2014-03-27, 23:53
  #1
Medlem
Jag har spanat in ett flertal gaming tangentbord och bestämt mig för att köpa ett CM Storm QuickFire tangentbord. Problemet är att det finns i tre olika färger, rött, blått och brunt. Från en första början trodde jag att det bara var färgerna det var skillnad på, men senare läste jag att de är anpassade för olika användningar. Har försökt att googla detta men har inte hittat något svar då det är svårt att formulera det hela i skrift. Min fråga är om nån kan ge mig en förklaring på skillnaden mellan de olika tangentbords färgerna och vilket som passar för vad? Själv är jag en gamer som spelar spel som League of Legends och DOTA, samt att jag skriver många uppsatser på universitetsnivå. Så en kombination av detta skulle vara det ultimata.

Tre länkar på de tre olika tangentborden:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1581515
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1581513
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1581511

Tack på förhand
Citera
2014-03-28, 00:25
  #2
Medlem
Pastor-Fahlbergs avatar
http://www.keyboardco.com/blog/index...ical-switches/
Citera
2014-03-28, 00:33
  #3
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Pastor-Fahlberg
http://www.keyboardco.com/blog/index...ical-switches/

Tusen tack!
Citera
2014-03-28, 07:51
  #4
Medlem
Utifrån din beskrivning så det låter det rent spontant att valet kommer att bli mellan MX Blue eller MX Brown. Kanske MX Red, men det beror på dina preferenser. Personligen tycker jag MX Red känns bara plastig och nästan som en leksak.

Rekommenderar att du först besöker en butik där du får fingra på tangenterna en stund och känna efter vad som kan fungera för dig. Tangentbordet är ändå en central enhet av datorutrustningen och är något man verkligen ska trivas med om man ska vilja arbeta med det under längre perioder.

Många tycker MX Brown är en trevlig kombination då det är en brytare som ska ge en taktil känsla, men är mycket tystare än MX Blue. MX Blue däremot kör i en helt annan dimension. Den är inte tyst utan det låter verkligen när man skriver på ett tangentbord som är baserad på dem. Däremot har jag inte inte märkt någon skillnad alls i "prestanda" när jag spelar med MX Blue-brytare jämfört med MX Brown. Så mitt personliga val har alltid varit MX Blue för det är den brytaren som enligt mig känns mest "mekanisk" till både ljudet, känslan och så tycker jag att den taktila känslan är överlägsen i en MX Blue jämfört med en MX Brown eller någon annan av de mekaniska brytarna.

Något du också bör tänka på är stabilisatorerna i tangentbordet. Cherry har egna stabilisatorer och så finns det Costar. Dessa stabilistatorer gör också en skillnad i känslan av att skriva på ett mekaniskt tangentbord. Personligen föredrar jag Costar, men en del finner glädje i Cherrys egna. Om jag inte minns helt fel, så har Quickfiren Costar-stabilisatorer. Ducky (med sin Ducky Shine-serie) kör däremot Cherrys egna. Gå till en butik och fingra på dessa två och känn skillnaden! Ryck gärna bort ett par tangenter på tangentbordet innan köp för att kontrollera att brytarna är från Cherry. De har inte längre patent på sina brytare, vilket gör att tillverkare har varit snabba på att tillverka "egna" versioner och varianter av dem. Vilken kvalitet dessa "nya" brytare är av återstår att se, men för stunden är det troligtvis bäst att hålla sig till originalet Cherry MX.

Men detta är bara min subjektiva åsikt. Alla har olika preferenser för vad de trivs med när det gäller tangentbord och brytare. Därför säger jag det igen: besök en butik först och känn efter vad som fungerar för dig! Ett mekaniskt tangentbord håller i många år, så det är klart värt att lägga ner lite tid på den investeringen!

Lycka till!
Citera
2014-03-28, 23:06
  #5
Medlem
Kenpachys avatar
Jag har ett med black och kan rekommendera red. Skulle hellre haft dem nu i efterhand då det krävs lite mindre tryck än för de svarta.
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback