Vinnaren i pepparkakshustävlingen!
2013-05-22, 12:56
  #1
Medlem
- Låt oss diskutera indicier och bevis som pekar för eller emot att Olof Palme höll på att utveckla AIDS.

Prolog
Som ingenjör måste man känna till "Murphys lag".
"Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet".
Dvs även osannolika hypoteser måste prövas och i tekniska system elimineras från den mänskliga faktorn hur korkad eller osannolik hypotesen än är.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Murphys_lag

Är det möjligt att Palme skulle kunna blivit smittad med HIV?
Svar Ja. Hans nära medarbetare Ebbe Carlsson hade HIV och dog i AIDS 1992. Att utveckla AIDS tar i genomsnitt 10 år och även själva sjukdoms förloppet kan ta flera år. Det är alltså möjligt att Ebbe Carlsson bar på HIV redan på 70-talet.
Under denna period hände det ofta att Ebbe Carlsson och Olof Palme umgicks på tu man hand. Ibland hittade man Ebbe sovande på en soffa i Olofs rum ibland var Ebbe privat chaufför till Olof.
En av de mest trovärdiga privatspanarna i Palme mordet, förre ledarskribenten på Dagens Nyheter Olle Alsén, har faktiskt skickat in två maskinskrivna A4 ark om relationen mellan Ebbe och Olof.

Dokument inkommet till Rikspolisstyrelsen. Ink.stämplat 1993-05-10 Diarienummer Ai.447-93 till Marjasinkommissionen. (Det är en offentlig handling)
Innehåll: 2 st maskinskrivna A4-blad med berättelser av förre ledarskribenten på Dagens Nyheter, Olle Alsén vilken fått viktiga uppgifter av bl.a. Ebbe Carlsson, ej namngiven städerska på ett hotell på Karl Johann i Oslo, Ebbe Carlsson åter efter Palmes död. Ebbe säger till Alsén: "Tjenare, tjenare Olle! Ja Olof Palme hade ett helvete med Lisbeth, för han levde i två fullvärdiga äktenskap och måste försöka dölja det"


Närheten mellan Olof och Ebbe var faktiskt så besvärande att Anders Ferm såg till att hitta ett nytt jobb åt Ebbe Carlsson som förlagschef för Tidens förlag när det verkade troligt att socialdemokraterna åter skulle hamna i regerings ställning 1979.
Alltså låt oss pröva den osannolika men teoretiskt möjliga händelsen att Olof Palme blivit smittad av HIV och höll på att utveckla AIDS.


Vi gör följaktligen postulatet:

Olof Palme hade HIV och höll på att utveckla AIDS.


Låt oss nu resonera...
Citera
2013-05-22, 12:57
  #2
Medlem
Dialog
1)
-Om Olof Palme var sjuk borde han inte då vårdas eller undersökas av en läkare?
Svar ja, och det är allmänt känt att Palme vårdades på Roslagstulls sjukhus av först Professor Elias Bengtsson och sedan Professor Sven Britton. Samma läkare som förövrigt är förgrunds gestalter i vården av de första AIDS sjuka just på Roslagstulls sjukhus.

2)
-Men om Olof Palme höll på att utveckla AIDS så måste ju hans läkare hållit detta hemligt? Borde inte sådan information vara intressant för Palme utredningen?
Jo ,om Postulatet stämmer håller dom informationen hemlig eller så har dom kontaktat Palme utredningen och informationen blivit hemligstämplad. Elias Bengtsson är död men Sven Britton lever. Intressant är Sven Brittons uttalande i Gefle Dagblad 27 sept 2009.
Här berättar han bla att han haft svårt att hålla sig till sanningen. Något år efter denna intervju är plötsligt Sven Britton riksdagsman för SAP, varför då? Om vi följer postulatet är det rimligt att tro att någon vill knyta Sven Britton närmare det Socialdemokratiska partiet.
(OBS detta är ett platoniskt resonemang avsikten är inte att smutskasta Elias Bengtsson eller Sven Britton, deras insatser för de Svenska AIDS sjuka har varit historisk ,för det förtjänar de den högsta respekt.)

3)
-Om Palme var sjuk i den dödliga sjukdomen AIDS, hur påverkade det honom?
Det är allmänt bevittnat att den dynamiske Palme en längre tid före mordet verkade mentalt trött och oengagerad. Faktum är att vid den här tiden var sjukdomen AIDS otroligt stigmatiserat. Palme måste känt sig fullständigt förtvivlad , han som var känd som en internationell statsman med hög svansföring, Sveriges statsminister hade genom egna lustar och försumlighet skaffat sig en dödlig sjukdom.
Dessutom att inför Svenska folket och sin familj komma ut som bisexuell och otrogen mot sin hustru var nog mer än han orkade bära. Inga av hans lysande förmågor kunde ta honom ur denna knipa, dessutom är sjukdomen AIDS förlopp mycket skrämmande ,det är rimligt att anta att hans högsta önskan vid denna tidpunkt faktiskt var att dö.

4)
-Om Palme ville dö? Hur skulle det i så fall gå till?
Vi kan leka med tanken att Palmes fåfänga faktiskt var sådan att han skulle föredra att dö som martyr. Vi får komma ihåg att ett självmord skulle ställa hans familj inför många obesvarade frågor kring familjens roll i självmordet. Att arrangera en olycka är ett alternativ men kräver även det inblandade och kan faktiskt vara ett mycket skrämmande sätt att dö på.
Hans Holmer är faktiskt den som ger oss svaret: "Det var Olof Palme själv som valde att bli skjuten vid Dekorima" (28 maj 1986 på en presskonferens i Stockholms polishus)

5)
-Hur skulle Palme arrangera ett mord på sig själv?
Med hjälp av en liten krets förtrogna kanske bara Ebbe Carlsson och eventuellt Anders Ferm och Carl Lidbom kontaktades den gode vännen länspolismästaren Hans Holmer. Holmer får beskedet att Palme är insjuknad i AIDS och kommer att dö, därefter ombeds Holmer att arrangera ett mord. Holmer ställer sig till förfogande och blir den som planerar mordet, platsen välj av Olof Palme, medan Hans Holmer väljer tidpunkten till Vasaloppshelgen då Hans Holmer kan arrangera ett alibi.
Faktum är att månaden innan mordet så upplever Palmes omgivning att han fått tillbaka en del av sin vanliga livslust, detta är ett vanligt beteende när man försonats med sitt öde och återtagit kontrollen.

6)
-Varför skulle Hans Holmer ställa upp på ett mord på statsministern?
För det första är det ett planerat självmord och inte ett vanligt mord som ska utföras, han gör statsministern en tjänst. För det andra är han dragen till det konspiratoriska spelet, tidigare omvittnat i ett flertal andra affärer där även Ebbe Carlsson varit inblandad. Slutligen finns faktiskt flera indikationer på att Hans Holmer själv var sjuk i HIV. Hur otroligt det kan låta så dog Hans Holmer i Lymf cancer (2002), som kan (men behöver ej) vara en indikation på AIDS och han var tidvis sammanboende med Ebbe Carlsson så smittovägen torde i så fall vara den samma som för Palme.
Initialt planerar man förmodligen också för en syndabock vilket skulle vara den så kallade 33 åringen, på så sätt skulle Holmer rent av kunna bli hjälte.

7)
-Hur genomför Hans Holmer mordet?
Hans Holmer kontaktar en liten höger extrem grupp inom polisen, dessa duperas att genomföra ett statsmord på statsministern i tron att det sker för rikets säkerhet. Tack vara att tidpunkten och platsen för mordet redan är vald kan man hålla gruppen liten. Olof Palme avbeställer på egen hand sina livvakter. Hans Holmer befinner sig på mordkvällen i Stockholm och inte som han senare påstår på ett hotell i Borlänge på väg mot Vasaloppet. Han drar själv i en del trådar under mordnatten, detta är bevittnat av hans egen chaufför. Lisbeth Palme får inte mördas, vilket förmodligen en professionell mördare med annan uppdragsgivare hade gjort.
Faktum är att det är extremt svårt att genomföra ett mord på en statschef och sedan komma undan särskilt en lördag kväll i centrala Stockholm. Man måste under en längre tid hålla en stab och en mördare beredda, kanske under flera månader. Sedan måste man på något sätt få kännedom om vart offret kommer att befinna sig, det kräver avlyssning eller interna källor. Samtidigt så finns en grupp som aktivt kommer skydda det tilltänkta offret, inte minst offret själv som genom sitt uppträdande kan göra en mordförsök ytterst svår. Allt detta slipper man om offret själv deltar i planeringen. En kväll ,en plats inget skydd!

8)
-Men är inte detta agerande av Olof Palme oerhört hänsynslöst mot sin egen familj?
Tvärtom, Palme gör detta kanske allra främst för att skydda sin familj. Att komma ut som HIV smittad och bisexuell är svårt idag, med hatet mot Palme på 80-talet var det i princip omöjligt. Han agerar också för att i viss mån skydda sin familj. Yngste sonen Mattias Palme är skickad på skidsemester i Chamonix, Ebbe Carlsson finns hos ambassadör Carl Lidbom i Paris för att kunna ta hand om Mattias direkt efter mordet. Olof väljer att gå på Bio med Mårten Palme, ett sätt att säga farväl och få vara nära de han älskar en sista stund i livet.

9)
-Men om den som planerar mordet sedan är samma person som leder utredningen, då måste väll utredningen bli helt missvisande?
Ja, så är det. Dock misslyckades försöken att hitta syndabockar med först 33 åringen och sedan PKK. Bla för att åklagarmyndigheten inte ingick i konspirationen. Tillslut fick Holmer avgå, istället fick Ebbe Carlsson göra ett försök med att leda utredningen vidare på PKK spåret. Slutligen går utredningen in på att försöka få Christer Pettersson dömd med hjälp av Lisbeths Palmes vittnesmål.

10)
-Men kan detta verkligen hållas hemligt?
Kretsen är liten och komprometterad. Den 3 Mars tre dagar efter mordet väljs Ingvar Carlsson till ny partiordförande för Socialdemokraterna i folketshus på Sveavägen. Direkt efter valet får han träffa spaningsledare Hans Holmer och bokförläggare Ebbe Carlsson. Detta måste vara en av palmemordets största gåtor, varför en bokförläggare (på Bonniers) ska vara med när spaningsledaren för första gången träffar den nya Statsministern, rent av det allra första möte som den nya partiordföranden och tillförordnade statsministern deltar i?
Svaret kan bara vara att Ebbe Carlsson har något mycket viktigt att berätta för Ingvar Carlsson. Ställd inför att leda landet i dess svåraste stund får han också reda på den mörkaste hemligheten. Chocken måste bli total, i avsaknad av andra utvägar axlar Ingvar Carlsson uppgiften, men han hörs därefter sällan referera till sin föregångare. Inte heller får Anders Ferm och andra Palme medarbetare några nya betydande ansvar. Sedan dess är utredningen bakbunden från högsta ort.

11)
-Men Christer Petterson då?
Som de flesta andra trodde jag också att han var skyldig, Ingvar Carlsson har ju uttalat sig i stil med att mordet redan är löst och Lisbeth Palme har pekat ut gärningsmannen. Christer Pettersson är dock friad i hovrätten, det saknas helt enkelt bevisning. Nu mera lyssnar jag mera på Christer Pettersons egna ord till Lisbeth Palme: "Om du tror det du säger är det ok, annars är det inte ok." Initialt försökte jag få in honom i ovanstående resonemang som beställd mördare men det funkar helt enkelt inte.

12)
-Vad vet Lisbeth Palme?
Initialt visste hon ingenting om mordplanerna men förmodligen en del om hans sjukdom. Numera vet hon förmodligen det mesta, chockad och bitter tror jag hon framför allt väljer att upprätt hålla en fasad, först för rikets skull. Sedan mer för sin egen och sina söners skull. Hon blir snärjd i en härva av lögner kanske är hon tillfreds med vetskapen om att obduktions protokollet en dag blir offentligt.

13)
-Varför är obduktions protokollet hemligstämplat?
Om detta finns mycket att säga, men jag nöjer mig med att konstatera att polisutredningen initial inte avsåg att lösa mordet. För en som vet vad han skall leta efter finns förmodligen bevis för Palmes sjukdom i obduktions protokollet.

14)
-Varför berättar ingen sanningen?
Det finns en grupp om fyra personer, Sven Britton, Ingvar Carlsson, Lisbeth Palme och Anders Ferm. Om denna skröna stämmer torde de kunna bidra med lösningen. Kanske finns en överenskommelse om att hålla tyst tills Lisbeth Palme är död.

15)
-Varför berättade inte Ebbe Carlsson som ändå skulle dö något om sanningen?
Se Stina Dabrowskis intervju med Ebbe Carlsson och Sven Britton, i skenet av ovanstående så framträder Sven Brittons deltagande även i ett annat ljus, nämligen som den som direkt kan dementera sanningen, man kan lite elakt säga att Ebbe Carlsson sitter som en hund i koppel.

16)
-Sverige var ett föregångs land vad gäller hanteringen av HIV epidemin och framför allt vården av de AIDS sjuka. Hur kommer det sig?
Kanske var det helt enkelt Palmes sista önskan att så skulle ske. Om inte ,så satte han i alla fall ljus på frågan.
Citera
2013-05-22, 12:58
  #3
Medlem
Epilog
Utifrån det ursprungligt förvirrade postulatet att "Olof Palme hade HIV och höll på att utveckla AIDS" så kan man bygga en indiciekedja och faktiskt en fullt fungerande förklaringsmodell till Palme mordet.
Det som initialt verkade högst osannolikt framträder nu som fullt möjligt, någon skulle kanske till och med säga troligt. Jag hävdar absolut inte att denna indiciekedja skulle vara någon sorts bevisning, så är det såklart inte. Däremot faller oväntat många pusselbitar på plats, postulatet förtjänar att utredas.
Om vi blickar tillbaka till inledningen med "Murphys lag" kan det vara intressant att lagen i folkmun är känd som "Lagen om alltings jävlighet" Stämmer postulatet så får man förmoda att Olof Palme delar den uppfattningen.

Vad vill jag med denna tråd start?
- Låt oss diskutera indicier och bevis som pekar för eller emot postulatet att
"Olof Palme hade HIV och höll på att utveckla AIDS".
Detta är ingen form av mörkläggning, bara ännu ett spår som förtjänar att utredas på riktigt. (Det finns åtskilliga fler)
Citera
2013-05-22, 13:01
  #4
Medlem
sharkbaits avatar
Hur snubblade du in på detta området?
Citera
2013-05-22, 13:09
  #5
Medlem
detaljerdetaljers avatar
Mycket intressant tråd, kommer följa utvecklingen. Jag är av naturen mycket skeptisk men detta låter som en trolig förlklaring till många frågor som ställts under alla dessa år.
Citera
2013-05-22, 13:57
  #6
Medlem
Jag har länge haft samma teori. Lidbom visste och sa att det var lika bra att folket inte fick reda på det.

Det hade varit världens skandal under 80-talet. I dag hade väl få brytt sig så mycket.


Lisbet ringde till Arja Saijonmaa och beställde begravningsmusik 8 timmar efter det planerade självmordet/mordet. Lisbet hindrade en passerande sjuksköterska att ge första hjälpen, säger det mesta.
__________________
Senast redigerad av benq1 2013-05-22 kl. 14:14.
Citera
2013-05-22, 14:05
  #7
Medlem
olasvenssons avatar
Olof Palme som rövknullare? Mycket troligt.
Citera
2013-05-22, 14:33
  #8
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av olasvensson
Olof Palme som rövknullare? Mycket troligt.
Det låter fullt rimligt olof verkade vara en lismande k#ksugare- men aids inte säkert,
Han hade därimot ett flertal bokstavs-sjukdomar ADHD m.m. Hans brister var nog mera åt det psykiska hållet.
Citera
2013-05-22, 17:34
  #9
Medlem
Holmér visste också. Men förutsättningen för att bli första spaningsledare var att hålla käften ända in i döden och peka på andra. Det var inte så svårt eftersom potentiella mördare inte saknades.

Holmér sa indirekt hur det låg till. "Han valde mordplatsen själv".
__________________
Senast redigerad av benq1 2013-05-22 kl. 17:44.
Citera
2013-05-22, 17:47
  #10
Medlem
Endsiegs avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Sosselebban
Det låter fullt rimligt olof verkade vara en lismande k#ksugare- men aids inte säkert,
Han hade därimot ett flertal bokstavs-sjukdomar ADHD m.m. Hans brister var nog mera åt det psykiska hållet.

Jag tror du kan vara inne på rätt spår.
Citera
2013-05-22, 18:35
  #11
Medlem
spirdalas avatar
Någon som vet hur länge man får sekretessförelägga denna obduktionsprotokoll?

Finns det en max gräns eller kan man hålla ut det hur länge som helst?
Citera
2013-05-22, 19:59
  #12
Avstängd
Om TS slutar svara antar jag att säpo tagit hen

Eller så har man sett för mycket X-files...
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback