• 28 006 online
  • 1 193 790 medlemmar
  • 61 848 632 inlägg
  • 8
  • 9
2016-07-30, 15:15
  #97
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av krutkungen
Penser? Han kanske var en god vän till familjen? Där fanns kanske även ett motiv?

Motiv att fläcka ryktet för Hans Rausing eller mörda Palme?
Citera
2016-07-30, 15:20
  #98
Medlem
bradgardsindianens avatar
Det kan inte vara att ryktet har sitt ursprung hos någon i säkerhetsbranschen som hoppas på lite kosing genom att få hjälpa någon man först skapar lite problem för?
Citera
2016-08-01, 00:35
  #99
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av bradgardsindianen
Det verkar ju inte särskilt slugt att tala om för sina mest instabila familjemedlemmar om man varit inblandad i Palmemordet. Möjligtvis att man skulle skämta om det ifall man inte varit inblandad men skulle velat vara den som höll i revolvern eller liknande.
Med detta sagt förutsätter jag ändå inte att Eva Rausing medvetet skulle spridit lögner (i syfte att vilseleda), men som dels förmögen själv och gift med man från förmögenfamilj och både hon och maken med missbruksproblem så exponeras de väl för ett otal oppurtunistiska manipulativa människor. Jag skulle anta att hennes uppgifter snarare härrör ur detta men för all del att någon avstämning borde gjorts från polis.


Evas död och omständigheterna runt omkring var tillräckligt makabra för att man ska vara säker på att hon tystats - liksom maken. Utspridda lögner om sjukligt missbruk, en mycket förvirrad man och allt därtill. Hon blev mördad - och inte av sin man. De här människorna kontrollerar allt som sker och han kan mycket väl ha skrutit om det - förvissad om att han var för obehaglig och hotfull för att någon skulle våga säga något. Inte ens Eva kunde förutse HUR mycket makt hennes svärfar hade. Sonen verkar leva i ständig överdos av lugnande och hjärndödande preparat. Han har nu fått en "ny" fru som kan se till att han tar sina mediciner och inte har "vanföreställlningar". Vidrigt är det!
Citera
2016-08-01, 00:49
  #100
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DenSomViskar
Evas död och omständigheterna runt omkring var tillräckligt makabra för att man ska vara säker på att hon tystats - liksom maken. Utspridda lögner om sjukligt missbruk, en mycket förvirrad man och allt därtill. Hon blev mördad - och inte av sin man. De här människorna kontrollerar allt som sker och han kan mycket väl ha skrutit o
m det - förvissad om att han var för obehaglig och hotfull för att någon skulle våga säga något. Inte ens Eva kunde förutse HUR mycket makt hennes svärfar hade. Sonen verkar leva i ständig överdos av lugnande och hjärndödande preparat. Han har nu fått en "ny" fru som kan se till att han tar sina mediciner och inte har "vanföreställlningar". Vidrigt är det!

Att paret Rausings konsumtion av såväl receptbelagda som illegala droger periodvis var högt var väl konstaterat? Det är väl inget påhitt? Eva var väl inlagd på Betty Ford kliniken ett antal gånger?

Det är inte ovanligt att hjärtat inte pallar längre, eller att man får andningsstillestånd eller stroke. Eller får överdos om man tar samma mängd opiater efter en tids uppehåll.
Däremot tror jag inte att de nödvändigtvis var "knäppa" bara för att de knarkade. Eva Rausing uppges väl även varit på relativ vänskaplig fot med drottning Silvia (förmodligen lärt känna varandra i samband med välgörenhetsuppdrag).
__________________
Senast redigerad av bradgardsindianen 2016-08-01 kl. 00:52.
Citera
2016-08-01, 13:17
  #101
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DetSaInteJag
Du är på rätt spår men så var det inte riktigt. Bara någon dag innan Christer gick bort ska han ha försökt stämma träff med Joakim Palme för att han hade något att säga angående mordet på Olof Palme.
Christer ville inte prata med någon annan än just Joakim gällande det, sades det i media.

Det där tycker jag är lite intressant. Att en "yrkeskriminell" vill dela förtroende med ett mordoffers anhöriga. Förvisso har han väl hart när av födsel och ohejdad vana viss misstro mot polisen, särskilt då efter det havererade vittnesmålet från LP och de angivna orsakerna till haveriet. Men skulle det uppskattas av kriminella generellt att anhöriga skulle börja engagera sig aktivt?
Citera
2016-08-01, 13:35
  #102
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Grandioso
Mycket bra inlägg! Jag håller fullständigt med dig.
Det är synnerligen ansvarslöst agerande från pressens sida.

Strunt. Trams. Och som sagt får det väldigt obehagliga följder för lång tid antagligen
för de som är berörda av det substanslösa eländet.

Skärpning, tack!

Fast å andra sidan, uppstår sedan ett rykte om att det funnits tips som inte följts upp och/eller skrivits om så kallas det mörkläggning.
Citera
2016-08-01, 13:38
  #103
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av iesho
OP visste om avregleringen. Feldt mfl hade dragit det med honom och till slut tröttnade han och sa något i stil med: Gör vad fan ni vill!

Det där har jag också hört. Fast med betoningen på att han tröttnade för att han inte var särskilt entusiastisk men ansåg sig nedröstad.
Citera
2016-08-01, 13:47
  #104
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av Schlesien
Gunnar Wall som förmedlade hela denna historia ägnar ett 43 sidors kapitel av sin senaste bok Konspiration åt att gå igenom den. Som jag läser den låter han rikta all uppmärksamhet mot Hans Rausing: Wall gör allting för att visa att det är svärfar Hans Rausing som Eva Rausing hävdar ligger bakom mordet på Olof Palme. Allting utom att skriva ut det explicit förstås. Jag kan ju ha fel men som jag ser det är detta Walls sätt att redovisa vad Eva R skrev till honom utan att han nu ska få en förtalsstämning på halsen från klanen Rausing. Wall skriver dessutom att ett ombud för Eva R's efterlevande hävdar upphovsrätt till de mail Eva R postade till Wall.

Kapitlet har en lång utveckling av vem Hans Rausing är och hur han lever sitt liv och Wall hänvisar flera gånger till att sonen Hans Kristians narkotikamissbruk började ungefär strax efter mordet på Palme och när han fick veta om vem som låg bakom statsministermordet, vilket är en koppling Eva R gjort i mail till Wall. Vidare ska sonen Hans Kristians relation med familjen ha varit dålig allt sedan en tidpunkt innan han träffade Eva.


Om Hans Rausing hade med MOP att göra är en helt annan fråga. Hans Kristian kan helt enkelt ha missförstått något för 29-30 år sedan. Eller det kan vara en eller två kokainisters paranoida fantasifigur, skapad långt senare, kretsande runt deras vakande övermakt. Även en och annan helt drogfri person kan säkert att få paranoida föreställningar om man lever som ingift i en klan med obegränsade ekonomiska resurser, som övervakar en med detektiver och tar ifrån en vårdnaden om sina egna barn.


Ett aber...övervakningen kanske sker för att de frekvent umgås med människor som tillhandahåller dem en massa droger. Socialtjänsten brukar heller inte vara särskilt angelägna att tillämpa skyddslagstiftning för barn när det gäller förmögna personer. Eva och Hans Kristian är vuxna men barnbarnen är väl inte. Det ser inte onormalt ut att göra så, ovanligt kanske men då för att den avsevärda majoriteten inte har de resurserna.
Citera
2016-10-18, 21:24
  #105
Avstängd
Citat:
Ursprungligen postat av bradgardsindianen
Motiv att fläcka ryktet för Hans Rausing eller mörda Palme?

P - Nobel - krut - Iran - Palme
Citera
2016-10-19, 20:26
  #106
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DenSomViskar
.. . Hon blev mördad - och inte av sin man. De här människorna kontrollerar allt som sker och han kan mycket väl ha skrutit om det - förvissad om att han var för obehaglig och hotfull för att någon skulle våga säga något. Inte ens Eva kunde förutse HUR mycket makt hennes svärfar hade.....

Jag vill inte på något sätt klanka på Eva Rausing, hon och Hans Christian hade nog periodvis problem som väl motiverar en något igripande hållning då de hade minderåriga barn. Annars kanske det bara är en socialt kulturell schism. Hans Rausing kanske är av den gamla judiska skolan där det inte finns judiska prinsar och prinsessor. Det är inget rasistiskt med det utan härrör väl utifrån en inställning bland en del av de som var/är såpass gamla att de dels har någon närstående som påtagligt drabbades under 2a världskriget och kanske splittring i att familjer kanske hamnat i olika block. Och vad man må finna sig i att hålla underordnat.

Och Eva är amerikan, och kanske mer utåtriktad än vad som i alla lägen är bekvämt, eller helt enkelt passande. Det är väl ingen som på allvar tror att Hans Kristian skulle sett till att hon dog, men makabert blev det ju i och med att hon fick ligga kvar som avliden rätt länge i deras våning. Och det må väl vara hans ansvar, jag antar att han ansvarar för det tjänstefolk han anlitat som hushållerskan som inte släppte in någon i rummet.
Citera
2017-02-08, 19:45
  #107
Medlem
Citat:
Ursprungligen postat av bradgardsindianen
För att man antar att det är nys? Kanske inte bara utifrån inbillning utan "uppmuntrad" av konkurrenter till Lundins? Eller socialdemokrater (upp ploppar minnet av Folksams "drev" mot Lundins för några år sedan som jag tyckte var märklig i och med att man nästan krävde att Lundins skulle engagera sig mer för MR frågor m.m. i länderna där de var verksamma...verkligen udda från ett försäkringsbolag
- en branch som i rätt hög grad väl präglas av förtroende,
- största ägare till Folksam: norska oljefonden (konkurrent till Lundins),
- markant politiska bakgeunder i Folksam (och man vill att näringslivet ska dra ett utrikespolitiskt lass)
- och det att Lundins ändå verkar göra det man ska, man verkar inte schabbla med säkerheten, vare sig yttre eller inre. Man skitar inte ned (i såväl fysisk och metaforisk betydelse) på samma sätt som exempelvis ett par brittiska och amerikanska bolag *drabbats* av.
Och ett försäkringsbolag av alla menar alltså att ett hyfsat välskött bolag ska öka sin riskexponering genom att lägga sig i andra staters politik...märkligt.

Sedan är det kanske beklagligt att en stor del av mineraltillgångar finns i icke-demokratiska länder.


Det du skriver är så stort och så otäckt att jag inte törs tänka på det ens. Hur kommer det sej att Gunnar Wall får "existera"? Är det för att pöbeln tror att han är foliehatt?
Citera
2017-02-08, 21:12
  #108
Medlem
bradgardsindianens avatar
Citat:
Ursprungligen postat av DenSomViskar
Det du skriver är så stort och så otäckt att jag inte törs tänka på det ens. Hur kommer det sej att Gunnar Wall får "existera"? Är det för att pöbeln tror att han är foliehatt?

Hurså (den första meningen i ditt inlägg)?
Det var väl något otympligt och i saklig mening märkligt med Folksams" drev" mot Lundins, om det verkar som att Folksam ställer ett outtalat krav pp att de som företag ska ta ett "ansvar" som normalt faller på organisationer i landet de verkar i, eller om landet ifråga inte fungerar fullt ut med våra måttstockar (som tyvärr passar på många länder med åtråvrda naturtillgångar) uppgifter som hör hemma att utföras av diverse andra organisationer, däribland FN.
Eller vad menar du?
Principiellt borde väl även Folksams återförsäkringsbolag vara "nöjd" med att Lundins gör det de ska och vare sig mer eller mindre utifrån potentiella skadeverkningar till följd av annan, mer politiskt ideologiskt betonad, policy?

Varför skulle inte Gunnar Wall få existera även om alla kanske inte följer hans slutsatser. Även om Eva Rausing kan ha övertolkat något hon hört. Det är väl inte otänkbart att hon i något sammanhang råkat på någon som menar sig vara i "landsflykt" på grund av politiska orsaker, vilket givetvis inte behöver innebära att personen ligger bakom mordet på Olof Palme, ens om hen yttrat innan något i stil med att det skulle vara önskvärt att få honom utraderad på något sätt?

Om Eva Rausings släktingar (de amerikanska?) menar att de har upphovsrätt till breven så torde man väl kunna tolka det som att publicering av breven var avsedda när de skrevs och inte som egentligt tips om något sakförhållande? Om man nu ska hårddra det?
__________________
Senast redigerad av bradgardsindianen 2017-02-08 kl. 21:41.
Citera
  • 8
  • 9