• 37 971 online
  • 1 193 943 medlemmar
  • 61 860 988 inlägg
2012-10-21, 04:52
  #49
Medlem
Weissmullers avatar
Verkar finnas ett par personer här i tråden som är väldigt insatta i situationen. Kan man inte få en redogörelse av vad - som enligt dem - hänt? Hur var det med expansionsplanerna? Fanns det en amerikansl investerare? Varför problem med före detta ägaren?
Citera
2012-10-22, 13:23
  #50
Medlem
Mycket intressant att se att folk verkligen inte har något liv.
Som jag skrivit tidigare borde man inte tro på allt som skrivs. Anledningen till att Louise inte svarat tidningen är för att den enda som hört av sig till henne är denna frilands journalist som dessutom medverkat vid hot och som sådemera är polisanmält. Tror inte att hon är intresserad att prata med en sådan man.

Angående du som skrev att du skulle sätta käppar i hjulet för allt som rör de förra ägarna ställer jag mig undrande till vad de har med saken att göra nu. Bolaget är sålt, nya ägare är registrerade, inget bokföringsbrott finns längre, personalens löner ska de nya ägarna lösa- förstår inte varför ni klankar ner på enskilda individer förstår ni inte att ett företag är en egen Juridisk person???

Låt de vara i fred- de har nog jobbigt så det räcker efter allt som skett- tänk även på att de själva sitter med skulder som de borgat för. ingen egen lön har de fått ut och ändå har åtminstone Louise jobbat där massvis. Så kanske man skulle se det från deras sida med.
Citera
2012-10-22, 13:40
  #51
Medlem
Kort redogörelse av allt som skett

Allt började i dec då företaget Little America gjorde ett avbetalningsköp av fastigheten på Önstavägen 1. Louise var inte aktieägare i bolaget utan ”enbart ” anställd.
Köpet gjordes med fadi El Zein och Little America AB.
Restaurangen öppnade den 19 mars 2012 och affärerna gick bra- delbetalningarna flöt på till Fadi med ca 70.000kr/mån och löner betalades ut som de skulle.

I juli fick de information att Fadi ej stått på fastigheten när de hade tecknat avtalet utan en Ghassat. Ägaren kontaktade då advokat via kollektivavtal.

Advokaten gick igenom avtalet och rådde dem att genast skriva ett nytt då detta avtal ej var giltigt av flera anledningar.
Detta meddelades Fadi och man ställde in augusti betalning då de i princip betalade för ingenting då avtalet ej gällde.

Fadi blev vansinnig och gick på Louise och Alex privat, hotade personal och använde ej sin advokat så som de gjorde.
De hade ingen kontakt alls själva med Fadi utan ville att det skulle skötas snyggt via advokater så att det blev rätt. Så blev ej fallet tyvärr.

Allt eskalerade Fadi hotade personal, tog sig in i lokalen, tvingade till sig nycklar, polis tillkallades och tvingade honom att återlämna nycklarna vilket då skedde.

Fadi hotade att förstöra Louise & Alex liv, de skulle få se. Hans fru Veronicas släkt arbetade i polisen hävdade han och nu jävlar. Även Veronica har gått hysteriskt långt – trakasserat både fd. arbetskollegor till Louise men också henne och Alex.

Han hotade Little Americas kökschef- skrek och gapade ryckte i säkerhets kedjan och skulle på alla möjliga sätt ta sig in. Louise och kökschefen gömde sig då i badrummet och ringde polisen gråtandes och livrädda.

Polisen kom och körde iväg honom, tillsammans med Fadi var en frilands journalist Håkan Slagbrand. De kom till restaurangen ihop och åkte ihop.
Därefter åker journalisten hem till Louise privat och
ringer på och börjar fråga ut Alexander om allt och ingenting.

Därefter ser de på restaurangen hur journalisten återkommer mot restaurangen och där träffar Fadi igen.

Dagen efter skriver han i VLT att Louise och en personal ringt polisen pga VLT kommit dit och ställt frågor, vilket är en total lögn.

Sedan fortsätter allt, restaurangen hade blivit påverkade av allt skitsnack som Fadi gjort, gäster blev oroliga när han kom dit och i slutet vågade inte ens personal komma till jobbet längre varpå restaurangen inte fick in tillräckligt med pengar för att ha råd med löner. Därför beslutade ägaren sig för att restaurangen måste sälja pga personalen måste få lön.
De finner en köpare som är mycket intresserad och som lovar att betala ut löner till personalen- köpet var såklart en mycket liten summa då bolaget fått skulder och som sagt låg efter med en lön. Säljaren är mycket kunnig och vill driva bolaget vidare vilket de tyckte var mycket roligt.

Under onsdagen var Louise och Alex på restaurangen för att kasta de färskvaror som var kvar . Då dyker Fadi el Zein upp, Louise sprang in i kylrumet och låser in sig. Hans fru Veronica är också med samt denna oseriösa reporter Håkan Slagbrand. Under denna halv timme som de står och pratar med Alex. Skriker Fadi diverse hot om att nu ska vi få se vad som kommer hända Louise och Alex. Nu jävlar. Alex ber Fadi lugna ner sig men istället skriker han
• du har inte ens sett mig förbannad. Han hytter med nävar framför alex ansikte och petar på honom medan han skriker på honom.
Att denna reporter har mage att stå bredvid när detta sker och också är uppkäftig mot Alex under tiden. När de åker därifrån ringer Alex direkt till polisen som kommer och anmälan görs.Det finns flera anmälningar gjorda men inget har skett, inget förhör har skett med Fadi och ingen har ens skrivit en rad om detta. Dessutom utsattes restaurangen för inbrott under torsdagen.( detta skrev dock VLT)

Dagen efter kommer polisen hem till Louise & Alex kl 07.00 och säger att de har en husrannsakan- de ska ha bokföringen. Detta är inget problem och de lämnar över det som finns resterande ligger hos nya köparens advokat.

De frågar efter hyresavtalet till Fadi- detta var då de förstod att de gick hans ärenden. Eftersom det inte är ett hyresavtal utan ett köpeavtal och Fadi hävdar däremot att det är ett hyresavtal. Polisen ville även ha överlåtelse avtal på försäljningen och det får de.


Två timmar senare ringer Journalisten Håkan Slagbrand och frågar om Alex har några kommentarer till polisbesöket på morgonen. Hur visste han det?

Sedan under lördagen får de veta att det även då står en artikel av samma journalist som skriver om en ”razzia” hemma hos paret och att de är misstänkta för bokföringsbrott?
Han skriver ut hela deras namn och struntar fullständigt i förundersökning som pågår. Hur ofta sker detta att en journalist skriver ut "misstänkas" namn....i princip aldrig.

Han fortsatte sedan att skriva om denna Trygga familjen som inte ens påbörjat sin verksamhet- han har inte heller kollat upp information gällande detta då Louise inte ens är verksam i föreningen utan enbart var med i Interimstyrelsen ( om han förstår det ordet)- allt finns redovisat av de 20.000kr och även här lyckas han få en artikel publicerad med namn och även utan riktiga fakta.

Kan meddela att det är mycket på gång-

Tråkigt att de kunde gå så här långt!
__________________
Senast redigerad av Modersinstinkt 2012-10-22 kl. 14:04.
Citera
2012-10-22, 20:52
  #52
Medlem
Louise/Marilyn har under sin drygt tioåriga yrkeskarriär aldrig gjort annat än sätta sin omgivning "i skiten" och samtidigt lyckats lura allt och alla.
Det började 2000 med HighLight Beauty på Skultunavägen. Hon köpte en bostadsrättslokal men betalade månadsavgiften under bara några månader för att till slut gå under jorden. Det tog i runda tal föreningen ett år att få henne avhyst och för att senare kunna sälja lokalen exekutivt.
Highlight Beautys hemsida finns kvar, trots att det är tio år sedan Louise lade ner verksamheten genom att försvinna till Skåne: http://lololo23.tripod.com/highlight/
Galenskaperna fortsatte 2005 med Fodra Gudbrandsen AB där Louise och en då nära anhörig skulle sälja hund- och kattmat.
Bolaget försattes i konkurs den 26 januari 2006. Precis som med den första verksamheten försvann Louise och lämnade bland andra leverantörer och den då anhörige i "skiten".
Några år efter detta återvände hon till Västerås och drog 2009 igång Alt Tab Solutions på Vallby institutet. Samma visa här, Louise försvann från firman och lämnade personalen utan löner. Alt Tab Solutions hemsida finns fortfarande kvar: http://www.klarafardigaga.se/Alt_Tab...Valkommen.html
Och nu senast Little America AB...
Som synes följer verksamheterna exakt samma mönster...
Finns det ingen som kan sätta stopp för denna galning???
Behöver vi nämna att hon under gymnasietiden var aktiv nynazist???
Citera
2012-10-22, 20:53
  #53
Moderator
Gromguttens avatar
Ännu mer OT, 1.06 och gud vet vad raderat. Ja, det är noterat att det är många nybørjare i tråden men før guds skull, ha åtminstone lite koll på regelverket.

/Mod
Citera
2012-10-22, 22:10
  #54
Medlem
Louise är samma person som Marilyn eller är det bara en slump att hon bad personalen kalla henne det
Citera
2012-10-23, 13:14
  #55
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av Gromgutten
Ännu mer OT, 1.06 och gud vet vad raderat. Ja, det är noterat att det är många nybørjare i tråden men før guds skull, ha åtminstone lite koll på regelverket.

/Mod
Ja, medeltiden på FB var inte mycket att hurra för i den här rätt mystiska/bisarra tråden om en enskild restaurangkonkurs i en ny amerikansk fastfoodkedja med bara en verksam restaurang. Lika bisarrt tycker jag att valet av nicknamnen är, som om dom vore närstående till någon eller några av de i tråden förekommande namngivna personerna, utan att spekulera i vem eller vilka!

Citat:
Ursprungligen postat av Modersinstinkt
Mycket intressant att se att folk verkligen inte har något liv.
Som jag skrivit tidigare borde man inte tro på allt som skrivs..//.
Vilka har inget liv och på vilket skrivet skall man inte tro på? Det du skriver eller en 'frilands' journalist?

I krogsvängen förekommer det ju tyvärr en hel del lyckosökare och blåögda naiva personer som med egna eller lånade pengar öppnar eget efter det ena eller andra fantasifulla konceptet utan att förstå det hårda arbete och höga kvalitet/kunskapskrav samt noggranna marknadsundersökningar det behövs för att lyckas, åtminstone långsiktigt. Här planerar man alltså att öppna en hel kedja med restauranger i flera svenska småstäder med ett koncept taget från filmen 'Sista natten med gänget', under förespegling att det ligger en amerikansk fungerande kedja bakom. Var allt bluff eller fanns intentionerna där?
Citat:
Ursprungligen postat av Modersinstinkt
Kort redogörelse av allt som skett

Allt började i dec då företaget Little America gjorde ett avbetalningsköp av fastigheten på Önstavägen 1. Louise var inte aktieägare i bolaget utan ”enbart ” anställd.
Köpet gjordes med fadi El Zein och Little America AB.
Restaurangen öppnade den 19 mars 2012 och affärerna gick bra- delbetalningarna flöt på till Fadi med ca 70.000kr/mån och löner betalades ut som de skulle.

I juli fick de information att Fadi ej stått på fastigheten när de hade tecknat avtalet utan en Ghassat. Ägaren kontaktade då advokat via kollektivavtal.

Advokaten gick igenom avtalet och rådde dem att genast skriva ett nytt då detta avtal ej var giltigt av flera anledningar.
Detta meddelades Fadi och man ställde in augusti betalning då de i princip betalade för ingenting då avtalet ej gällde...//!
Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta när man läser ovanstående.
Vet man inte om man har skrivit på ett avtal om arrende eller köp?
Har man inte kontrollerat vem som är ägare om det är frågan om köp?
Louise 'enbart' anställd, ej aktieägare, hur blev hon insyltad? Är hon VD, ansikte utåt, eller vad?
Vem är Ghassat? Har han lyckats få 70 papp i månaden som hyra och har kvar fastigheten ändå och vad är hans förhållande till Fadi?
70.000 i hyra för en 'korvmoj' i Västerås, är inte det lite högt, vad blir kvm/år?
Citat:
Ursprungligen postat av Trebarnsfar
Är mer insatt än någon annan här och bekräftar moderinstinkts uppgifter till 100%

Ang ersättning till personal så finns en mycket väl planerad plan, men pga att restauragen
pga dels krossade rutor(skadegörelse) samt personal som inte vågar jobba kvar pga av hot
inte kan ha verksamheten igång så går det tyvärr inte så fort som man hade kunnat prestera
om lagen fått råda. Nu återstår bara svar från den gamla ägaren av byggnaden på arrendetomten(Fadi El Zein). Förslag från de nya ägarna har lämnats av nya ägarnas ombud och är mycket förmånligt.
El Zein tjänar utan tvekan på affären och samtliga anställda får sina ersättningar direkt om han accepterar att få tillbaka sin lokal i det skick han lämnade den. Det belopp han erhållit på 450.000kr som delbetalning behöver han endast betala tillbaka hälften.Han får dessutom en upprustad och nyrenoverad lokal som påkostats flera hundra tusen kronor.
Här är ett annat ganska svårbegripligt inlägg. Här näms arrendetomten. Är det så att dom har köpt själva byggnaden men den står på 'ofri grund'?70000/ mån var för rullskridskobanan?
Och vem skall få tillbaka halva köpeskillingen/arrendet?
Citat:
Ursprungligen postat av Luffa
Louise/Marilyn har under sin drygt tioåriga yrkeskarriär aldrig gjort annat än sätta sin omgivning "i skiten" och samtidigt lyckats lura allt och alla.
.../...
Finns det ingen som kan sätta stopp för denna galning???
Behöver vi nämna att hon under gymnasietiden var aktiv nynazist???
Ligger det någon sanning i ovanstående?

Citat:
Ursprungligen postat av Luffa
Exakt, Åkesson/Nyberg är enbart målvakter. Bakom dessa finns någon/några nybörjare till bolagsplundrare som tror sig kunna skaffa lite stålar på det här viset. Dömt att misslyckas...
Är dom här lallarna på riktigt?
Dvs, kommer dom någonsin bedriva någon form av seriös restaurangverksamhet på samma adress som Little America.
Och hur ser deras hyresavtal ut med Ghassat?

'frilands'journalisten i tråden, går han någons ärende eller är det hans egen agenda att sätta dit någon?

Så här skulle man kunna hålla på i all oändlighet, är det någon som har några vettiga svar eller är tråden enkom för det närmaste berörda att slänga skit på varandra?
Citera
2012-10-23, 15:48
  #56
Medlem
Indweller108s avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Luffa
Louise/Marilyn har under sin drygt tioåriga yrkeskarriär aldrig gjort annat än sätta sin omgivning "i skiten" och samtidigt lyckats lura allt och alla.
Det började 2000 med HighLight Beauty på Skultunavägen. Hon köpte en bostadsrättslokal men betalade månadsavgiften under bara några månader för att till slut gå under jorden. Det tog i runda tal föreningen ett år att få henne avhyst och för att senare kunna sälja lokalen exekutivt.
Highlight Beautys hemsida finns kvar, trots att det är tio år sedan Louise lade ner verksamheten genom att försvinna till Skåne: http://lololo23.tripod.com/highlight/
Galenskaperna fortsatte 2005 med Fodra Gudbrandsen AB där Louise och en då nära anhörig skulle sälja hund- och kattmat.
Bolaget försattes i konkurs den 26 januari 2006. Precis som med den första verksamheten försvann Louise och lämnade bland andra leverantörer och den då anhörige i "skiten".
Några år efter detta återvände hon till Västerås och drog 2009 igång Alt Tab Solutions på Vallby institutet. Samma visa här, Louise försvann från firman och lämnade personalen utan löner. Alt Tab Solutions hemsida finns fortfarande kvar: http://www.klarafardigaga.se/Alt_Tab...Valkommen.html
Och nu senast Little America AB...
Som synes följer verksamheterna exakt samma mönster...
Finns det ingen som kan sätta stopp för denna galning???
Behöver vi nämna att hon under gymnasietiden var aktiv nynazist???

Stämmer detta du säger om hennes misslyckanden som företagare så är det uppenbart att ett mönster återupprepas. Inget ovanligt idag hos individer som med vassa armbågar och ohederlighet vill skaffa snabba pengar och oftast är det de anställda som får lida.

Citat:
Ursprungligen postat av Luffa
Behöver vi nämna att hon under gymnasietiden var aktiv nynazist???
Tycka vad man vill om personen, men vad hon gjorde under gymnasietiden är ganska ointressant.
__________________
Senast redigerad av Indweller108 2012-10-23 kl. 16:15.
Citera
2012-10-23, 21:04
  #57
Medlem
Louise har varit med och satt tre företag i konkurs och lämnat en antal personer i sticket utan pengar till mat och hyra. Har haft samma mönster varje gång
Är inte intresserad av prata skit bara fakta. Nu måste detta stoppas.
__________________
Senast redigerad av Nellem106 2012-10-23 kl. 21:06.
Citera
2012-10-24, 00:15
  #58
Medlem
Svar till:
Citat:
"Är dom här lallarna på riktigt?
Dvs, kommer dom någonsin bedriva någon form av seriös restaurangverksamhet på samma adress som Little America.
Och hur ser deras hyresavtal ut med Ghassat?

'frilands'journalisten i tråden, går han någons ärende eller är det hans egen agenda att sätta dit någon?

Så här skulle man kunna hålla på i all oändlighet, är det någon som har några vettiga svar eller är tråden enkom för det närmaste berörda att slänga skit på varandra?"

Fadi har ägt lokalen sedan 2006. Ghassat har ingenting med det här att göra och det vet little america de har papper på att Fadi står som ägare. Little america skulle efter 24 månader äga lokalen om betalningarna hade skötts men det gjorde Little america inte. Då hävde Fadi Little america men de vägrade lämna lokalen och det gick inte att få tag på ägarna ingen av dom och det är ju konstigt om man har ett avtal med någon och de hela tiden slingrar sig undan. Lokalen står på en mark som kommunen äger så man betalar hyra för marken till kommunen.
little america kom med avtalet som deras jurister hade godkänt påstod Little america i avtalet står det att de ska betala under 24 månader att ägaren av lokalen kan häva Little america om avtalet inte följs och att inventarierna som Little america var intresserad av skulle finnas kvar i lokalen. Men att de skulle tillfalla ägaren fadi om avtalet inte följdes.dessa inventarier är borta och sålda på blocket.
Plötsligt en dag får man höra att Little america har sålt sitt bolag trots att de har en massa skulder och att de inte sagt ett ord om det till ägaren av lokalen då är det inte konstigt om man blir förbannad och när det börjar ringa i mobilen utan att man presenterar sig och svammlar om att man är en kontaktperson till den riktiga ägaren som inte heller har något namn då blir man fundersam på hur allt ligger till.Det är väldig oproffsigt gjort av little america.Men ägarna till Little america verkar ha vanan inne för det är inte första gången de strular med bolag.
L pesenterade är VD för Little america A är den hemliga amerikanska ägaren.
Citera
2012-10-24, 09:57
  #59
Medlem
Indweller108s avatar
Visst är det en jäkla soppa hela historien, men jag får en känsla av att från starten så var intentionen från L.G och A.S att driva ett företag som skulle gå bra och generera pengar, men att flera saker gick snett antingen beroende på ovarsamhet, okunnighet eller kanske girighet efter snabba pengar och att man tog genvägar som inte var så lyckade. Hur som helst är det personalen som i slutändan får lida mest pga uteblivna löner.

Men rent generellt, hur ligger det till ang. försäljning av aktiebolag? Om man sitter i en styrelse i ett aktiebolag, har inte styrelsen som satt vid rodret då allt gick snett, fortfarande ansvar för de ekonomiska oegentligheter som begicks även om företaget säljs? Det här är visserligen hypotetiskt eftersom L.G och A.S inte på något sätt är fällda för ekonomisk brottslighet. Någon som är insatt i olika bolagsformer och vilka regler som gäller!?
Citera
2012-10-24, 11:35
  #60
Medlem
STORDRAGGENs avatar
Kanske står i tråden men? Hur mycket sålde dom Little America för till det kriminella paret?
Citera