• 4
  • 5
2014-08-29, 13:13
  #49
Medlem
Nej jag tycker snarare vi bör rusta upp det egna försvaret och föra en neutralitetspolitik likt den vi förde under kalla kriget. Visst, Sverige kommer aldrig ha ett försvar förmöget att försvara en fullskalig invasion från till exempel Ryssland, men Sverige kan ha ett försvar som gör att det kostar mer än vad det kommer smaka för dem.

Vidare tycker jag att ett samarbete, och kanske på sikt, en allians med Finland kan vara intressant, förutsatt att de också håller sig utanför Nato.
Citera
2014-08-30, 06:37
  #50
Medlem
fredrikdenstores avatar
Neutralitet? Sverige har bara varit neutralt på "papperet". Alla regeringar som vi haft har klart vetet var vi hör hemma.
Citera
2014-08-30, 13:46
  #51
Avstängd
peterknudas avatar
Sverige borde gå med i forna Warsawapakten och visa vad skåpet skall stå. Skämt åsido men det är så här
Skulle ryssarna invadera har vi ju Danmark och Norge som Natoländer naturligtvis kommer de hjälpa. Vi vill inte ska inte betala en krona till jänkarna som snodde våra Jas affärer till brasilien. Nu vill de pracka på oss en massa vapen och dåliga kontrakt när de ändå hjälper oss gratis om den dagen skulle komma. Sämst ikklassen är Björklund som vill bomba och njuter av det. Att ryssarna går in med en grupp lite större en en högstadieskola kallar jag inte invasion även om Jewmedia simulerar det.
__________________
Senast redigerad av peterknuda 2014-08-30 kl. 13:51.
Citera
2014-09-02, 10:25
  #52
Medlem
fredrikdenstores avatar
Det tar sig lite försiktigt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/ko...cle19461202.ab
Citera
2014-09-02, 11:03
  #53
Medlem
Ola Schuberts avatar
Ja, det bör vi göra med tanke hur Ryssland utvecklats och Putlers agerande.

Men vi kan bara ansöka om ett eller fler av följande alternativ är uppfyllt:

1. Folkopinionen i Sverige svänger dramatiskt till förmån för ett NATO medlemskap.

2.Finland bestämmer sig, pga en ganska eller mycket akut hotbild ifrån Ryssland att gå med i NATO. Eftersom det är sagt att båda länderna måste gå med samtidigt, så vädjar nu Finland till Sverige om att vi skall gå med i NATO, i solidaritet med Finland.

3. Sverige utsätts för en ganska eller mycket akut hotbild ifrån Ryssland och har därför kommit överrens med Finland om att det nu är dags att gå med i NATO.
Citera
2014-09-02, 12:06
  #54
Medlem
MPGTNs avatar
Jag blir så trött av detta svartvita handlande och beteende. Utred eventuellt medlemskap och agera därefter. F ö är neutraliteten ett skämt. Det finns inte på kartan att Sverige skulle liera sig med Ryssland, och eftersom det är uteslutet är neutraliteten också borta. Vi har redan tagit ställning.
Citera
2014-09-02, 12:12
  #55
Medlem
Sverige skulle bli en jävla belastning för Nato och skulle därför inte bli insläppta. Har man inget att bidra med vill inte Nato ha med Sverige i organisationen. Sverige kanske skulle kunna komma med som ett ställe där framförallt amerikanska krigsmaterialtillverkare kunde dumpa överprissatt surplus och omodernt krigsmaterial. Ställer man inte upp på Natos material- och logistikprogram så får man sköta sitt eget krig själv bäst man kan.
Citera
  • 4
  • 5

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback