• 1
  • 2
2012-11-28, 19:09
  #1
Medlem
spoilers avatar
"Somaliern Abdirahman Abdikadir Arte friades i tingsrätten från åtal om att ha våldtagit en ung svensk kvinna ombord på en Finlandsfärja. Hovrätten gör emellertid en annan bedömning och dömer honom till ett och ett halvt års fängelse för våldtäkt.

Realisten.se har tidigare berättat om somaliern Abdirahman Abdikadir Arte som i våras friades av Stockholms tingsrätt rörande våldtäkt på en svensk kvinna ombord på en Finlandsfärja. Två av nämndemännen var i tingsrätten skiljaktiga och ansåg att somaliern skulle fällas.

Åklagaren överklagade tingsrättens dom till hovrätten som nyligen lämnat sitt avgörande. Nu ansåg domstolen, tvärtemot tingsrätten, att det är bevisat att somaliern Abdirahman Abdikadir Arte våldtagit kvinnan. Bland annat har Abdirahman Abdikadir Arte berättat för andra invandrare att han våldfört sig på en svensk kvinna.

Till stöd för hovrättens bedömning har varit bland annat det rättsintyg som utfärdats samt de uppgifter som kvinnan lämnat till medicinsk personal samt till sin väninna. Abdirahman Abdikadir Arte har i hovrätten invänt mot att ska fällas för våldtäkt. Han uppgav själv att han endast har sporadiska minnesbilder av kvällen på grund av alkoholkonsumtion, men om han haft sexuellt umgänge med den svenska kvinnan så har det varit helt frivilligt från hennes sida.

/.../

Trots att Abdirahman Abdikadir Arte inte är svensk medborgare och därmed kan utvisas till hemlandet Somalia, har inte åklagaren väckt frågan om utvisning då brottet enligt rådande svensk rättspraxis inte anses tillräckligt grovt."

http://www.realisten.se/2012/11/28/s...finlandsfarja/
Citera
2012-11-28, 19:26
  #2
Medlem
HarmonicAces avatar
Våldtäkt inte tillräckligt grovt? Hur fan fungerar det resonemanget?
Citera
2012-11-28, 19:28
  #3
Medlem
somalie på en finlandsfärga???
Citera
2012-11-28, 19:33
  #4
Medlem
SteveAngellos avatar
Men snälla, skicka hem aset där han kom ifrån bara. Varför behålla en individ som är fara för samhället samt inte är svensk medborgare. SKICKA HEM INVANDRARE SOM BEGÅR BROTT OCH FÖRPESTAR VÅRT SAMHÄLLE. Sverige är ett jävla skämt när det gäller rättssystemet, läskigt låga straff och en sjukt hög acceptans av milda straff för våldsbrott, speciellt när det gäller grova våldsbrott
Citera
2012-11-28, 19:38
  #5
Medlem
Heidreks avatar
Sverige 2012. Inte ens våldtäkt är anledning till utvisning. Undrar hur det känns för den stackars tjejen och hennes anhöriga. Man blir illamående av allt daltande i det här landet.
Citera
2012-11-28, 19:39
  #6
Medlem
I Somalien eldas de till döds, levande, för en stulen säck potatis. De eldas givetvis upp för grövre brott också, t.ex. för våldtäkt.

I Sverige är våldtäkt inget allvarligt.
Citera
2012-11-28, 19:50
  #7
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Flatlinerkanna
somalie på en finlandsfärga???

O ja. Sist jag åkte var det horder av somalier på båten. Blev förvånad, för jag hade väntat mig massor av romer.
Citera
2012-11-28, 19:50
  #8
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av spoiler
Trots att Abdirahman Abdikadir Arte inte är svensk medborgare och därmed kan utvisas till hemlandet Somalia, har inte åklagaren väckt frågan om utvisning då brottet enligt rådande svensk rättspraxis inte anses tillräckligt grovt.
Jo det är tillräckligt grovt enligt praxis! Utvisning brukar det bli vid ett straffvärde på ett år. Vad är detta för en åklagare?
Citera
2012-11-28, 19:58
  #9
Medlem
RutSvenssons avatar
Han ska fan få utvisning om han snattar godis. Han är hitbjuden som gäst och ska då uppföra sig.
Om inte våra spelregler fungerar för honom så får han åka hem till somalia och äta ris igen.

Vilket jävla äckel förresten som skryter om det för sina "brushor".
Om det führern ovanför säger stämmer, varför vill hon inte utvisa honom?
Är det en liten vänsteraktivist kanske?
__________________
Senast redigerad av RutSvensson 2012-11-28 kl. 20:01.
Citera
2012-11-28, 20:04
  #10
Medlem
Lopesans avatar
På Cinderella brukar det vara en jävla massa somalie smuts, däremot om man åker amorella eller till Tallinn så brukar det vara mycket mindre av dessa avskräden, stackars tjej, skulle ha tänkt sig för att göra följe med en sådan.
Citera
2012-11-28, 20:16
  #11
Medlem
Exaktes avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Flatlinerkanna
somalie på en finlandsfärga???

Så är det nuförtiden. Vanliga tjejer bör tänka både en och två gånger innan de stiger ombord. Det är bara skräpmänniskor på båtarna nuförtiden. Vissa WT-kvinnor uppskattar ju dock detta.
Citera
2012-11-28, 20:21
  #12
Medlem
MrJackssons avatar
Citat:
Ursprungligen postat av adolfhilter
Jo det är tillräckligt grovt enligt praxis! Utvisning brukar det bli vid ett straffvärde på ett år. Vad är detta för en åklagare?
Ändrades inte praxis alldeles nyligen? Hovrätten valde att inte utvisa en tjugoåring som rånade och våldtog en sextonårig flicka och satte därmed ny praxis.
Citera
  • 1
  • 2

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback