2012-07-04, 19:32
  #1
Medlem
I en "analys" benämnd "Hatet mot Reinfeldt" (2012-07-04) av Jonathan Leman på Expo Idag av citeras flashbackanvändarenan Kulturmarxist.

Från artikeln:

Citat:
Hatet mot Reinfeldt

Statsministern har blivit en allt tydligare måltavla för intoleranta individers och gruppers hat. Han beskrivs allt oftare som en "kulturmarxist" och "landsförrädare". Detta i takt med ett allt längre regeringsinnehav för allianspartierna och uppgörelser med miljöpartiet om migrationspolitiken.
[...]
Kulturmarxismen har länge funnits i intoleranta gruppers begreppsvärld, men ordet har blivit mer populärt efter att Anders Behring Breivik populariserat det. Inom vänstern beskrivs i vissa fall fientligheten mot "kulturmarxismen" som något som riktas just mot vänstern. Den som granskar hur begreppet används i intoleranta miljöer ser att den bilden är missvisande. Visst riktas hatet mot vänstern och socialdemokratin, men även mot liberaler och andra som inte ställer upp på en intolerant världsbild.

En forumskribent på Flashback skrev nyligen att "Reinfeldt är 100% kulturmarxist" och ställer moderatledaren mot Olof Palme som skribenten menar "hade respekt för de som byggt upp Sverige, - Reinfeldt anser bara att de är barbarer".

http://expo.se/2012/hatet-mot-reinfeldt_5184.html

Citatet av Kulturmarxist härrör från tråden "Är Reinfeldt än värre förrädare än Palme?"

Citatet i sin helhet (Länk direkt till citatet):
Citat:
Ursprungligen postat av Kulturmarxist
Reinfeldt är betydligt värre för Sverige än Palme. Palme var trots allt öppen och ärlig med sina avsikter. Reinfeldt beter sig som en ulv i fårakläder och rent politiskt står ju de NYA moderaterna hand i hand med journalist och innerstadspartiet MP och håller sig med öppna islamister i regeringen. Palme skulle tex aldrig ha tillåtit en islamist i dåvarande sossarna. Palme hade aldrig "vägrat ta debatten" osv. - Palme var utrikespolitiskt maktgalen medan Reinfeldt blockerat sig inne på dass med DN kultur i innerstan. - Reinfeldt är 100% kulturmarxist och dessutom (till skillnad från Palme) anser han att världens problem skall lösas på den östra sidan av den skandinaviska halvön och att vuxna män med skägg är "barn".

Palme hade respekt för de som byggt upp Sverige, - Reinfeldt anser bara att de är barbarer.
Kulturmarxist är annars känd på Flashback för sin granskande verksamhet av Expo i tråden "Den gigantiska tråden om Expo". Så det är ju lite komisk att just ett citat av Kulturmarxist citeras, det finns ju rätt många att välja på...
Citera
2012-07-04, 23:09
  #2
Medlem
Gammal taktik av EXPO. Klippa och klistra meningar ur sitt sammanhang för att "skrämma fram pengar". Den de lyckats skrämma upp mest är Mona Sahlin och tack vare det har EXPO idag sina fingrar djupt in i LOs och SAPs penningpung. Idag är taktiken densamma men mot innerstadshögern.

Första gången den privata underättelsetjänsten EXPO publicerade "klipp o klistra" var på passagen politik och EXPO gav ut en hel pdf-fil med "klipp och klister" för att stänga ner forumet, vilket de tom lyckades med en tid. Taktiken fick då en hel del kritik för grova felaktigheter och EXPO drog tillbaka sin PDF fil. Forumet "exilen" skapades då som ett resultat av detta. - EXPO har givetvis en politisk och ekonomisk agenda med detta. Det fattar tom en lågstadieelev.

Givetvis publicerar inte EXPO inte hela mitt inlägg, då hade "storyn" aldrig hållit. Att Nya Moderaterna är i full gång med att liera sig med journalistpartiet MP och att de vill spola och sno stolarna från utbölingarna och bonnlurkarna i C och KD (och helst även FP) vet varenda kotte i hela riksdagshuset.
Det är ett jäkla spring och hyschande i korridorerna.
Citera
2012-07-05, 00:43
  #3
Medlem
Förstår inte varför Leman använder "intolerant" som en negativt laddad term. Att tolerera något kan ju innebära att acceptera beteenden man finner vämjeliga. Att då beteckna sin världsbild som genomgående tolerant är inte särskilt lockande. Att man inte tolererar vissa beteenden är bra, det innebär att man tillerkänner motparten mänsklighet. Alltså, status av människa som inkluderar förmågor, rättigheter och skyldigheter. Den sortens tänkande Expo har vill förminska andra människor genom att bara ge rättigheter men låta dem sakna förmågor och skyldigheter. Däri ligger så att säga tvistefrågan här. Men Leman kommer nog inte inse det.
Citera
2012-08-28, 20:22
  #4
Medlem
birgerburgers avatar
Alla människor är intoleranta, även Lehman, Poohl och Bengtsson på Expo. Skiljelinjen är vad man är intolerant mot. Personligen är jag extremt intolerant mot Expo p.g.a. deras intolerans.
Citera
2012-08-28, 21:26
  #5
Medlem
jackelinas avatar
Du kan alltid lita på att Expo gör det rätta, efter att ha de har försökt med allt annat, så vad du än gör, Kulturmarxist, fortsätt med det!
Citera

Stöd Flashback

Flashback finansieras genom donationer från våra medlemmar och besökare. Det är med hjälp av dig vi kan fortsätta erbjuda en fri samhällsdebatt. Tack för ditt stöd!

Stöd Flashback