• 15 273 online
  • 1 203 508 medlemmar
  • 62 273 980 inlägg
2014-06-04, 07:46
  #205
Medlem
JagHarEnLitens avatar
Ja du Negenataren. Det är hårda bud om man ska hålla sig på den smala vägen. Vi kan väl ta ett annat exempel. Romarbrevet 13.1-4

Varje människa skall underordna sig all den överhet hon har över sig. Ty det finns ingen överhet som inte är av Gud, och den som finns är förordnad av honom. De som motsätter sig överheten gör därför motstånd mot Guds ordning, och de som gör motstånd drar straff över sig själva. De styrande är inget hot mot goda gärningar, men mot onda. Vill du slippa känna fruktan för överheten, gör då det goda, och den skall berömma dig; den står ju i Guds tjänst för att du skall kunna nå det goda. Men gör du det onda, känn då fruktan. Det är inte för inte som överheten bär sitt svärd; den står ju i Guds tjänst som hämnare, för att vreden skall drabba den som gör det onda.

Det där med demokrati ska vi skippa? Eller hur?

Men det finns ju fördelar också. Ska vi köra bibliskt kan vi skippa både Rot och Rut och skaffa slavar i stället. Tredje Mosebok 25:44-45:

Men om du vill skaffa dig en verklig träl eller trälinna, så skall du köpa en sådan träl eller trälinna från hedningarna som bo runt omkring eder.
I mån ock köpa sådana ibland barnen till inhysesmännen som bo hos eder och bland personer av deras släkt, som I haven hos eder, och som äro födda i edert land; sådana skola förbliva eder egendom.


De var inne på något verkligt fint där i amerikanska södern på 1800-talet.

Fast det är lite hårt förstås att vara barn. Vad sägs om Ordspråksboken 30:17:

Den som bespottar sin fader och försmår att lyda sin moder hans öga skola korparna vid bäcken hacka ut, och örnens ungar skola äta upp det.

Jag har helt klart varit alldeles för vek som pappa.
__________________
Senast redigerad av JagHarEnLiten 2014-06-04 kl. 08:08.
Citera