk sjukdom. Den rikliga information du har bidragit med, tycker i a f jag, säger detta klart och tydligt. Mycket möjligt att denna också har förvärrats under dessa år med tanke på att hon inte har erhållit någon vård för sin psykiska ohälsa.

Mycket möjligt att hon idag är hemlös och att hon då bor i en storstad där det är lättare att smälta in med ett stort antal andra hemlösa. Som du också helt riktigt skriver, så finns det hjälp att få i en storstad från stat, kommun, kyrkan och frivilligorganisationer.
__________________
Senast redigerad av Skaraborg2 2014-11-25 kl. 14:32.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback