• 46 334 online
  • 1 202 191 medlemmar
  • 62 207 895 inlägg
2013-07-07, 18:34
  #1
Medlem
teflonpannan69s avatar
Ja, ''Flashbackgrävarna'' får allt mer och mer utrymme i media. Polisen har vid ett flertal tillfällen tagit hjälp av Flashbackgrävarna för att lösa en del olika brott.

Exempel på brott lösta utav Flashbackgrävarna: https://www.flashback.org/t2159143 och https://www.flashback.org/t2136330 . Sen så har vi ju Terje-skandalen med, vet dock ej om det kan räknas som ett brott det han gjorde, pinsamt var det i varje fall.

Under den senaste tiden har dock en del kritiska och skeptiska röster höjts emot dessa grävare. Vad ger dem rätten att använda sig av Flashback i sitt organisationsnamn? Bryter de mot Flashback forums regler ( t.ex. https://www.flashback.org/t2174397) i sitt utredningsarbete? Är det en löst sammanhållen grupp eller en tight sådan?

Är deras utredningsarbete ens viktigt? Tror ni att polisen klarar det bättre på egen hand, eller? Man skickar ut pressmeddelande då och då gällande de brott man ''utreder''. Vissa av dessa pressmeddelande har enligt min egna åsikt varit rätt så lustiga. Börjar man kanske bli lite för övermodig? Vill alla som hjälper till med att lösa brott på Flashback verkligen bli associerade med grävarna? Osv...

Så här beskriver Flashbackgrävarna sig själva.

http://flashbackgravarna.wordpress.com/om/

Citat:
Mer info kommer. Bloggen är skapad snabbt, i syfte att presentera granskningar och ibland scoop, gjorda av granskarna på Flashback.org

Bloggen tillämpar samma förhållningssätt som på Flashback: vi är anonyma användare på Flashback.

Flashbackgrävarna är ett begrepp som ibland används för att beskriva när olika anonyma personer exempelvis ägnar sig ideellt åt detektivarbete, avslöjanden, granskningar och gräv på Flashback. Det är ingen fast grupp. Det kan vara vem som helst som bidrar till bra gräv. Andra begrepp kan vara Grävare på Flashback, Flashbackdetektiver, Flashbackmedlemmar, Flashbackanvändare mm.

Man har även en egen email, twitter och fördjupade bloggar angående ''fallen''.

Tråden där vi diskuterar Flashbackgrävarna som grupp och deras utredningsarbete/metoder!

__________________
Senast redigerad av teflonpannan69 2013-07-07 kl. 18:40.
Citera
2013-07-07, 18:57
  #2
Medlem
I Terje-fallet var det ju ett genuint gräv!

I kattplågar-fallet så outade ju för fan GM sig själv - bullshit att det var grävarna som gjort något, eller?
Citera