• 5
  • 6
2014-03-13, 22:06
  #61
Medlem
Nicke08s avatar
Förstår över huvud taget inte denna uppståndelse.

Ett svensk fackförbund som bedriver politisk propaganda. Eh? Ja? Och?

Det är frivilligt att vara med IF Metall. Det är du, bäste betalande medlem, som bestämt vilka som skall sitta som valda i ditt eget förbund.

Det är du som valt att betala dessa typer av föreningar som upprätthåller detta system.

Att man väljer att sponsra denna typ av organisation är givetvis svårt att begripa. Men om det nu finns folk som verkligen vill upprätthålla denna Vänsterpakt, ja var så god och svälj!
Citera
2014-03-14, 13:33
  #62
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av fuzeman
Fackliga representanter väljs av medlemmarna ja. På årsmötet. Ofta på en två-års period.
Tack för info.
Citera
2014-03-14, 13:35
  #63
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Eulenspiegel
De inom facket (LO) påstår att det går till på det viset. Men eftersom Sverige inte har några oberoende (läs: fria) fackföreningar är allt det där med demokrati inom LO bara ett spel för galleriet. Nej, så här går det till: Den som är bäst rövslickare når längst. Övning ger färdighet. Och har man slickat sig ändan upp har man nått den absoluta toppen och en samhällsposition där alla börjar slicka toppröven, också kallad Röfven* för tillfället.

Ok, tack för info. Jag tolkar det som att de på toppen har brun tunga och ren stjärt, lite osmakligt faktiskt.
Citera
2014-03-14, 15:22
  #64
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Captain_Napalm
Ok, tack för info.
Varsågod.

Ingen kan väl vara så naiv och tro att exempelvis Stefan blivit högsta ass inom S enbart på meriter. Nej, fy fan. Efter Sahlins bedrövliga slut har det ena sveket avlöst det andra. Att alliansen mellan LO och S påverkat den socialdemokratiska rörelsen i negativ riktning är väl knappast någon större hemlighet.

Så här är det. Allt internt käbbel har skadat S. Och när man nu börjar inse konsekvensen av det sprider sig desperationen. Självklart att man i det läget angriper det parti som utgör det största hotet mot maktbalansen i svensk politik.

Valet i september kommer bli en riktig rysare. Därför tycker att man borde köpa massvis med näsdukar åt fack- och partipampar istället för att slösa bort pengarna på stipendier åt folk som ändå inte kommer att rösta på det socialdemokratiska partiet.
Citera
2014-03-15, 22:24
  #65
Medlem
gringo1s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av nedboy
Fast det är inte bra tänker nog SD-patrasket. Tänk om personen faktiskt lär sig vad som är rätt och fel? Då inser den personen att det är fel att rösta på SD eftersom de är ett rasistparti. Så det farligaste för SD är att folk faktiskt går dit och lär sig sanningen om SD.
Sluta fantisera om nån sorts dold agenda i SD , dem är bara ett kulturnationalistiskt med en annan syn på massinvandringen av okvalificerad arbetskraft inte nått agg mot varesig andra raser eller utlänningar som klarar av sitt eget annars http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ak...ig_3367294.svd
__________________
Senast redigerad av gringo1 2014-03-15 kl. 22:31.
Citera
  • 5
  • 6

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback