• 11 196 online
  • 1 180 430 medlemmar
  • 60 950 383 inlägg
2012-12-27, 19:39
  #1
Medlem
Hej!

För inte så längesedan var jag på konsultation på GHC i Malmö där jag träffade Dr. Geza Madar på hans kontor. Jag hade bestämd mig att nu var det dags att äntligen få bukt med mitt ärftliga håravfall och då genomföra en hårtransplantation vilket var det enda utvägen för att jag skulle få mer hår på hjäsan. Han kollade på mitt huvud, inspekterade och kom fram till slutsatsen att en FUE-operation var det ultimata för mig för han ville inte att jag skulle få ett ärr bak i nacken. Tyckte det lät bra och var inte alls sugen på att få ett stort ärr i nacken så den form av operation var det ultimata för mig. Efter en timme hade vi kommit överens om att jag skulle ha 1700-1800 grafts, det tyckte doktorn var tillräckligt för att jag skulle bli nöjd.

Men jag kände ändå på mig att det inte skulle räcka då jag sett en hel del filmer på Youtube och kollat runt på nätet och jämfört mitt håravfall med andras. Därför sa jag till honom att nej jag vill ha minst 2000 grafts. Han sa då att jag kanske inte ens skulle kunna få in så mycket hår i min hjäsa. Men han sa att vi skulle göra ett försök. Han berättade också att när han väl genomför operationen och om han kunde se att man kunde få in 100 grats till så skulle han göra det kostnadsfritt. Det är något vi gör för kunden sa han, en slags service. Han hade också en speciell penna som han ritade hårlinjen på min hjäsa och jag fick godkänna att det var så jag vill ha min hårlinje. Nöjd och glad gick jag därifrån med en tid för operationen några månader senare.

Tiden hade nu kommit för att göra en hårtransplantation och pengarna hade jag satt in på GHC en vecka före jag anlände, en stor summa pengar som tog lång tid att spara. Jag var fast besluten om att jag skulle klara av en operation och det skulle bli bra med fina resultat precis som man hade lovat mig.

Jag kommer dit sent på kvällen och blir hänvisad till mitt rum där jag skulle vila mig för att sedan tidigt på morgonen vakna och skriva på deras avtal och sedan rita hårlinjen. Efter jag skrivit på avtalet går vi till ett rum och där börjar han rita hårlinjen.

Nu händer det ofattbara. När han börjar rita hårlinjen sitter jag där på en stol och han står ovanför mig och ritar, efter han är klar går jag till en spegel för att se om det var så jag ville ha min hårlinje. När jag såg vilken hårlinje han hade ritat blev jag helt paff och stum, han hade ritat en hårlinje vid pannan som gick längre upp än den hårlinje jag har nu. Jag sa till honom, "varför ritar du en hårlinje som gör att jag får en större panna"?. Han sa då att nej så ska det vara och om jag inte ville ha de så skulle det inte blir bra. Men jag sa till honom att jag vill självklart att du ska transplantera hår där var min hårlinje börjar inte längre bak på huvudet. Men då sa han att nej men så kom vi inte överens om på konsultationen. Det var där han började med ljuga för mig rakt upp i ansiktet. Han hade till och med journal sen konsultationen där det fanns en tecknad gubbe sedd ovanifrån där man kunde rita vilken hårlinje man ville ha. Och den hade jag skrivit under på. Där var den tecknade gubben, som bara hade fått andra vikar, för mina vikar gick för högt upp. Inget annat hade blivit ändrat på den gubben. Alltså skulle jag transplantera hår från där min riktiga hårlinje började till längst bak och lite ändringar vid vikarna. Denna journal var som sagt redan klar vid konsultationen.

Men han hade nu ändrat sig och ljög för mig rakt upp i ansiktet. Jag blev helt varm inombords och ville spricka så arg som jag var. Hade redan överfört pengarna till hans konto. De sista sparpengarna jag hade. Detta påpekade jag för honom flera gånger. Men han verkade inte alls bry sig. Nu tänkte jag såhär, jag har kommit hit och verkligen ansträngt mig för att hitta en ledig tid där jag kunde göra en operation obemärkt för min omgivning. Det är endast min familj som vet om detta. Nå nu tänkte jag jag måste göra detta, han satte mig i ett dilemma, allt var klart för att påbörja en operation hur arg jag än var. Dr. Madar visade ingen som helst mänsklig empati och förståelse. Det enda han verkade tänka på var att han hade kammat in en stor summa pengar och nu skulle han bara göra operera och sedan slänga ut mig.

Operationen börjar och jag ligger på bordet med huvudet nere, i rummet finns Dr. Madar och en till äldre kvinna som tydligen skulle fördela hårsäckarna då hon befann sig vid mikroskopen. Han började rengöra mitt huvud med en vätska. Och efter en liten stund dyker två killar upp. Jag vände mig om för att kolla vilka de var och fick syn på två unga killar vilken den ene jag kände igen sedan tidigare. Det slog till mig att den ene var hans son Marckus som jag också hade träffat vid konsultationen, han arbetade då som någon slags sekreterare åt sin pappa och tog bilder på hjäsan på mig. Han är bara 22 år gammal, den andre var max 23 år gammal. Nu blev jag helt paff och undrade vad de gjorde där, och om de skulle göra ett kirurgiskt ingrepp på mig fast de var så unga?

Frågade då Dr. Madar om de verkligen fick operera mig då de är så unga outbildade då de omöjligtvis kan vara färdiga doktorer vid 22 års ålder. Han blev då riktigt arg och sa att "tror du att jag driver ett brottsligt företag eller"? Godtrogen som jag var då han trots allt var en läkare och tänkte jag att han omöjligtvis skulle använda sig av personal som inte fick vara där. Nå i rummet fanns nu 4st personer, Dr. Madar, hans son Marcus, den andra unga killen och en äldre kvinna. Den unge killen och den äldre kvinnan var vid mikroskopen och fördelade hårsäckarna. Medan Dr. Madar och hans son opererade på mig. Nu kanske ni undrar hur jag kan veta att det inte bara var Dr. Madar som opererade? Jo för att Dr. Madar fick ibland telefonsamtal på hans mobiltelefon och då gick han ut ur rummet medan hans son Marckus med blotta 22 år fortfarande opererade på mig, det kände jag av klart och tydligt när han stack nålar i huvudet på mig och plockade ut hårsäckarna.

Vid detta tillfälle var jag så förbannad att jag trodde jag skulle dö, inte nog med att Dr. Madar hade ljugit för mig och sagt att han bara skulle kunna få in 1700-1800 grafts vid konsultationen några månader innan och att sedan på operationsdagen säga "nej de 2000 grafts som du har betalat för kommer inte räcka för att fylla ut hela huvudet för att du vill ha din hårlinje". Utan att han också tillät hans egen son som absolut inte är en läkare utföra kirurgiska ingrepp på mig. Frågade också honom "Dr. Madar de 100 grafts som du sa på konsultationen att du erbjöd kostnadsfritt om du såg att du kunde få in, hur blir det med dem"? Då sa han "vadå 100 grafts, de kommer jag inte ihåg att jag sagt, du kan ju säga att jag ska lägga in 100- 200- 300 grafts också". Han ljög för mig också där rakt upp i ansiktet och sa att han hade glömt de han sa i konsultationen fast det en vanlig servicetjänst de gav åt kunderna kostnadsfritt. Det finns inga ord för människor som Dr. Madar. Har aldrig träffat på en mer hjärtlös människa som honom i hela mitt liv.

När jag påpekade för honom att varför han ljuger mig rakt upp i ansiktet och säga en sak nu och en annan sak vid konsultationen brukade han säga "prata svenska, hur länge har du bott i Sverige egentligen". Jag pratar perfekt svenska och han förstod den svenska jag sa till honom vid konsultationen och de papper jag skrev under. Men nu låtsades han till och med inte förstå vad jag säger.

Nej han förolämpade mig så mycket under de 2 dagar jag var där att jag tappade tron på mänskligheten. Han ljög, han hade obehörig personal och han var rasistisk mot mig och kom med förolämpande kommentarer. Han blåste mig på mina pengar. De pengar som jag var mina sista sparpengar. Så mycket som jag hade kämpat för att spara dem och till den operationen. Nu är de borta. Och den empatilösa bedragaren Dr. Geza Madar är dem som stulit dem. Och han känner ingen ånger.

Efter andra operationsdagens slut när jag skulle åka hem bad jag honom att få min journal för att jag sa att jag skulle vidta rättsliga åtgärder mot honom efter det jag varit med om. Han sa då att min journal inte var färdig. Men jag sa att jag ville i alla fall ha en kopia på det jag skrivit under för att jag misstänkte att han skulle ändra form och hårlinjen på den tecknade gubben för att gå fri sina skyldigheter och lögner. Det hade bara krävts en bläckpenna och att han ritar en annan hårlinje när jag lämnar kliniken för att slippa sitt ansvar i rätten. Men då sa han att om jag inte gick därifrån nu skulle han ringa polisen.

Om jag har varit otydlig på något sätt får ni jätte gärna ställa frågor.

Jag vill med detta sagt, snälla tänk inte ens tanken på att operera er hos GENUINE HAIR CLINIC i Malmö. Jag vill inte att någon i hela världen ska få uppleva det jag upplevt där hos honom.

Med vänliga hälsningar!
Citera
2012-12-27, 19:53
  #2
Medlem
Sereenas avatar
Ang den "outbildade sonen" så finns det inga krav på läkarutbildning eller licens för att genomföra kosmetiska ingrepp i sverige (dvs Dr. Madar hade helt rätt när han sa att han inte bröt mot några lagar genom att låta sonen genomföra ingreppet).
Citera
2012-12-27, 19:53
  #3
Medlem
Lodbrokers avatar
Märkligt nog är det så att s.k. kosmetisk kirurgi kan utföras i Sverige av var och en som kan hålla i en skalpell (eller vad som nu erfordras). Någon läkarlegitimation krävs alltså inte. Gycklarnas marknad.

Referenser och garantier måste undersökas noga. Annars är man snart i "du kompis, vi fixa"-läget.
Citera
2012-12-27, 19:53
  #4
Medlem
Out-of-Steps avatar
Tråkig historia
Hade aldrig fått för mig att utföra något sådant hos en utländsk. Har redan fått övernatta på sjukhuset och fått fel styrka på linser pga mindre pålitliga invandrare...
Citera
2012-12-27, 20:32
  #5
Medlem
Hatreds avatar
Förlåt jag förstår det är jobbigt men kan man få en bild utav resultatet? Få en uppfattning. Ta en bild på hjässan
Citera
2012-12-27, 20:40
  #6
Medlem
kan ju inte låta bli att tycka lite synd om människor som TS, dels för att han tydligen har tappat sitt hår men mest av allt eftersom man är så rutten så att man betalar enormt mycket pengar för att operera sig... Den här marknaden är ju som gjord för bedragare, precis som dr. Madrid eller vad han nu hette.
Citera
2012-12-27, 21:00
  #7
Medlem
Rostiga.Sheriffbrickans avatar
Tråkigt TS mkt tråkigt men tyvärr så är det mkt klåpare inom skönhetsindustrin och det räcker med de svenska klåpare vi har inom läkarkåren och att ens gå till en blatteläkare med legitimationen utskrivet från internet är ingen höjdare,

klart han är rasist blattar hatar svenskar, samt att man ställer frågor som ifrågasätter en blatte göra att topplocket går i taket.

Sen är du bara en köttbit har varit med om svenska läkare som skiter tottalt i sina kunder efter att de gjort sina operationer (detta gäller inom privat plastikkirurgi) fick fixa medicin åt en tjejkompis då hon fick en infektion i bröstet (efter en bröstförstoring) i ärret kom det ut var, de vägrade nästan att svara på frågor och det läker av sig själv etc etc, men en släkting som är läkare fick titta på det och han skrev omedelbart ut starkpenecilin och annat, kort sagt när du betalat så är du förbrukad som kund.
__________________
Senast redigerad av Rostiga.Sheriffbrickan 2012-12-27 kl. 21:18.
Citera
2012-12-27, 21:00
  #8
Medlem
Lodbrokers avatar
Firman är tydligen "Hälsokliniken Taurus i Svedala Aktiebolag". Domänen ägs av en enskild person, dock inte denna doktor.

Läkare är en skyddad titel, "Dr." är det inte. Företaget har i snitt bara omsatt nån miljon på 2 anställda, det verkar inte vara något höjdarställe precis. Även om man gärna framställer sig som ledande i Skandinavien.
Citera
2012-12-27, 21:01
  #9
Medlem
Du borde åkt till Turkiet, bättre service och pris.
Hur blev resultatet då?
Citera
2012-12-27, 21:16
  #10
Medlem
Rostiga.Sheriffbrickans avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Tomcha
Du borde åkt till Turkiet, bättre service och pris.
Hur blev resultatet då?

Borde vara ett problem med värmen lättare att få infektioner, men kan tänka mig att servicen är bättre.
Citera
2012-12-27, 22:12
  #11
Medlem
CommonKnowledges avatar
Tycker inte synd om dig då du redan från början när du insåg att han ljög för dig hade chansen att ångra dig och kräva tillbaka dina pengar. Istället var du naiv och fortsatte fast du nu visste om att han inte var någon att lita på.
Citera
2012-12-27, 22:25
  #12
Medlem
Pjurrans avatar
Usch fan va tråkig historia! man vill ju fan lita på en sådan person!
Btw hitta en liten intressant sak om han, inte bara du som är onöjd!

Honken
2007-08-14, 19:48
Någon du skall akta dig för, rent generellt (det är en allmän-läkare) är Dr. Geza Madar! Han har en klinik på västra hamnen och den killen gör det sämsta jobb till läkare som finns.

Hade skadat fotleden och båda höfterna, ber honom att ge remiss till båda då jag har väldigt ont i nämnda områden. Stöddigt så säger han till mig att höften får vi ta en annan gång, då jag bara berättat om fotleden innan. Efter ca 30 min av förvirring på hans del så får jag en remiss till en ortoped, fast jag egentligen skulle gå till en fotspecialist (det var "lättare" att remittera till en vanlig ortoped).

Ungefär 1 månad senare så ringer jag upp honom då jag knappt kan gå pga min höft, skithuvudet skäller ut mig och klagar på att jag inte nämnt något om höften under min första visit och påstår att jag slösar hans tid.

250kr/gng och jag fick inga ordentliga remissar, varken till en fotspecialist eller sjukgymnast, bara till andra allmänläkare och en ortoped.
länk:http://www.kolozzeum.com/forum/archi.../t-99520.html:
Citera